CHEKO-PENTUE
s. 24.7.2013

Emä
Haru
© Emilia Honkanen
JV-11 HeJV-11
Viribus Unitis Uma Videl "Haru"
Lonkat: C/C
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Lisää Harusta sen omilta sivuilta
Isä
Ryuu Akai
© Emilia Honkanen
VDH, CZ MVA, JCZ MVA
Ryuu Akai Go Haru Kaze "Ryuu"
Lonkat: A/A
Silmät: OK
Näyttelyistä: mm. useita ROP-voittoja
Lisää Ryuusta sen omilta sivuilta

Tsekin tulipunaiset tuliaiset

Käytiin Harun kanssa Tsekeissä tutustumassa iki-ihanaan Ryuuhun ja sillä tuloksella, että ihanaiset kolme pentua näkivät päivänvalon 24.7.2013! Pentuja on kolme, joista kaksi on tyttöjä ja yksi poika. Sekä emä että pennut voivat oikein hienosti.

» Pentueen kuvagalleria ja Pentueen kuvagalleria (Picasa)

Harun kanssa lähdettiin ulkomaan reissulle pikaisella päätöksellä, mutta näin jälkikäteen on helppo sanoa, että kannatti! Urokseksi valikoitui Ryuu, joka tukee mukavasti Harua. Samoiten kuin Haru tukee Ryuuta. Suuren suuret kiitokset Jitkalle ja Ralfille tästä mahdollisuudesta!!

Pentueen isä Ryuu on äärimmäisen tumman punainen 3,5-vuotias uros, jolla ei ole turhia valkoisia merkkejä missään ja väri jatkuu kauniisti pitkälle jalkoihin. Ryuu on vankka rakenteeltaan, kauniisti kulmautunut ja vetävät askeleet omaava uros. Ilme Ryuulla on kauniin pyöreä japanilaisine viirusilmineen. Luonteeltaan Ryuu on tasainen mutta menevä uros, joka elelee isänsä Daimonin kanssa.

Ryuulla on kaksi pentuetta aiemmin, toinen Saksassa ja toinen Suomessa. Pennut ovat vielä nuoria vesseleitä. Ryuun isällä, Multi MVA Daimonilla, sen sijaan on jälkeläisiä paljon Euroopassa, muttei yhtään Suomessa (lukuunottamatta VU Umare-pentuetta). Ryuu on emänsä Masahimen viimeisestä pentueesta, sen ollessa tuolloin jo 8,5-vuotias.

Haru on erittäin miellyttävä ja näyttävä tyttö, joka tulee mainiosti toimeen niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Luonteeltaan Haru ei ole hankala, vaikkakin osasi pentuna koetella hyvän maun rajoja mm. pureskelemalla ympäristöään. Harun erikoisiin lahjoihin kuuluu paketointi. Se on paketoinut niin ruokaansa kuin viimeisimpänä myös pentunsa! Tämän viehkeän tytön aivoituksia täytyykin seurata, jos perässä meinaa pysyä.

Harulla on C-lonkat, terveet kyynärät ja silmät. Harulla oli keväällä suolistotulehdus, muutoin tyttö on ollut terve. Haru on miellyttävän kokoinen, sillä mittanauha kohoaa keskiarvon paremmalle puolelle. Haru asustaa "koiraveljiensä" Caiuksen ja Ivikin kanssa Helsingissä

Ryuu-isukki
Haru ja pennut
Pennut
Pennut
Daimon ja Masahime

Pentueeseen odotettiin vain punaista väriä, ja sitähän saatiin. Odotan pennuista kasvavan vahvoja rotunsa edustajia, jolla on kaunis ilme, kaunis punainen turkki, kauniit ja vahvat kulmaukset sekä vetävä askellus. Luonteeltaan nämä pennut tulevat olemaan todennäköisesti perusakitoja, jotka kieputtavat omistajansa pikkusormiensa ympärille ja nauttivat yhdessäolosta.

Haru sisaruksineen on olleet perusterveitä, samoiten kuin vanhempansa Sissi ja Marski. Harun eno on menehtynyt UDS-sairauteen kesällä 2013. Kesällä 2013 tuli myös tietoon, että Harun siskopuoli (sama isä) on sairastunut SA:han. Ryuun emä on jättänyt SA:ta jälkeläiselleen, jossa isänä on Ryuun isän isä Geenji. Ryuun isä Daimon on jo 11-vuotias ja edelleen elossa. Ryuun emä on lopetettu syövän takia 9-vuotiaana.

Cheko-pennut kasvavat Helsingissä Harun omassa kotona.
Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna viidellä sukupolvella. Cheko-pentue on VU-linjan viidennettä sukupolvea.

Yhteydenotot:
Emilia Honkanen
e-mail: emilia(at)viribus.info

Pentueen sukutaulu:

Ryuu Akai Go Haru Kaze
CMKU/AI/2308/09
kuva - sivu
Daimon Go Haru Kaze
CMKU/AI/1596/02/03
kuva - sivu
Geenji Go Sansei
AKIHO 99-3058
Yuka Go Maimu
AKIHO 97-1161
Masahime Go Sugisawa Kensha
AKIHO 02-311
Teppei Go Hanawa Kisaragi
AKIHO 97-3620
Honoo Go Matsuhomare
AKIHO 01-505
Viribus Unitis Uma Videl
FI14146/11
kuva - sivu
Hiro Go Di Casa Saporito
LOI09/114466
kuva - sivu
Kenshin Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO 06-1390
Hotaru Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO 07-1285
Viribus Unitis Yua
FI25782/09
kuva - sivu
Tamagumo Go Mogami Igarashi
AKIHO 08-709
kuva - sivu
Viribus Unitis Minerva Binchi
ER48385/06
kuva - sivu