«« Minerva-pentueen pääsivulle

Minerva-pentueen kasvatit
s. 5.8.2006

Minerva on Rooman mytologian viisauden, lääkkeiden, taiteiden ja tieteen jumalatar. Aihepiiri pysyttelee Rooman mytologiassa, Siirin oman rekisterinimen mukaisesti.

Siirin ja Sulon jälkikasvu:
Kylli - Nana - Ruska - Sake - Hiutale - Leo

Viribus Unitis Minerva Jinji "Kylli"

MUISTOISSA 2006-2012

#1 narttu

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER48381/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Ilse Kokko, Helsinki

Lonkat: C/D
Silmät: OK
Terveys: Tapaturman johdosta nivelkierukka leikattu polvesta, tiinehtymisvaikeuksia, synnyttänyt, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
3 x EH

Kylli syntyi maailmaan ensimmäisenä pentueesta, pontevana ja kovaäänisenä. Sen elinvoima ei jäänyt epäselväksi. Kylli on monessa mielessä isänsä tyttö. Se paitsi oli isänsä suosikki ja leikkikaveri, on myös perinyt isänsä hyväntahtoisen luonteen. Kylli on aina valmis leikkiin, ja kanniskelee lempilelujaan mukanaan. Älyä sillä myös piisaa, ja sitä se tarvittaessa käyttää myös jekkujen keksimiseen, jos kukaan ei ole keksinyt sille mielekkäämpää puuhaa.

Rakenteellisesti Kylli on hieno brindle, ei mikään kukkakeppi, vaan vahvaluustoinen ja raamikas, tosin nartuksi syntyneenä se on silti narttumainen, kuten pitääkin. Väriltään Kylli on kylmänsävyinen. Kyllissä on erittäin paljon ulkomuodollisesti isäänsä Suloa.

Velipuoli Otto muutti Kyllin kaveriksi loppusyksyllä 2009. Omistajan eron myötä myös koirien tiet erosivat, ja tätä nykyä Kylli viettää laatuaikaa ainoana koirana taloudessa.
Kylli on jatkanut sukuaan ja sillä on V-pentue vuodelta 2010.

Kyllin takaosa kipeytyi pahasti, joten omistajansa päätyi luopumaan iki-ihanasta pylly-Kyllistä. Hyvää matkaa Kylli.

Galleria Kyllistä.

Jinji on japania ja tarkoittaa hyväntahtoisuutta.

Viribus Unitis Minerva Benshoku "Nana"

MUISTOISSA 2006-2019

#2 narttu

© Sini Pudas
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER48383/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Sini Pudas, Mikkeli

Terveys: Herkkä vatsa
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ERI

Nana-tyttö oli syntyessään täysin musta. Muutaman päivän iässä turkkiin tuli sen verran ruskeutta, että se sai pentuaikaisen kutsumanimensä Soopeli. Nana on todella vahva ja elinvoimainen koira. Pentueen pennuista se oli kaikkein liikkuvin, ja älyn käytössä Kylliäkin nokkelampi – hyvässä ja pahassa. Nokkelana se keksi tuossa tuokiossa, kuinka jymäyttää mukaan leikkiin laiskempikin ihminen. Pentulaatikosta Nanan ääni nousi aina yli muiden, se osasi hyvin ilmoittaa, mitä halusi.

Neliviikkoisena Nana johdattikin koko pentueen pois moisesta laatikosta – ne kerta kaikkiaan kieltäytyivät olemasta siellä laulaen reunalla äänekkäänä kuorona. Siitä pitäen ne nukkuivatkin lempipaikoillaan talossa.

Nanan galleria. Nanan kaveriksi muutti H-pentueen hurmuri Panda.

Nana vanhuksesta jouduttiin luopumaan 12,5 vuoden iässä, 2.3.2019. Taakseen Nana jätti kasan rakkaita muistoja ja ison aukon täytettäväksi.

Benshoku tarkoittaa japaniksi ahkeruutta.

FIN MVA V-08
Viribus Unitis Minerva Wajun "Ruska"

MUISTOISSA 2006-2013

#3 narttu

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER48382/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Päivi Suonsivu-Miettinen, Kuopio

Lonkat: A/A
Silmät: Ok
Terveys: Synnyttänyt, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ROP
2 x VSP
3 x SERT
2 x CACIB
2 x VARACA

Capri ilmaantui maailmaan pentueensa kolmosena. Siinä silmään pistävää oli hieno messingin väri. Ruusuksi sitä sitten pentuaikana sanottiinkin. Caprin väri onkin edelleen hieno punainen. Capri oli pentuaikana pentueensa hyvätapaisin koira. Se ei käyttänyt älyään metkuiluun, vaan pyrki kaikin keinoin olemaan hyvää pataa. Sen japaninkielinen nimi Wajun säyseys lienee sille tosiaan sopiva.

Capri vaihtoi kotiaan noin 2-vuotiaana, koska yhteiselo ei oikein ottanut onnistuakseen. Nykyisin tyttö vaikuttaa pohjoisessa, Ivalossa saakka. Samalla kun Capri vaihtoi kotia ja paikkakuntaa, vaihtoi se myös nimeään. Nykyisin tyttöä kutsutaankin nimellä Ruska, joka sopii pohjoisemman asukille täydellisesti .

Ruskalle saapui loppusyksystä 2009 Saksasta kaveriksi Mosku. Ruskan ja Moskun galleria.

Ruskalla on P-pentue vuodelta 2010.

Ruskasta jouduttiin luopumaan perheen muutoksen myötä, johon Ruska ei millään tottunut. Raskas ja ikävä päätös koko perheelle.

Wajun tarkoittaa japaniksi säyseyttä.

Viribus Unitis Shingi "Sake"

MUISTOISSA 2006-2008

#4 uros

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER48384/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Metti Kallonen, Lempäälä

Lonkat: B/A
Silmät: OK
Terveys: 1 pentue, kuollut tapaturmaisesti
» KoiraNet

Näyttelyt:
2 x EH

Tässä se on varsinainen pentueen kultapoika. Hyvin tumma brindle, rakenteellisesti tiivis ja vankka jo pienestä pitäen. Perheen herraväki valkkasi tämä pojan lellikikseen jo siinä vaiheessa, kun pennut olivat pieniä kiemurtelevia rotanpoikia. Sake kasvoi pentueessa nopeasti kaikkein kookkaimmaksi. Siinä toiset saivat nöyrästi tulla siirretyksi sivuun, kun Sake lähti ruokailemaan! Luonteeltaan Sake, jota pentuna sanottiin Muroksi, on rauhallinen ja lempeä. Se lienee tullut tässä äitiinsä, joka ei koskaan houhota.

Sakella on yksi pentue, johon syntyi 5 pentua 31.12.2007. Pentueen emä on perheen oma narttu, Kaakkomäen Chomei. Valitettavasti Sake kuoli tapaturmaisesti autokolarissa 2-vuotiaana.

Saken galleria.

Shingi tarkoittaa japaniksi uskollisuutta.

Viribus Unitis Minerva Binchi "Hiutale"

#5 narttu

© Harri Kukkola
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49361/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Harri Kukkola

Lonkat: A/A
Silmät: OK
Terveys: Häntämutka, synnyttänyt, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x VASERT
1 x PN3

Tämä sulotar oli syntyessään pentueensa pienin ja vaalein pentu, ja sai siksi tuota pikaa nimen Hiutale. Vaikka se koon puolesta otti vahingon tuota pikaa takaisin, se on saanut pitää edelleen tuon nimensä, ja on sen mukainen. Hiutaleesta kehkeytyi Kyllin paras leikkikaveri, koska niiden luonteessa on tarvittaessa samaa hyväntahtoisuutta, mutta myös peräänantamattomuutta. Siskot ovat vielä myöhemminkin tavatessaan peuhanneet antaumuksella keskenään. Hiutale on ulkomuodoltaan todella sulotar. Siinä on jotain poikkeuksellisen viehkeää, etenkin ilmeessä. Ja joku noissa blondeissa taitaa aina viehättää!

Hiutaleella on Yukitama pentue samassa taloudessa asuvan Tamatoran kanssa. Taloudessa asusti toinenkin tuontipoika, Kakujyu.

Hiutaleen galleria.

Binchi on japania ja tarkoittaa ketteryyttä.

Viribus Unitis Minerva Chusetsu "Leo"

MUISTOISSA 2006-2006

#6 uros

© Minna-Riikka Järvinen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER49362/06
Kasv. Emilia Honkanen & Minna-Riikka Järvinen
Om. Harri Kukkola

Terveys: Kuollut tapaturmaisesti
» KoiraNet

Pentueensa pahnanpohjimmaisena syntyi Leo. Sen olemus oli leijonamainen, väri syvä punainen ja pää suuri, todella maskuliininen. Leo oli rauhallinen tilanteen tarkkailija, joka ei itse osallistunut paljoakaan pentueen hulinointiin. Tarvittaessa se kyllä osoitti olevansa ihan oikea poika, jonka ylitse ei kävellä, mutta se ei juuri korostanut leijonamaisuuttaan. Olisiko ollut vanha sielu? Leon luonteen rauhallisuus teki siitä pikkutyttäremme (Hertta) suosikin, Leoa sai mielin määrin hyysätä ja pitää sylissä, se ei ahdistunut viisivuotiaan hellyydenosoituksista. Täytyy todeta ihmetyksellä, miten viisivuotias jaksaa istua pentulaatikossa neljäkin tuntia leikkimässä pentujen kanssa.

Valitettavasti Leosta ei kuulla enempää uudessa kodissaan tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Leo ei ehtinyt viihdyttää meitä kuin lyhyen aikaa.

Chusetsu tarkoittaa japaniksi uskollisuutta.