E-PENTUE
s. 25.8.2006

Emä

© Antti Puustinen

Viribus Unitis Angerona "Martta"
Lonkat: A/A
Silmät: OK
Näyttelyistä: 2 x SERT, 2 x ROP, 1 x CACIB
Lisää Martasta sen omilta sivuilta
Isä

© Silvia
Multi MVA
Goushi Go Yahata Kensha "Goushi"
Lonkat: A/A
Silmät: OK
Näyttelyistä: Voittoja ja sijoituksia sylikaupalla
Lisää Goshista sen omilta sivuilta

Seitsemän punaista pentua syntyneet 25.8.2006!

Tämä pentue olikin seikkailun takana. Riskin ottaminen kannatti ja nyt Martalla tuhisee liuta pentuja maidosta kinastellen.

Synnytys ja kantoaika meni hienosti. Martta parka oli aivan loppu 10 tunnin synnytysurakan jälkeen. Nyt vain seuraillaan pentujen kasvua suurella mielenkiinnolla.

Pentueen seuranta pitemmällä aikavälillä:

Näyttelysaavutuksia
1 x FI MVA

Toisessa polvessa
Ava on jatkanut sukuaan J-pentue
Hani on jatkanut sukuaan

Terveys
Lonkat: 2 x A/A, 1 x D/B
Silmät: 2 x OK, 1 x distichiasis
Muuta: 1 x UDS, 1 x allergia/atooppinen iho, 2 x valeraskauksia

Goshi asuu Espanjan lämmössä ja on Japanin tuonti. Molemmat vanhemmista ovat hyväluonteisia ja avoimia. Matkasimme yhdessä serkkuni Hennan ja Martan kanssa Espanjaan Silvian ja Goshin luokse juhannuksena. Goshiin Martta tutustui 26.6..

25.8.06 Martta synnytti upeat 7 pentua! Näistä pennuista 2 on uroksia ja loput narttuja. Viimeisellä yllättäjällä oli alussa hieman hengitysvaikeuksia, mutta niistä päästiin eroon osaksi nartun temperamenttisen luonteen vuoksi! Nyt tyttö kasvaa muiden mukana ja hengittelee oikein mallikkaasti.

Pigmenttiä, vilkkautta ja ääntä pennuilta löytyy! Arvatenkin, kun ovathan nämä espanjalaisia puoliksi..! Martta laittoi pesäsuunnitelmat uuteen uskoon kun yhtenä aamuna päätti, ettei voi hyväksyä pentulaatikkoa itselleen ja siirtyi sohvan alle pentuinensa. Tästä päädyttiin kuitenkin kompromissiin ja nyt on pennut sohvan ja arkkupakkasen välissä omassa pesässään ja voivat hyvin.

Martta ja mie Espanjan lämmössä
© Henna Soininen

Pennuista odotan melko paljon jalostuksen saralla ja siksi toivoisinkin, että mahdollisimman moni kävisi muutamassa näyttelyssä. Vaatimus tuo ei ole, vain toive. Ja toki jos kehään meno arveluttaa, niin apuni on tietysti käytettävissä! Muutenkin kuin näyttelyiden osalta. Tästä yhdistelmästä jatkan ainakin yhden nartun kanssa jalostushommia. Sijoituskoti tälle pennulle onkin jo löytynyt.

Odotan paljon näiltä pennuilta muutenkin kuin näkönsä puolesta. Ensimmäisestä pentueestani, Martan sisko onkin päättänyt tulla hienoksi ja menestyväksi mm. jäljestyksessä! Mihin kaikkeen näistäkin on.. se jää nähtäväksi!

Goshin mahtava ilme!
© Silvia

Kasvattien kuulumisia 7/2007

Elämä on lähtenyt käyntiin mukavasti pennuilla. Kohtahan ne täyttävätkin jo 1 v. Jokaisesta kodista on kuulunut, että koira on rakas perheenjäsen. Ja se on tärkeää, jotta elämä sujuu. Ihan ongelmitta ei kuitenkaan olla kaikkien kanssa menty, sillä järkytystäkin on tullut. Pentueen pitkäkarvainen poika, Jermu on sairastunut akitoiden perinnölliseen sairauteen, UDS:ään (=VKH). Jermu voi tällä hetkellä kuitenkin hyvin. Tulevasta ei ole takuita, mutta mennään asiassa päivä kerrallaan. Onneksi kuitenkin Jermu ottaa vastaan erittäin hyvin vahvat lääkkeet. Eli parempaan ollaan ainakin nyt menossa!

Ajatuksena on laittaa sivuilleni tieto tästä, jotta muutkin, etenkin kasvattajat, pääsevät hyödyntämään tietoa omissa kasvatuksissaan. Sivuille tulee myöhemmin myös päiväkirja Jermusta, jonka kokoaa Jermun omistaja. Yritän saada päiväkirjan kuvineen kesän aikana. Ja tietenkin sitä päivitetään mahdollisuuksien puitteissa.

Jos pentu kiinnostaa, niin ota yhteyttä:
Emilia Honkanen
p. 040 831 4246
e-mail: emilia(at)viribus.info


Pentueen sukutaulu:

Goushi Go Yahata Kensha
JKCJL00013/06-0
kuva
Mitsukuni Go Aikensou
AKIHO03-1896
Kunimitsu Go Fuuryuuen
AKIHO99-1794
kuva
Ai No Hana Go Aikensou
AKIHO02-767
Yamatohime Go Kyuushuu Morishita
AKIHO00-1251
Daisuke Go Hanawa Kisaragi
AKIHO98-1858
Kokura Bijin Go Kyuushuu Katsuki
JKCJL00145/98-0
Viribus Unitis Angerona
ER32336/04
kuva - sivu
Fujimaru Go Seaside Nakagawa
ER37107/03
kuva
Kakusui Go Tezuka Kensha
JKCJL00183/99
kuva
Wakana Go Oumi Kojima
JKCJL00395/01
Palokin Like A Dream
ER20349/01
kuva - sivu
Ängsmyren's Yori No Kogawe
ER19467/00
kuva
Nijiyaka-Go
FIN36178/00
kuva