«« P-pentueen pääsivulle

P-pentueen kasvatit
s. 31.7.2010

P-pentue jatkaa mytologiasta otettujen nimien sarjaa.

Ruskan ja Marskin jälkikasvu:
» Hercules » Nami

Viribus Unitis Hercules "Herkku"

MUISTOISSA 2010-2018

#1 uros

© Raisa Pesonen
Hercules akita
Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI52073/10
kasv. Emilia Honkanen & Päivi Suonsivu
om. Afra Prokki

Terveys: Kilpirauhasen vajaatoiminta, allergia, kastroitu
» KoiraNet

Hercules tuli sisaruksista ensimmäisenä maailmaan. Poika oli heti reipas ja etsikin maitobaarin heti itselleen. Vahva poika oli äitinsä silmätikku ja tämä poika nautti täysin rinnoin. Kasvattajallaan poika ei keksinyt yhtään isompaa leikkikaveria kuin täysikasvuinen Mosku-akita.

Hercules muutti pohjoisempaan uuteen kotiinsa lapsiperheen keskelle. Jos poika tulee vanhempiinsa niin hauskoja hetkiä riittää ja tämä poika kasvaa hienoksi rotunsa edustajaksi.

Herkun ollessa 2,5-vuotias tuli perheelle eteen isot muutokset. Sitä myöten Herkku muutti pois ja on nykyään Emilian omistama. Herkku on kaikin puolin äärimmäisen valloittava! Sillä on jumalainen, vahva luusto, tuuhea upea turkki ja vahva, pyöreä pää kauniin japanilaisella ilmeellään. Herkku on nimensä mukaisesti varsinainen herkkupala, kuin puolijumala!

Herkku vaihtoi kotiaan ja löysikin täydellisen kodin itselleen. Matka ei ollut helppo, sillä ensin räjähti allergiat päälle, sitten tehtiin suuresti töitä koiran hallinnan kanssa. Mutta tuo suuri työ on kantanut täydellistä hedelmää. Siitä suuren suuret kiitokset Afra, Anna ja Kira!!

Koska jossain menee aina raja milloin hoitaminen ja milloin luovuttaminen on parempaa, on sen rajan hahmottaminen omistajan velvollisuus. Raskain sydämin Herkusta luovuttiin 23.2.2018. Kiitokset Afra ja Anna suuresta työstä ja suurista sydämistä millä Herkkua hoiditte.

Hercules on puolijumala, joka on äärimmäisen voimakas ja rohkea ja näiden takia suoriutui 12 vaikeasta tehtävästä voittajana. Hercules on latinalainen vastine kreikan mytologian Heraklekselle.

Viribus Unitis Penelope "Nami"

MUISTOISSA 2010-2011

#2 narttu

© Terhi Luukkonen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI52074/10
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi Suonsivu
Om. Terhi Luukkonen

Terveys: Epämuodostuneet munuaiset
» KoiraNet

Nami kaunokainen on toinen sisaruksista. Namilla on kaunis punainen väri ja sievät piirteet. Todennäköisesti tätä sulotarta tullaan näkemään myös näyttelykehissä aikanaan. Namin viehko katse vetoaa heti.

Vaikka alku olikin hyvä, niin kohta Nami alkoi pudottaa painoaan ja samalla heikentyä. Selvä käännös parempaan tapahtui parin viikon päästä kun kiinteän ruoan maistelu alkoi. Sitä myötä elinvoimakin tuplaantui ja sievä Penelope sai kunnon otteen elämästä. Nami onkin hyvin tottunut käsittelyyn ja kasvaa varmasti mukavaksi tytöksi.

Namin ollessa reilun 4 kk ikäinen sillä todettiin krooninen munuaisten vajaatoiminta. Nami menee eteenpäin kovalla taistelutahdolla päivä kerrallaan. Päiviin tuo piristystä uusi perheenjäsen, Sparta. Namin ja Spartan elämästä voi lukea niiden blogista.

Muutaman sairaskohtauksen jälkeen oli Nami päästettävä sateenkaarisillalle. Nami nukkui pois kotonaan 8.4.2011, vain 8 kk ikäisenä. Kiitokset Namin perheelle pennun hyvästä hoidosta! Kaipaamaan jäivät kotiväen lisäksi molemmat kasvattajat.

Penelope on Odysseuksen vaimo ja tunnettu älykkyydestään sekä uskollisuudestaan miestään kohtaan. Penelope tulee kreikan mytologiasta.