Vuoden 2020-2021 uutiset

Koronavuosi, uudet kujeet ja 100 VU:ta!

Ihan ensimmäisenä pieni muutos, eli jatkossa uutiset sekä näyttelytulokset tulee uuteen VU-blogiin: kennelviribusunitis.wordpress.com. Tämä siksi, että päivitys olisi nopeampaa ja sujuvampaa. Kotisivut jäävät yhä, mutta tänne päivitän kiireettömämpiä asioita, kuten pentueet-sivu.

No niin, korona ja ruuhkavuodet. Siinä onkin ollut tekemistä. Vuosi 2020 vaan jotenkin hävisi näin koira-ajatuksena. Omien koirien osalta ei ole muutoksia tullut. Maia vanhenee, mutta on edelleen hyvässä vedossa. Ja rinnallaan Ansa, josta on tullut varsin miellyttävä akitaneiti. Hyvin helppohoitoinen, vaikka todettakoot ettei hänen yksinolonsa täydellistä ole. Lähinnä Ansan oman stressaamisen kannalta. Ansa ei kuitenkaan enää tuhoa paikkoja, joten hänet voi huoleta jättää kotia. Ruuhkavuodet ovat tuoneet oman kuvionsa arkeen, jonka takia koirat ovat majailleet paljon vanhempieni luona. Onni on hyvät koirat ja rakastavat, auttavat vanhemmat.

Tänä vuonna 2021 pentuja syntyi todella hauskasti samana päivänä niin Kajaaniin kuin Kuopioonkin. Nyt on saatu näiden pentujen myötä myös 100 rikki. VU-koiria on nyt siis tasan 100! Hieno rajapyykki. Erikoista pennuissa on nyt se, että ollaan tehty uusi aluevaltaus. Nimittäin neljä syntyneistä pennuista on akitoja ja kolme Japanese Chinejä! Japanese Chin on pieni japanilainen seurakoira ja tämä linkki on täynnä yhteistyötä. Sillä kasvatus ja koko uuden rodun harrastus on Virve Koiviston kautta ja yhteisin tuumin olevaa harrastusta. Tämä taas jälleen kerran hymyilyttää miten kennelnimestä tulikin aikoinaan niin täydellisen kuvaava. Yhdistetyin voimin.

Viime vuodet on hurahtaneet, enkä suoraan sanottuna enää edes muita mitä kaikkea tässä on tapahtunut. Näyttelyt on koronan takia olleet hiljaiselolla. Mutta akitojen erikoisnäyttely järjestettiin viime vuonna 2020 Hollolassa, tuomarina Esa Ruotsalainen. Ja sehän olikin suurta juhlaa, sillä Asako osallistui junioreihin ja ravasi tiensä tähtiin.. aina sijalle kaksi ollen samalla myös ROP-juniori! Aivan mieletön suoritus!! Näyttelyyn osallistui hurjat 67 akitaa. Suuren suuret onnittelut Natalia ja Gera! VU-edustusta Asakon lisäksi hoiti aina niin ihana Reika sekä upea Sera. Onnea myös Elinalle!.
Erikoisnäyttelyn lisäksi koronavuonna sekä Sera että Reika osallistuivat leikkimieliseen virtuaalinäyttelyyn ja niissä Sera todella loisti! Sera onkin kuvankaunis, joten en ihmettele yhtään, että kaunotar oli ROP sekä RYP-1 ja Reika PN2 sekä ROP-vet. Oikein suuresti onnea Elina, siun kuvat teki oikeutta molemmille tytöille!

Tänä aikana on poistunut isoja koirapersoonia. Vanhuuttaan Marskista jouduttiin luopumaan 21.12.2020. Marski oli tärkeä osa VU-linjaa, josta saatiin kaikki se mitä haluttiinkin. Eikä yhtään vähimpänä niistä rakas perheenjäsen. Osanottoni Timo, Minna, Virve ja Niko!
Niin monet ulkoisella kuin henkiselläänkin olemuksellaan hurmannut Hoku on poistunut 20.7.2020. Nyt ei ole enää kipuja, vaikkakin suuri suru onkin perheellä pitkään. Näin oli tarkoitettu, vaikka aikoinaan miuta lähestyttiinkin punainen narttu -toiveella. Hoku valitsi toisin. Osanottoni Elina ja Markus!
Elonsa on päättänyt myös rautainen, hellä, kaiken opettanut ja kokenut, Kennelliiton Kaverikoira, vanhamuori Hani upeaakin upeassa 14 v 11 kk iässä. Hani on ollut tärkeä perheenjäsen, jonka jättämää aukkoa täyttää akitat Kendo, Viena ja Dakota. Osanottoni Sanna ja Niklas!
Myös Nerosta on jouduttu luopumaan 1.7.2020 kasvaimen takia, sekä Daikista 15.12.2020. Osanottoni Anne-Mari sekä Päivi.

Ruokkeella oltiin elokuussa 2020 sekä 2021. Akitojen osalta naureskeltiin koronan turvavälejä, jotka on itsestään selvyyksiä jo ennen epidemiaakin - akitoilla on turvavälit aina kunnossa! VU-päivien ohjelmistoon kuului näinä kertoina mm. Tuula Suomisen vetämät ohitusharjoitukset sekä match show extraluokkineen. Iltaohjelmistossa oli visailuja ja erilaisia leikkejä. Ensi vuonna jälleen uudestaan.

Lopuksi haluan toivottaa ihanaa joulua ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2022! Tervetuloa - toivottavasti pysytään kaikki terveinä!