«« Mido-pentueen pääsivulle

Mido-pentueen kasvatit
s. 1.5.2012

Mido tarkoittaa japaniksi simaa; onhan kyseessä kuitenkin vappupentue! Pentujen toiset nimet tulee anime- ja mangasarjasta Magic Knight Rayearth.

Sissin ja Rikin jälkikasvu:
» Akira » Väinö » Reika » Lafu » Daiki » Reetu » Ruuti » Anakin

Viribus Unitis Mido Zagato "Akira"

#1 uros

© Emilia Honkanen
akita zagato  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32122/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Anna Päkki, Helsinki

Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt:
2 x EH

Zagato omaa upean harmaahohteisen brindle-värin. Odotan suurella mielenkiinnolla minkälainen pojan turkki tulee aikuisena olemaan. Zagato on miellyttävä uros, joka ei haasta riitaa. Toisaalta ei se väistäkään. Suinapäinä poika ei ole mihinkään tunkemassa ja se katseleekin uusia ja yllättäviä asioita pienen matkan päästä.

Akira asustaa reippaan ja miellyttävän shibaneito Kitsunen kanssa. Mukana pyörii myös kissaherra, joka katselee koirien menoa välillä ihmetellen ja välillä naureskellen niille. Akira omaa aivan täydellisen akitauroksen luonteen. Todella super upea tyyppi! Ja kooltaan iso.

Zagato on Lantiksen isoveli, ylipappi ja Cleffin oikea käsi sekä täysin rakastunut prinsessa Emeraudeen.

Viribus Unitis Mido Lantis "Väinö"

MUISTOISSA 2012-2014

#2 uros

© Niko Koivisto
akita lantis  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32123/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Afra Prokki ja Anna, Lappeenranta

Lonkat: E/E
Kyynärät: Terveet (ei lausuttu Kennelliitossa)
Silmät:
Terveys: Kuollut tapaturmaisesti (katosi)
» KoiraNet

Lantis oli syntyessään aivan musta ja äärettömän tumman turkin se omaa vieläkin, vaikkakin niitä brindlen raitoja alkaakin paistaa läpi. Lantis on poika, joka ei juurikaan asioita kavahda, muttei se ole myöskään pomotteleva. Lantis on ihanan jykevä uros, josta toivon aikanani saavan pentuja hyvän nartun kanssa. Lantis muuttaakin Helsinkiin sijoitukseen.

Tästä pojasta on kasvamassa todella jyhkeän kokoinen uros! Luustoa on vaikka muille jakaa, eikä pojasta muutenkaan sinttiä jää. Rohmuluinen luusto on kuitenkin tuottanut myös päänvaivaa, sillä kasvu ei ole ollut aivan mallikasta. Lantis on kuvattu 4-kuisena ja sillä on todettu terveeksi koko selkä ja polvet, lonkista löytyi löysyyttä. Taron blogi pennusta n. 6-kuukauteen löytyy täältä: Taron blogi. Taro muutti 7-kuukauden ikäisenä väliaikaiskotiin Lappeenrantaan ja muutosten myötä nimi vaihdettiin Väinöksi. Suuret kiitokset Kiralle ja Jukalle, jotka Väinöstä piti hyvää huolta tänä aikana!

Kerran kun japanilaisiin viehättyneelle vilauttaa kotia etsivää akitahurmuripoikaa, niin tietäähän siinä mitä siitä seuraa. Väinö ihastutti ikihyvikseen uuden perheensä ja niinpä alkuvuodesta 2013 Väinö muutti ihanan viirusilmäisen shibatyttö Geetan kaveriksi ja perheensä halinalleksi! Väinö on tassunsa kodikseen jo asettanut, eikä taia muuta enää halutakaan.

Väinö karkasi alkuvuodesta 2014, lähtien koirakaverinsa Geetan kanssa hajujen perään. Valitettavasti Väinöstä ei tämän jälkeen olla kuultu mitään.

Lantis on mahtava Cail, jolla on kultainen sydän. Lantis auttoi avuttomia Cephiron kansalaisia, sekä aidosti rakasti luontoa sekä viattomia lapsia.

FI MVA
Viribus Unitis Mido Presea "Reika"

#3 narttu

© Leila Luodemaa
Presea akita  
Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32124/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Elina Karvanen, Nokia

Lonkat: C/B
Kyynärät: 0/1
Silmät: OK
Terveys: Rakkuloita munasarjoissa, steriloitu, epilepsia
» KoiraNet

Näyttelyt:
2 x SERT

Presea - nimi, josta tulee väkisinkin mieleen sana lahja. Ja varsinainen lahja Reika onkin, sillä se on pentueensa ainut narttu. Reika on kompakti ja upean punainen tyttö, joka tulee asumaan Riki shiban kanssa Nokialla. Reika ei uusia asioita niinkään kavahda ja reippaana tyttönä se pistää hyvin vastaan veljiensä kiusoille.

Reika on sijoitusnarttu ja toivon suuresti saavani siitä aikanaan yhtä hienoja pentuja kuin se itsekin on.
Reika on vahvaluonteinen narttu, joka opettelee elämään shibaherra Rikin seurana. Näyttävä pari tämä tummanpunainen koirakunta!

Reika tarkoittaa japaniksi viileää kesää, ja sellaisia ilmoja tuuheaturkkinen tyttö varmasti toivookin.

Reika ja Riki saivat viiruisaa kotikuntaa kesällä 2016, kun Sera muutti japanilaisten seuraksi!

» Reikan kuvia Petsiessä ja Elinan ottamia upeita kuvia kuvat.fi palvelussa

Presea on Cephiron paras seppä, joka teki taikuri-ritareille heidän maagiset miekkansa.

Viribus Unitis Mido LaFarga "Lafu"

#4 uros

© Emilia Honkanen
akita lafarga  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32125/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Alisa Tarvainen, Helsinki

Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Mikä suloinen köllöttelijä poika LaFarga onkaan! LaFarga näyttää tulevan ulkomuodollisesti isäänsä. Sillä on erittäin tasainen ja mukava luonne, jolla se todennäköisesti pärjäisi niin koirien kuin lapsienkin parissa vaivatta. Ulkona LaFarga tykkää leikkiä ja tutkia ympäristöään, mutta sisällä se on varsinainen sohvaperuna, joka rakastaa köllöttelemistä.

Lafu testattiin sisarustensa kanssa pentutestajan toimesta 6-viikkoisena ja siinä todettiin, että tällä pojalla kantti kestää ja nenä toimii. Olisipa hauska nähdä toimiiko nenä miten hyvin - sillä hajujen perässä poitsu mielellään jäljestää.

Lafusta on kasvanut emäntänsä rakas ystävä, joka on ihanan persoonallinen poika. Lafu on mies, jonka nenille ei hypitä. Ei hypitty pentuna, eikä hypitä nytkään. Lafu on Helsingissä asuessaan tottunut moniin ympäristön tuomiin tilanteisiin, eikä esim. metrolla kulkeminen tuota pojalle (tai omistajalle) harmaita hiuksia.

Lafarga on vartioiden kapteeni.

FI MVA
Viribus Unitis Mido Inouva "Daiki"

#5 uros

© Emilia Honkanen
akita inouva  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32126/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Päivi Linnasaari, Kuusisto

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Terveys: Kaksi pentuetta v. 2016 ja 2017
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ROP
2 x VSP

Inouva näyttää tulevan eniten ulkomuodollisesti äitiinsä Sissiin. Se on reipas poika, joka aika ajoin käy kokeilemassa mitä ne veljet oikein tuumailee, jos hän yrittää niitä pompotella. Myös Inouva on todella tumma poika, jolla tulee tumman tulinen katse ensimmäisenä esiin.

Tämä tumma komistus tuntee nykyään nimen Daiki ja tuo väriä valkoisen keskelle. Daikilla on menoa ja meininkiä ympärillään, sillä se saa viettää aikansa Valkoisten paimenkoiratyttöjen Tintan ja Sawan keskellä, samalla seuraten pentujen elämän alkua, jotka kasvavat kennel Kowhain hellässä huomassa. Ehkä Daiki pääsee kertomaan pennuille omat elämän ohjeensa ennen niiden muuttoa uuteen maailmaan.

Näyttelyt Daiki aloitti vauhdilla. Ensimmäisestä näyttelystään upeat liikkeet omaava poika otti vaatimattomasti sertin ja oli rotunsa paras! Heti toisesta näyttelystään irtosi toinen serti ja vastakkaisen sukupuolen paras tulokset. Upea startti, sanon minä.

Daikista tuli isä Kowhai kennelin pennuille keväällä 2016. Pentuja syntyi viisi, mutta valitettavasti kahdesta tuli enkelikoiria.

Inouva on eläimenmuotoinen salaman elementti, joka ottaa ihmismuodon. Inouva on uskollinen palvelija ja neuvonantaja.

FI MVA HeW-14
Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu"

MUISTOISSA 2012-2019

#6 uros

© Niko Koivisto
akita ascot  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32127/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Mari Muukkonen, Vantaa

Lonkat: B/A
Silmät: OK
Terveys: UDS-sairas 2017
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x RYP-2
4 x ROP
4 x SERT
1 x CACIB

Ascot on pojista isoimpia järkäleitä ja sen poika tietää itsekin. Sillä Ascot näyttää kenellä massaa riittää ja kuka ei varmasti nälkäiseksi jää. Ascot on oikein urosmainen jässikkä, joka tulee olemaan akitamainen. Ascot hauskuuttaa ihmisiä leikeillään, eikä se pienistä itke.

Reetu muutti vähän kuin alkusijoilleen, sillä poika asuu Palokin kennelin omistajan Kirsin luona - Kenneli, josta aikoinani hain ensimmäiset koirani Jasminen ja Junon! Reetu viettää aikaa muiden akitojen keskellä, leikkien kissan kanssa ja tutustuen hevostalleilla käyviin ihmisiin. Tällä pojalla häntä heiluu aina!

Reetuhan otti ja repäisi näyttelytilinsä auki ihan kunnolla. Vain juniori-ikäisenä se oli kansallisessa näyttelyssä rop ja sen lisäksi upeasti sijoittui ryhmässä toiseksi!! Reetun esiintymistä ja luonnetta kelpaa katsellakin!

Reetu muutti aikuisiällä Vantaalle viihdyttämään uutta perhettään. Reetusta onkin kasvanut mainio perhekoira, jolla on energiaa lenkkeillä. Ja vähän karkaillakin! Suureksi suruksi yhteiselo ei ollut niin pitkä mitä toivottiin. Reetu sairastui UDS-sairauteen kesällä 2017 ja sinnitteli uskomattoman pitkään oireittensa kanssa. Alkuvuodesta 2019 kuitenkin kunto romahti, eikä ollut jäljellä kuin hyvästely. Reetu nukkui pois 6,5-vuotiaana.

Ascot on poika, jolla on kyky kutsua mörköjä, jotka hän tulkitsee ystävikseen.

FI MVA
Viribus Unitis Mido Clef "Ruuti"

#7 uros

© Tanja Näätänen
akita clef  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32128/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Tanja Näätänen, Kauhava

Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK
Silmät:
Terveys: Yksi hammas jäänyt puhkeamatta, ei hammaspuutoksia, isänä kolmessa pentueessa, kastroitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
2 x ROP
2 x SERT
1 x CACIB

Musta kuin yö! Sitä upean tumman turkin omaava Clef on. Myös Clefin väriä tulen mielenkiinnolla seuraamaan, sillä se taitaa olla kaikista tummin brindle mikä VU-linjaan on syntynyt. Clef on toinen suurimmista pojista, joten näyttävä tästä pojasta varmasti tulee. Luonteeltaan poika on ihanan varma. Vaikka sillä on massaa ja varmuutta, niin silti se ei käy alistamassa muita pentuja. Vaikkei se kenenkään allekaan jää.

Ruuti viettää aikaansa ottaen mallia kauniista akitaneito Kairasta. Koirat ovat niin väriltään kuin luonteeltaankin vastakohdat; Kaira on rauhallinen, punainen narttu ja Ruuti taasen aktiivinen, brindle uros. Heh, ei taatuisti käy aika pitkäksi katsoessa tätä pariskuntaa!

Ruutista on kasvanut varsinainen nalle, jonka ulkokuori hivelee silmää. Ruuti omaa kauniin värin ja turkin, ilmeen ja luonteen, jos luonnetta nyt voi kauniiksi sanoa.

Ruutin ja Kairan elämää voit seurata niiden blogista. Kuvia Ruutista löytyy galleriasta.

Clef on prinsessan maaginen palvelija, päävelho. Clef tarkoittaa myös nuottiavainta.

Viribus Unitis Mido Ferio "Anakin"

#8 uros

© Titta Lintukangas
akita ferio  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI32129/12
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Titta Lintukangas, Espoo

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Lonkkavikainen, SA-sairas 2017
» KoiraNet

Näyttelyt:

Ferio oli mukava yllätys, joka punaisena poikana tupsahti maailmaan monen mustan veljensä jälkeen. Ferio on napakka paketti, joka nauttii ulkoilusta mutta löytää nukkumapaikkansa joko lelujen seasta taikka sisältä. Taitaa Feriosta tulla reipas lenkkeilijä, mutta sisällä rauhallinen köllöttelijä. Tai sitten ulkona köllöttelijä ja sisällä reipas riehuja. Tai sitten vaan reipas koiruus ulkona sekä sisällä!

Anakin on hauskan harmaa nyt väriltään, vaikka punaiseksi sen turkki tuleekin isona muuttumaan. Anakin on emäntänsä mukana kaikkialla, vaikka välillä poitsu joutuukin jäädä vahtimaan kotitannerta. Anakin tulee taatusti oppimaan miten paljon kaikkea elämässä onkaan nähtävänä. Ja samalla tottumaan yhteen jos toiseenkin asiaan. Eipä jää Anakinin elämä elämättä!

Kasvu ei lähtenyt aivan suunnitellusti käyntiin Anakinin kohdalla. Anankin kuvattiin 3-kuisena ja lonkista löytyi löysyyttä.

Anakinista on kasvanut hauska uros, joka kulkee ihan joka paikassa emäntänsä kanssa. Eikä pistä pahakseen ohi kulkevia autoja, busseja, lapsia, vanhuksia, tai muitakaan tilanteita. Anakinhan rakastaa kaikkia ja kaikkea, ja tulee jopa toisten koirien kanssa mainiosti toimeen. Anakin onkin varsinainen city-koira!

Ferio on mystinen muukalainen ja Cephiron prinssi japanilaisessa animaatiossa Magic Knight Rayearth. Esperantoksi Ferio tarkoittaa lomaa. (Esperanto on v. 1887 kansainväliseksi luotu kieli).