TOUNAN-PENTUE
s. 22.4.2016

Emä
Isla akita
© Emilia Puustinen

Viribus Unitis Cheko Arisu "Isla"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/1
Silmät: OK
Selkä: OK (epävir.)

Lisää Islasta sen omilta sivuilta
Isä
Tora akita
© Emilia Puustinen

Yuki Tenshi Batayger "Tora"
Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK


Lisää Torasta sen omilta sivuilta

Pennut syntyivät 22.4.2016

Kolmas kerta toden sanoi! Islan ja Toran tytöt ovat täällä. Isla on varsin rakastava emä ja hoivaa pentujaan erinomaisesti. Molemmat pennut ovat varattuja.

Pitkään, pitkään odotettu yhdistelmä on vihdoin ja viimein totta! Islan ja Toran kuherruskuukausi tuotti tulosta ja kolme pentua syntyi keisarileikkauksella 22.4. Valitettavasti ainokaisella pojalla, Rosvo-Roopella oli vatsassaan aukile ja se jouduttiin lopettamaan. Eläinlääkärin mukaan viallisella pojalla oli osuutta asiaan synnytysongelmien kanssa. Tytöt ja emä voivat erinomaisesti. Isla hoitaa leikkauksestaan huolimatta todella antaumuksella rakkaita vauvojaan. Eikä välitä vaikka pentulaatikossa käy välillä perheen kesken vilinääkin. Tosin kissalla ei ole ollut asiaa pentujen luo, heh. Isla ja Tora toden totta rakastuivat, jos koirista näin voi sanoa. Tora oli pitkään Islan luona ja koirilla oli erittäin antoisaa yhdessä. Pariskunta todenteolla.

Isla on VU-linjan viidennettä sukupolvea ja hauskasti muistuttaa todella vahvasti ihka ensimmäisen pentueeni Sirua. Roolimallinsa Isla on kyllä valinnut oikein, etenkin jos peilataan terveyteen ja luonteeseen. Isla on hieman äänekäs ja vahtiviettinen neitonen. Isla tulee toimeen ihmisten kanssa, mutta miettii aika ajoin miesten suhteen, että ovatko ne hänen mieleensä vaiko ei. Mutta voi mikä palluteltava tyttö tämä noin muuten onkaan! Islasta näkee miten sillä on asiat hyvin ja miten paljon se perheeseensä luottaa. Isla on käynyt kerran näyttelyissä ja sieltä onkin varsin maireat palkinnot saavutettuna; ROP-voitto ja SERT.

Isla on ulkomaan reissun tulos, sillä kävin Islan emän Harun kanssa aina Tsekeissä saakka astutusreissulla! Islan isä on mielettömän upean punaisen, vankan ja terveen rakenteen omaava, näyttelykehissäkin voitokkaasti esiintyneen uroksen Ryuun tyttö. Islalla on sisko sekä veli, lisäksi velipuoli Valo on samasta isästä. Ryuun isän Daimonin suku on hyvin mielenkiintoinen, joka pohjaa vanhoihin linjoihin kun akita alkoi ottamaan jalan sijaa Euroopassa. Islan emä on aivan ihanan ja herttaisen luonteen omaava Haru, joka on kunnostautunut koiraharrastuspuolellakin. Islassa näkyy hyvin sekoitusta molemmista vanhemmistaan, mutta hauskinta on oman vanhan linjani esilletulo näin monen sukupolven jälkeen!

Tora on pieni, mutta kompakti uros. Sillä on leveä takaosa ja äärimmäisen kaunis, japanilainen ilme! Tora on kunnon menijä. Se ei halua paikoilleen jäädä, vaan mitä pitempi lenkki, sitä parempi mieli Toralla on. Tora on luonteeltaan perinteinen uros, joka on halinalle kotona ja dominoiva ulkona toisille koirille. Tora on melko mutkaton tyyppi kun niin haluaa. Ja akitana se peilaa todella paljon ympäristöönsä, jonka muutokset näkyvät heti koirassa itsessään. Onneksi akita sopeutuu, kun muutkin sopeutuvat ympärillä. Tora on yhden parhaista luonteista omaavan akitan, Rikin, poika! Toran emä asuu Venäjällä, mutta kävi aikanaan Suomessa tervehtimässä Rikiä. Tuloksena kahdeksikko upeita ja mukavaluonteisia akitoja.


Pennut
Isla imettää
Tottelevainen mamma

Lähimmät tiedossa olevat autoimmuunisairaudet pentueelle tulevat Islan puolelta; Islan emän sisarpuoli on sairastunut SA:han. Lähin tiedossa oleva UDS-tapaus on Islan mummin veli. Islan isällä on SA-sairastunut sisaruspuoli. Toran puolelta lähisuvusta miulla ei ole tiedossa SA tai UDS sairastuneita. Sukurasitteina mainittakoot Rikin ja Toran huonot lonkat.

Pennut kasvavat Airakselassa, Islan kotona, Maaritin ja tytöille, sekä Juhan hoivissa.

Yhteydenotot:
Emilia Puustinen, emilia(at)viribus.info p. 040 831 4246

Pentueen sukusiitoprosentti on nolla, laskettuna neljällä sukupolvella. Sukukatokerroin on 1,00, laskettuna neljällä sukupolvella.

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree (kuvallinen sukutaulu)
KoiraNet

Yuki Tenshi Batayger
kuva - sivu
Fubuki Go Takasaki Yamaguchi
kuva - sivu
Kumofubuki Go Noshiro Koujusou
Natsu Go Takasaki Yamaguchi
Polyushka Tomimopa
sivu
Achiko Go Akita Inu of Cacic
Zu Rei Akita Inu of Cacic
Viribus Unitis Cheko Arisu
kuva - sivu
Ryuu Akai Go Haru Kaze
kuva - sivu
Daimon Go Haru Kaze
sivu
Masahime Go Sugisawa Kensha
Viribus Unitis Uma Videl
kuva - sivu
Hiro Go Di Casa Saporito
kuva - sivu
Viribus Unitis Yua
kuva - sivu