«« H-pentueen pääsivulle

H-pentueen kasvatit
s. 22.10.2012

Alkukirjaimen tämä pentue sai taas kerran "olosuhteiden pakosta". H -kirjain tuppasi esille joka puolelta, joten sen tahtoon oli taivuttava. Pentueen vanhempien viralliset nimet alkavat sanoin Hiro ja Haru, kutsumanimi emällä on Halla, jonka omistaa tytöt Helmi ja Hanna ja edesmennyt perheen toinen akita oli Humu. Että mihinkäs sitä olisi voinut H:ta karata?

Hallan ja Marskin jälkikasvu:
» Riki » Kuma » Kuura » Hamu » Shiro » Panda

Viribus Unitis Hakushaku "Riki"

#1 uros, pitkäkarvainen

© Janita Korhonen
akita hermes  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11782/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Tuomo Korhonen, Inkeroinen

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Ensimmäinen pennuista on muhkea pitkäturkki, joka sai työnimekseen Hermes. Poika on ympäristöään silmällä pitävä vesseli, joka käy välillä testaamassa hauiksiaan sisaruksiinsa. Hermes on tasainen luonteeltaan, joka katselee ympäristöään ja hurmaa olemuksellaan.

Riki hurmaa "vanhassa akitakodissa", leikkii lapsikatraan seassa ja pitää huolta pihasta. Riki osaa testailla ajoittain, josko hän sittenkin pääsisi hieman nousemaan ruokaketjussa. Mutta palaa sitten takaisin maanpinnalle olemaan kullanmuru, mikä hän onkin.

Hakushaku on japania ja tarkoittaa kreiviä, jaarlia.

Viribus Unitis Hohoemu "Kuma"

MUISTOISSA 2012-2014

#2 uros, pitkäkarvainen

© Emilia Honkanen
akita hevari  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11783/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Jenna Ahlroth & Immu Henelius, Vihti

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Tämä pitkäturkki kulkee työnimellä Heviherra eli Hevari ja onkin yhtä mainio kuin nimensä. Heviherra on ensin tilannetta arvioiva poika, ja kun Heviherra on maistellut tarpeeksi tilannetta, se ystävystyy kaikkien kanssa. Suloinen nassikka mainion tummalla punaisella, tuuhealla turkillaan.

Kuma on ystävällinen poika, joka ei aloita rehentelemällä vaan osaa olla rauhallinen, kunnollinen akitaherra. Kuma on todella rauhallinen poika olemukseltaan. Kutsumanimekseen Hevari sai Kuman, joka tarkoittaa japaniksi osuvasti karhua. Varsinainen nallekarhu tämä poika ulkonäöltään onkin!

Kuma asui lapsiperheessä ja alkoi aikuisena arkuutensa takia olemaan pelkopurija, joten Kumasta päädyttiin luopua. Osanottoni Jenna ja Immu!

Hohoemu on japania ja tarkoittaa hymyillä.

Viribus Unitis Himawari "Kuura"

MUISTOISSA 2012-2014

#3 narttu, pitkäkarvainen

© Maria Mikkola
Kuura akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11784/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Hanna ja Helmi Riihimäki, Kaustinen

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Pesueen iki-ihana pitkäkarvainen tyttö Kuura jää äitinsä Hallan kanssa elelemään ja hurmaamaan kylän asukkaat. Kuura on mainio pakkaus; rohkea, energinen, peloton ja erittäin ihmisläheinen. Valloittava kaiken kaikkiaan!

Kuura on mutkaton tyyppi, joka nauttii ulkona käyskentelystä ja vieraiden viihdyttämisestä, ja tuskastuttaa perheensä pitkäkarvaisella turkillaan väliajoin - nauttien tietenkin joka hetkestä.

Kuura päädyttiin lopettamaan ikävän välikohtauksen seurauksena. Kuura ilmeisesti puolusti kotiaan lasta vastaan. Vaikka suuremmilta vahingoilta vältyttiin, niin ei Kuuraan enää osattu luottavaisin mielin suhtautua. Kuura matkasi sateenkaarisilloille loppuvuodesta 2014. Kaipaamaan jäi oma perhe. Suuret osantot Maria ja perhe!

Himawari on japania ja tarkoittaa auringonkukkaa.

Viribus Unitis Hansamu "Hamu"

MUISTOISSA 2012-2013

#4 uros

© Mona Karonen
akita hannu  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11785/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Mona Karonen, Vantaa

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Pentueen punaisin poitsu omaa osuvan nimen, sillä komea tästä pojasta tuleekin. Hannu on rento ukkeli, joka tutkii paikat mielellään ja on muutenkin mukana menossa erittäin mielellään. Hurmuri sisäisesti ja ulkoisesti!

Hamu saa aiheuttaa omistajalleen harmaita hiuksia etuajassa keksinnöillään, mitä hauskimmillaan! Hamu on menevä poika, josta saattaa tulla harrastuskoirakin vielä.

Valitettavasti Hamusta jouduttiin luopumaan luonteen takia. Poika oli mitä ihanin, ja sitten kun ei saanut tahtoaan läpi, mitä ikävin. Hamu puri pahasti omistajaansa ja kokeilimme uutta kotia. Valitettavasti siitä ei ollut apua. Niinpä Hamu matkasi sateenkaarisilloille.

Hansamu on japania ja tarkoittaa komeaa.

Viribus Unitis Hibana "Shiro"

#5 uros

© Saana Sormunen
akita shiro  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11786/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Saana Sormunen, Helsinki

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Tässä hassu poika hurmasi täysin synnyinkotinsa ja saikin työnimensä Hissu näyttelijä Hietalahden Karin mukaan! Hissu on rempseä poika, joka tulee heti tutustumaan uusiin tilanteisiin ja ihmisiin. Hissu välillä käy testaamassa hauiksiaan muitten veljiensä kanssa ja jatkaa sitten tutkimusmatkaansa.

Shiro on osoittanut, että osaa olla myös rauhallinen, tai sitten taiteellisen kekseliäs. Näyttelijäsukua kenties?

Shiro tarkoittaa japaniksi linnaa. Shiro löytyy myös Hopeanuoli anime-sarjasta, ja onkin Hopeanuolen isän isä. Akitan historia sisältää Hachikon tavoin myös toisen legendan, Shiron. Metsästäjän uskollinen Shiro akita yritti pelastaa isäntänsä tuoden vangitsijoille lupa-asiakirjat kuitenkin myöhästyen ja isäntä ehdittiin teloittaa.

Hibana on japania ja tarkoittaa kipinää.

Viribus Unitis Heion "Panda"

#6 uros

© Sini Pudas
akita henri  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11787/13
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Sini Pudas, Mikkeli

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Iho-ongelmia, kilpirauhasen vajaatoiminta
» KoiraNet

Näyttelyt:

Tämä upean ilmeen omaava, rauhallinen maailmaa tarkasti katsova poika kulkee työnimellä Henri. Tämä sydänkäpynen on mitä mainioin lemmikki lämmittämään pakkasilla varpaita, sillä Henristä kasvaa varmastikin helppo ja erittäin paljon omistajaansa kiintyvä poika!

Panda on paljolti isänsä tyyppinen luonteeltaan ja hurmasikin heti uuden perheensä. Panda sai kaverikseen Nanan, jonka kanssa jakaa maailman ihmeet. Nana onkin varmasti Pandan palvonnan kohde ja erittäin hyvä opettaja.

Heion on japania ja tarkoittaa rauhallista.