«« Cheko-pentueen pääsivulle

Cheko-pentueen kasvatit
s. 24.7.2013

Harun kanssa tehtiin muistorikas reissu Tsekkeihin, joten olihan siitä saatava pentueelle teema. Tsekki kääntyy japaniksi Cheko, joten valinta oli helppo. Myös toisilla nimillä löytyy teemaa keskenään, kaiken saaden alkunsa synnytyksen aikaan televisiossa pyörineestä Batmanista.

Harun ja Ryuun jälkikasvu:
Shiru - Isla - Zino

Viribus Unitis Cheko Akazukin "Shiru"

#1 narttu

© Antti Puustinen
Shiru akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI43678/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Janette Wallin, Helsinki

Terveys: Atooppinen iho, trombosytopenia
» KoiraNet

Näyttelyt:


Punahilkka syntyi pennuista ensimmäisenä ja niin yllättäen, etten ehtinyt paikalle. Onneksi Päivi oli paikalla kätilönä. Punahilkalla rohisi hengitystiet pikkupentuna, mutta keuhkot sen sijaa toimivat erityisen hyvin. Siitä todisteena pari videotakin kun neiti kertoo juttujaan kaikelle kansalle. Punahilkka on menevä tyttö, muttei mitenkään raju luonteeltaan, joten se onkin omiaan erilaisiin harrastuksiin.

Punahilkka jää asumaan Helsinkiin, ja itse asiassa lähelle synnyinkotiaan. Joten Punahilkka tulee varmasti pysymään emänsä lellikkinä pitkään.

Akazukin tarkoittaa japaniksi Punahilkkaa.

Viribus Unitis Cheko Arisu "Isla"

#2 narttu

© Emilia Honkanen
Isla akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI43679/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Maarit Turunen, Juha Pohtinen, Kuopio

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/1
Selkä: OK (epävir.)
Silmät: OK
Terveys: Synnyttänyt keisarileikkauksella (1+2), steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ROP
1 x SERT

Arisu on todella, todella tumma pentu, melkeinpä musta! Tyypiltään tämä vanhemman VU-linjan edustaja on painija, tutkija ja toimija, mutta vasta kun on asiaa ensin syvemmin pohtinut. Hötkyilemään Arisu ei lähde. Tätä luonteenpiirrettä kuvaakin hyvin ensimmäisen kiinteän aterian syöminen. Kun sisarukset ihmettelivät ja kastoivat päätään ruokaan, katsoi Arisu vierestä hetken. Sitten pentu vain käveli lautaselle, otti asennon ja söi itsenä kylläiseksi!

Arisusta tulee kutsumanimeltään Isla. Ja Isla muuttaa sijoitusperheeseensä Kuopion suunnalle Airakselaan. Islalla on isot tohvelit täytettävänä, sillä sen kaukainen sukulaiskoira Iisa nukkui viime vuonna pois vanhuuttaan. Iisahan oli Islan isoisoisomummin, Junon, sisko!

Vanhemmasta linjasta puheenollen. Verratkaapahan Islan taustalta Junoa ja Siiriä...

Islan sijoitussopimus päättyi Tounan pentueen myötä.

Arisu on japaniksi Alice eli Liisa Ihmemaasta.

Viribus Unitis Cheko Battoman "Zino"

#3 uros

© Teemu Haavisto
Zino akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI43680/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Pasi Mällinen & Leea Honkanen, Kempele

Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt: SERT, CACIB

Pentueen ainut uros sai itselleen telkassa pyörineen urhon mukaan nimen, Batman. Batman on erittäin urosmainen, muhkea poika. Batman on varsinainen hännänheiluttaja. Seikkaillessaan ja tutkiessaan heiluu tämän pojan häntä kuin noutajalla konsanaan. Batmanista tulee taatusti poika, joka osaa hurmata nallemaisella olemuksellaan, hännänhuiskutuksellaan, mutta samalla kertaa sillä on taatusti jokin juoni mielessään kehittymässä.

Batman muuttaa pitkälle synnyinkodistaan, Kempeleelle, jossa se saa kaverikseen ihanaisen akitatyttö Vengan. Myös Vengan takaa löytyy ns. vanhaa VU-linjaa ja sukulaissuhdetta Batmaniin, sillä onhan Vengan emä Viribus Unitis Eikyuuni eli Hani!

Zinosta on kasvamassa upea uros, jota varmasti nähdään kehissäkin vielä. Zino on vesseli, jolla on virtaa, joka riittää lenkeille paremmin kuin hyvin. Zinossa on varmasti vähän haastetta, mutta ihanan varma luonne korjaa pienet ilkikuriset juolahdukset mitä eteen tulee.

Battoman tarkoittaa japaniksi Batmania.