H-PENTUE
s. 22.10.2012

Emä
Halla
© Emilia Honkanen

Viribus Unitis Minerva Haru "Halla"
Lonkat: C/C
Silmät: OK


Lisää Hallasta sen omilta sivuilta
Isä
Marski
© Emilia Honkanen
FI, EE & LV MVA, PMJV-09 EEV-10
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski"
Lonkat: B/B
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Näyttelyistä: mm. 7 x CACIB
Lisää Marskista sen omilta sivuilta

H-pentue on täällä!

Hallan ja Marskin pennut syntyivät 22.10.2012 ja punaisia tulijoita on 7. Valitettavasti toinen tytöistä lähti enkelikoiraksi.

Halla on hyvä emä ja synnytys kantoaikoineen meni hienosti. Vaikka rankkaa hommaahan se aina on. Näistä punaisista veijareista 5 on uroksia ja 2 narttuja.

Pentueeseen syntyi odotetusti vain punaisia pentuja, sillä niiden isä, Marski, ei kanna valkoista väriä. Jos toiveet toteutuu, niin pennuista tulee isoja, erittäin vahvaluustoisia, hyvähermoisia ja upeita akitoja! Pennut kasvavat maalaismaisemissa tottuen pieniin lapsiin sekä muihin eläimiin, kuten hevosiin.

Halla on huomiota herättäneestä Ghibli-pentueesta, jonka taustat on täynnä AKIHO-koiria. Onhan itse Ghibli pentuekin kunniakkaasti rekisteröity Japanin AKIHO rekisteriin! Myös Marskin taustat ovat hyvin japanivoittoisia, sillä molemmat Marskin vanhemmista on tuotu Japanista. Marski itse on italian tuonti.

Halla on iso narttu erittäin vahvalla luustollaan ja muhkealla, kauniin valkoisella turkillaan. Halla on narttu, joka ei turhia pelkää ja sen hyviin puoliin kuuluukin rautaiset hermot. Toisaalta neiti osaa olla melkoinen diivakin. Halla on ollut koko elämänsä terve. Lonkat on C/C ja silmät terveet. Vanhempien lonkissa on toivomisen varaa, mutta veljissä löytyy mm. A/A ja A/B lonkkaiset, suuret urokset.

Marski on kehissä ja niiden ulkopuolella mainetta niittänyt, upean tumman punaisen värin ja ihastuttavan japanilaisen ilmeen omaava uros. Luonteeltaan Marski on varsinainen hännän huiskuttelija, eikä ollenkaan vaikeimmasta päästä hallittava. Kerrassaan hieno uros. Marskin terveystulokset ovat myös hyvät, sillä on B/B lonkat, sekä terveet silmät, kyynärät ja polvet.

© Emilia H.

Terveiden vanhempien lisäksi molemmat pentueen vanhemmista omaavat myös terveet isovanhemmat. Ja isovanhemmistahan löytyy mm. meidän oma, rakas Sulo. Lonkissa löytyy toivomisen varaa Hallan puolelta, mutta muutoin taustat ovat täynnä hyviä, jo vanhempia ja elossa olevia akitoja. Hallan veljellä on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, jonka kanssa poika pärjää hienosti kun lääkitys on saatu kuntoon. Muita suurempia ongelmia ei taustoista oikeastaan löydykään. Suuri toive onkin, että H-pentue jatkaisi tätä hienoa ja tervettä linjaa. Marskin taustat ovat ulkomaalaisia ja sitä myöten tuntemattomampia, mutta Marskilla on Suomessa jokunenkin pentue, eikä niissä ole esiintynyt mainittavia sairauksia.

Nämä pennut kasvavat Kaustisilla, joka sijaitsee lähellä Kokkolaa.
Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna neljällä sukupolvella. Ja sukukatokerroin hienosti 1,0.

Pentujen luovutus 10.12.2012 alkaen

Yhteydenotot:
Emilia Honkanen
p. 040 831 4246 (arkisin klo 17 jälkeen)
e-mail: emilia(at)viribus.info

Pentueen sukutaulu:

Hiro Go Di Casa Saporito
LOI09/114466
kuva - sivu
Kenshin Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO06-1390
kuva
Tensui Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO04-1460
Hanasugata Go Senshuu Takashihamasou
AKIHO05-1783
kuva
Hotaru Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO07-1285
kuva
Jou go Okamasa Kensha
AKIHO04-1527
Ohana Go Senshuu Takashihamasou
AKIHO06-924
Viribus Unitis Minerva Haru
FI56974/09, AKIHO 10-465
kuva - sivu
Homareunshou Go Yamahan
ER46162/06, AKIHO 05-2059
kuva - sivu
Unshou Go Kanzakiya Kensha
AKIHO 04-361
kuva
Fuji go Yamahan
AKIHO 04-153
Shirayukihime Go Taishidou
ER48385/06, AKIHO 07-1507
kuva - sivu
Kotooushuu go Onagawa Kyouritsu
AKIHO 06-33
Kirara go Miraisou
AKIHO 05-770