YUKITAMA-PENTUE
s. 4.2.2009

Emä
Hiutale
© Päivi Kukkola
Viribus Unitis Minerva Binchi "Hiutale"
Lonkat: A/A
Silmät: OK

Lisää Hiutaleesta Minerva-pentueen sivuilta
Isä
Tamatora
© Päivi Kukkola
Tamagumo Go Mogami Igarashi "Tamatora"
Lonkat: C/C
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Lisää Tamatorasta sen omilta sivuilta

Pentuja syntynyt 4.2.2009!

Pentueeseen syntyi 7 brindle -väristä akitaa, 3 poikaa ja 4 tyttöä. Synnytys meni oikein mallikkaasti Hiutaleen hoitaessa kaiken tarvittavan itse.

»» Pentueen galleria

Tamatora ja Hiutale asustelevat perhekoirina Turun lähistöllä. Hiutale on kaunis, ja nimensä veroinen akitaneitokainen. Tamatora puolestaan on tuore Japanin tuonti nuorukainen. Luonteiltaan molemmat ovat mitä mukavimpia ja helposti lähestyttäviä koiralaisia.

Tamatoran ja Hiutaleen pentue on todellinen rakkauspentue, sillä sitä ei todellakaan suunniteltu tehtäväksi nyt. Koirat olivat suljettuina eri huoneisiin pomminkestävällä ovella, mutta niin vain oli lukko rikottu. Ja tässä on tulos, seitsemän elinvoimaista pikkuakitaa. Valitettavasti Tamatora ei tiennyt, että isäksitulolle olisi suositusikäraja. Se täyttää vuoden vasta maaliskuun lopussa.

Tamatoran sukutaulu on osittain täysin uutta verta. Pitempää löytyy jo muutama tutumpi koira, joskaan suku ei suomessa ole silti yleinen. Hiutale on toinen Minerva-pentueen jatkaja, ja näin ollen edustaa suoraan Viribus Unitis narttulinjaa. Sukusiitosprosentti pennuilla on 1,56 %, joka tulee todella upeasta japanilaisesta uroksesta Unshou Go Kanzakiya Kenshasta.

2-viikkoiset naperot

Kummallakaan pentueen vanhemmista ei ole pentuja ennestään. Hiutale on Sulon ja Siirin pentueesta, nk. Minerva-pentue. Sulon suvusta ei ole ilmennyt autoimmuunisairauksia, mutta Siirin sisarella Martalla on ilmennyt SA. Martta on myös periyttänyt VKH:ta omaan pentueeseensa. Minerva-pentueen koirat ovat kuitenkin olleet terveitä.

Tamatoran taustasta ei tiedetä autoimmuunisairauksia. Tämä ei tarkoita, etteikö niitä voisi siellä olla. Tamatoran isä on kuitenkin jo varsin iäkäs koira, jota on haluttu käyttää, koska se on tuottanut vahvoja, terveitä ja rodunomaisia pentuja.


Onnellinen ja ylpeä iskä.

Tamatoran lonkat on alustavasti kuvattu, ja kuvannut eläinlääkäri on antanut niistä arvion A/C. Virallinen lonkkatulos saadaan vasta uroksen täytettyään vuoden. Myöskään Hiutaleen lonkkia ei ole vielä kuvattu, sillä pentuetta ei suunniteltu. Sen liikkeissä tai ulkomuodossa ei kuitenkaan ole havaittavissa epäsymmetrisyyttä tai väljyyttä, eikä se kipeydy pitkistäkään lenkeistä. Lonkkatulos saadaan heti, kun imetys on loppunut. Molempien vanhempien silmät ovat terveiksi peilattu.

Tämä pentue on Hiutaleen ja Tamatoran omistajien kasvattama, mutta pennut saavat Viribus Unitis kennelnimen itselleen. Nämä pennut kasvavat Turun lähistöllä.

Pentueen sukutaulun löydät Kennelliiton jalostustietokannasta.

Yhteystiedot:
Päivi ja Harri Kukkola
p. 040 777 0569

Tamagumo Go Mogami Igarashi
ER56751/08
kuva - sivu
Ryouko Go Miyagi Kozaki Kensha
JL00463/01-0
kuva
Ryouun Go Mamurokawa Suzumoto
JL00481/00-0
Yumetorame Go Mityagi Kozaki Kensha
AKIHO96-2974
Makome go Miyagi Kozaki Kensha
AKIHO07-220
kuva
Goukai go Miyagi Kozaki Kensha
AKIHO06-402
Koukahime Go Yakuchidou
AKIHO04-2181
Viribus Unitis Minerva Binchi
ER48385/06
kuva - sivu
Homareunshou Go Yamahan
ER46162/06
kuva - sivu
Unshou Go Kanzakiya Kensha
AKIHO04-361
kuva
Fuji Go Yamahan
AKIHO04-153
Viribus Unitis Antevorte
ER32337/04
kuva - sivu
Fujimaru Go Seaside Nakagawa
ER37107/03
kuva
Palokin Like A Dream
FI20349/01
kuva - sivu