«« E-pentueen pääsivulle

E-pentueen kasvatit
s. 25.8.2006

E-pentue on saanut alkukirjaimen "olosuhteiden pakosta". Martta käytiin astuttamassa Espanjassa, ja sattumalta pennut muuttivat koteihin, joista suurimmalla osalla omistajista nimi alkoi E:llä (Emmi, Eveliina, Eskelinen, Emmiina ja Emma), eikä sovi unohtaa, että kasvattajankin nimi on Emilia. Mikä muu pentue tämä olisi voinut olla?!

Martan ja Goshin jälkikasvu:
Hilma - Sakura - Jermu - Hani - Ava - Miko - Nana

FI MVA
Viribus Unitis Eikyuusei "Hilma"

MUISTOISSA 2006-2014

#1 narttu

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma Akita Hilma

Rek. ER49357/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Timo Sivonen, Kotka

Lonkat: A/A
Silmät: Ok, lievä distichiasis
Terveys: Valeraskauksia, steriloitu, luusyöpä
» KoiraNet

Näyttelyt:
4 x ROP
3 x VSP
1 x CACIB
3 x VACACIB
3 x SERT
2 x VASERT

Hilma oli sijoitusnarttu Martan ja Goshin pentueesta. Tämä neito on vahva luonteeltaan ja vahva luustoltaan. Hilma oli yksi täysin punaisista pennuista ja jääkin täysin punaiseksi, ilman mustia karvoja selässään. Hilma asustaa Kotkassa vahtimassa perhettään. Tarhassa ollessaan Hilma pitää silmällä VPK:n ympäristön tapahtumia. Ja siinä hommassa Hilma on kyntensä näyttänytkin! Vahtikoira parhaasta päästä.

Hilma muutti heti uuteen kotiin muutettuaan tarhaan, jossa on lämmitetty koppi, että pentu tarkenee ja saa aikuisenakin vielä talvisin nauttia lämmöstä, jos niin haluaa.

Hilma on käyty laittamassa aluilleen ulkomailla. Tulinen isä on espanjalainen, Japanista muuttanut herra. Äitinsä tavoin Hilma kävi katsastamassa ulkomaan tarjontaa kesällä 2008, muttei valitettavasti jäänyt tiineeksi. Koska Hilma kärsii pahoista valeraskausoireista ja on aina vetämätön juoksujen jäljiltä, päätimme, ettei tyttö tule pentuja tekemään ja että se steriloidaan. Steriloinnin myötä myös ongelmat katosivat.

Hilma sai loppukesästä 2010 itselleen painikaverin. Marski ja Hilma ovatkin kuin paita ja peppu, eikä niitä erota mikään.

Eikyuusei on japania ja tarkoittaa pysyvyyttä.

Viribus Unitis Eichi "Sakura"

MUISTOISSA 2006-2013

#2 narttu

© Eveliina Saastamoinen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49358/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Eveliina Saastamoinen, Iisalmi

Lonkat: D/B
Silmät: Ok
Terveys: SA
» KoiraNet

Pentueen toinen narttu oli iso ja suloinen. "Rebe" oli pentueen Neiti, ei kuitenkaan mikään hienohelma. Vauhtia riitti, mutta käytös oli kaunista. Tyttö on kuin kirsikankukka, mitä sen japaninkielinen kutsumanimensäkin tarkoittaa.

Sakura muutti melko pitkälle täältä, Iisalmeen saakka, lapsiperheeseen viihdyttämään heitä akitamaisuudellaan. Sakura on ollut napakymppi perheelleen ja sen Sakura ilmoittaakin kun tuttu naama ilmestyy oviaukosta. Ihan helpolla ei Sakuran kanssa ole päästy, mutta sinnikkyys palkitaan aina. Ja niin on käynyt tässäkin tapauksessa.

Luonteensa puolesta Sakura on perusakita, joka viihtyy talvella ulkona ja tykkää leikkiä omien kavereittensa kanssa. Sakura tapasi siskonpoikansa Karpon, sen ollessa vielä ihan naskalihammas. Niin upeasti Sakura pennun luokseen otti, että Sakura olisi taatusti ollut hyvä emä omille pennuilleenkin.

Sakuran kaveriksi saapui Moskovasta saakka Saaga-neito kesäkuussa 2008 ja tytöistä tuli heti parhaita kaveruksia.

Kuvan kaunis Sakura valitettavasti sairastui SA:han v. 2011, ja jonka takia jouduttiin lopettamaan 27.6.2013.

Sakuralla on omat kotisivut. Saagan kotisivut.

Eichi tarkoittaa japaniksi älykkyyttä.

Viribus Unitis Eiyuuteki "Jermu"

MUISTOISSA 2006-2007

#3 uros, pitkäkarvainen

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49359/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Janita Sinisalo, Anjalankoski

Silmät: Uveiitti (UDS:n seurauksena)
Terveys: UDS, kuollut
» KoiraNet

Jermulla nimi on kyllä osuva. Erittäin viihdyttävä ukkeli syntyi aivan pikimustana ja turkki oli ihan silkkinen. Syy silkkisyyteen selvisikin 3 vk pentuna.. Pitkäkarvaisuuden ansiotahan se. Akita Jermussa elää, mutta ulkokuori on vaan nallemaisempi. Jermusta onkin tainnut kasvaa oikein hieno perheen suojelija.

Pentuna Jermu tietenkin hurmasi kaikki, ollen valopilkku pentueessa tuuhean ja pörröisen turkkinsa takia. Jermu-pentu oli myös seikkailija, joka ensimmäisinä laajenti reviiriään pihalla ollessaan. Hurmuri läpikotaisin.

Jermu omasi erittäin upean luonteen. Se ei rähissyt muille koirille, pysyi jopa vapaana pihalla vaikka muita koiria meni ohi. Jermua jäätiin kaipaamaan erittäin kovasti. Onneksi Jermu sai parhaan kodin, jossa se sai parhaan hoidon. Valitettavasti tähän sairauteen (UDS) ei vain ole parantavaa hoitoa, joten Jermu päästettiin kivuistaan ikuiseen uneen 17.12.2007.

Jermun UDS-päiväkirja

Eiyuuteki tarkoittaa japaniksi sankarillista.

Viribus Unitis Eikyuuni "Hani"

#4 narttu, pitkäkarvainen

© Sanna Juntunen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49360/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Sanna Juntunen, Puokiovaara

Lonkat: B/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ok
Terveys: Tiineyden keskeytys, synnyttänyt (1+3)
» KoiraNet

Hani tyttönen oli pitkäkarvaisen veljensä lailla silkkinen syntyessään. Upea turkki ei kyllä silmiä haittaa, paitsi ehkä tuomarien koiranäyttelyissä.. Turkistaan ei Hani varmastikin hyötyy, sillä muuttihan se hieman pohjosempaan Niklas-pojan ja hänen äitinsä kaveriksi ja vahdiksi. Tämä tyttö se on tullut tutuiksi hieman isompien eläinten kanssa, kuten lehmät. Siinä riittää hirvenlihojen lisäksi ihmettelemistä joksikin aikaa.

Hani on ollut perheensä mukana muutoksissa ja onkin asunut pidemmän ajan mm. Syötteellä tutustumassa husky-kennelin elämään ja menoihin. Keväällä 2010 Hani sai kaverin punaisesta Kendo akitapojasta. Pariskunnalla leiskui lempi ja pentuset näkivät päivänvalon 28.10.2011. Tulijoita on 4, joista 1 on poika ja loput 3 tyttöjä. Valitettavasti yksi tytöistä menehtyi synnytyksen pitkittyessä. Pitkäkarvaisia pentueessa ei yllättäen taida olla yhtään. Hani on erinomainen emo. Hani hakee tukea omistajaltaan, joka saakin osallistua kunnolla pentujen hoitoon.

Hani on Suomen Kennelliiton virallinen kaverikoira!

Hanin galleria

.

Eikyuuni tarkoittaa japaniksi ikuista.

Viribus Unitis Ereganto "Ava"

MUISTOISSA 2006-2018

#5 narttu

© Johanna Eskelinen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49361/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Riina Partanen, Ylöjärvi

Lonkat: A/A
Silmät: Ok
Terveys: Synnyttänyt, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ERI

Ava oli pentuna varsinainen Pikku Myy! Tyttö oli tumma kuin yö, eikä juurikaan näyttänyt pentuna punaista väriään. Tuo syvän tumma väri ei ikinä tietystikään lähtenyt pois, vaan Ava omaa mielettömän upean tummanpunaisen turkin, jossa on mustaa seassa.

Ava päätti terhakkaana tyttönä kokeilla onneaan velipuolensa Canonin kanssa, muuttamalla Ouluun. Mikäpä mukavampaa kuin pistää niin paljon pienempänä isoveljeään kuriin... Ava ei taidakaan pelätä mitään, vaan on pentueen kovapäisimpiä yksilöitä. No, ehkäpä uudet perheenjäsenet sen kestävät.

Avalla jokainen päivä on yhtä aurinkoinen. Tunnusmerkiksi Avalle on muodostunut vastaantuleminen önisten, lelu suussaan heiluen.

Ava oli jalostuslainassa kasvattajallaan vuonna 2008. Ihanaa aikaa oli tutustua kippurahäntään, jolla virtaa riitti. Tuona aikana Ava tutustui äitiinsä, jonka kanssa tulikin toimeen mainiosti! Myös Juno-mummon kanssa oltiin ok. Avan J-pentue.

Koska Avan omistajan elämä muutti rajusti suuntaa, tuli Avalle eteen uuden kodin etsiminen v. 2010. Tätä nykyä hilpeä Ava asustaa Ylöjärvellä pitäen seuraa uudelle perheelleen ja tutustuen moniin erilaisiin eläimiin.

Mummon kunto kääntyi päälaelleen ja hänet päästettiin kivuistaan pois. Ava nukkui pois 4.10.2018. Osanottoni Riina.

Ereganto on japania ja tarkoittaa eleganttia.

Viribus Unitis Eiyuu "Miko"

MUISTOISSA 2004-2012

#6 uros

© Emmiina Räsänen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49362/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Emmiina Räsänen, Oulu

Terveys: Hyvin atooppinen iho, SA biopsiat negatiiviset, kastroitu
» KoiraNet

Miko muutti siskonsa perässä Ouluun. Vaikka alussa nimen valinta olikin pohdinnan alla, niin oikea löytyi kuitenkin. Miko vauhdittaa ja laittaa perheen päät pyörälle, mutta osaa olla myös omistajansa tukena ja turvana ja terapiakoirana. Poika ei ole talouden ainut nelijalkainen, vaan tyttökaveri Peppi asuu siellä myös. Peppi on rodultaan Coton de tulear.

Miko on tullut hyvin vahvasti isäänsä upean näkönsä puolesta. Pojasta ei tullut isoa, kuten ei ole isänsäkään, mutta ulkonäköä tuo ei haittaa, sillä Miko on isänsä mukaan upean värinen, raamikas poika erittäin miellyttävällä ilmeellään.

Miko on epävarma ihmisten suhteen. Pojan mielestä ihmisiin ei voi heti luottaa, vaan luottamus on ensin ansaittava. Tämä poika on kova "juttelemaan", mutta ääntä tämä maailma tarvitseekin.

Miko kärsi suuren osan elämästään iho-ongelmista ja kun elämä olisi mullistunut pojalla, oli parempi päästää Miko ikiuneen. Tuhannet kiitokset Emmiinalle Mikon erittäin hyvästä hoidosta. Tiedän, että poika oli todella rakas.

Eiyuu tarkoittaa japaniksi sankaria.

Viribus Unitis Egao "Nana"

MUISTOISSA 2006-2016

#7 narttu

© Emma Konttila
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49363/06
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Emma Konttila, Tapojärvi

Terveys: Korvatulehdustaipumusta, SA-sairas
» KoiraNet

Nana on pentueesta eniten emoaan muistuttava tyttö. Duracel eli Nana oli pentueen yllätys. Nana päätti viipyä hieman muita kauemmin ja yllätti 4 tuntia myöhemmin syntymällä maailmaan. Hieman oli alussa vaikeuksia hengittämisessä, kun keuhkoihin oli päässyt nesteitä, mutta millä ponnekkuudella tyttö eteenpäin meni! Ei ollut epäselvää, että elämänhalua löytyy. Ja niinpä saan esitellä myös Nanan.

Nana muutti asumaan todella kauas täältä, sillä tämä tyttöpä on aito pohjoisen asukki. Välimatka tekee tapaamisista hankalia, mutta kyllä joku päivä toivottavasti nähdään. Nana on hivenen epävarma vieraita kohtaan, mutta erittäin kiintynyt omaan perheeseensä. Nana asuu välillä omistajansa luona ja välillä "mummolassa".

Erittäin rakas perheenjäsen ehti sairastua vanhoilla päivillään SA:han. Mummon kuitenkin vei kohtutulehdus, jota ei enää ollut järkevää leikata. Niinpä mummo vaipui ikiuneen 4.5.2016. Nana jätti jälkeensä ison aukon.

Egao tarkoittaa japaniksi hymyä, hymyilevää.