MIDO-PENTUE
s. 1.5.2012

Emä
Sissi
© Emilia Honkanen

Viribus Unitis Yua "Sissi"
Lonkat: A/A
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK
Näyttelyistä: 1 x SERT
Lisää Sissistä Yukitama-pentueen sivuilta
Isä
Riki
© Emilia Honkanen

Fubuki go Takasaki Yamaguchi "Riki"
Lonkat: E/E
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK
Näyttelyistä: 1 x VSP, 1 x SERT
Lisää Rikistä sen omilta sivuilta

Vappupennut ovat täällä!

Sissin synnytti upeat 8 pentua! Synnytys meni tälläkin kertaa erinomaisesti ja emä pentuineen voi hyvin. Pentueeseen syntyi odotetusti brindlejä ja punaisia pentusia. Pentueella on oma bloginsa netissä, jota ylläpitää Sissin omistajat.

Sissi on hyvin rakas kasvattini, joka on erittäin mutkaton ja helppo luonteeltaan. Sissin kanssa pärjäämiseen ei vaadita mitään, sillä omistajansa sanoin se toimii kuin ihmisen mieli.

Riki on äärimmäisen tasaisen luonteen omaava hurmuripoika, joka myös on melko energinen. Rikillä on erittäin hyvät hermot, eikä se kehtaa purista toisille koirille. Itse asiassa Riki hyväksyy useimmat kavereikseen, myös urokset! Kaiken lisäksi Riki ulkoilee useimmiten vapaana, eikä karkaa tai syöksy mihinkään. Unelmavävy kertakaikkiaan...

Sissi on Yukitama pentueesta, jolla on takanaan jo yksi pentue. Lisäksi Sissin sisko Kuro on myöskin jatkanut sukuaan hyvin tuloksin. Rikin kasvattajalla on upea brindle-linja, josta Riki polveutuu. Tätä linjaa toivon hartaasti saavani Rikin jälkeläisiin.

Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä koiria (lukuunottamatta Rikin lonkkia), joilla ei ole esiintynyt esim. allergioita. Tämän pentueen vanhemmat ovat todella tutkittuja koiria, sillä molemmilta on tarkastettu terveiksi silmät, kyynärät, polvet ja selkä! Sissillä on lisäksi lonkat priimaa, kun taas Rikillä ne ovat erittäin huonot. Tähän mennessä Rikin lonkat eivät ole oireilleet. Koska lonkkiin vaikuttaa huimasti ympäristötekijät kuten ruokinta ja liikunta, päätin käyttää Rikiä jalostukseen. Sissi on omasta Juno-linjastani ja sillä on takanaan tervelonkkaista emäpuolen narttulinjaa ainakin 4 sukupolvea! Rikin takana on paljon terverakenteisia akitoja, joista tiedetään elossa olevan ainakin vanhemmat sekä mummi ja isomummi. Riki on myös tullut Suomeen Japanista ennen onnettomuutta. Lisäksi Rikin takaa löytyy aidosti uutta sukua, joka on kultaakin kalliimpaa.

Sissin veli on sairastunut UDS-sairauteen. Muut sisarukset ovat olleet terveitä, kuten on Sissin vanhemmatkin. Sissi on menettänyt mumminsa (emän emä) todennäköisesti sydänvian takia. Sissillä on yksi pentue ennestään, Uma-pentue, josta kaikki ovat olleet terveitä. Rikille tämä pentue on ensimmäinen.

© Niko Koivisto
Uudet kaverukset eivät halunneet jättää Rikiä!

Pennuista toivon lupsakoiden luonteiden osalta paljon, mutta myös ulkonäöllisiä odotuksia on. Molemmat vanhemmista omaavat ymmärtäväiset ja rauhalliset luonteet, sekä upeat brindleväritykset. Sissin takana on paljon japanilaisia akitoja, ja Riki on itse Japanin tuonti. Väreissä tuli odotetusti brindleä ja punaista. Pennut kasvavat Sissin kotona Pieksämäellä.

Mido pentue on VU-linjan neljättä polvea! Tulen kuvauttamaan pentujen lonkat aikanaan. Nämä pennut saavat terveystakuun, kuten kaikki muutkin VU-pennut.
Pennut ovat luovutusikäisiä juhannusviikolla.

Jos pentu kiinnostaa, niin ota yhteyttä:
Emilia Honkanen
p. 040 831 4246 (arkisin klo 18 jälkeen)
e-mail: emilia(at)viribus.info


Pentujen sukusiitosprosentti on 0 5:llä sukupolvella laskettuna.
Pentueen sukutaulu:

Fubuki Go Takasaki Yamaguchi

kuva - sivu
Kumofubuki Go Noshiro Koujusou
JL 00027/10-0
kuva
Taiyoukou Go Akita Iijimasou
AKIHO08-16
Yuizuki Go Kosendou
AKIHO07-1781
Natsu Go Takasaki Yamaguchi
JL 00022/08-0
kuva
Miyakotsukasa Go Kokura Shimauchi
JL 00220/05-0
kuva
Haruna Go Grace Garden JP
JL 00255/04
kuva
Viribus Unitis Yua
ER25782/09
kuva - sivu
Tamagumo Go Mogami Igarashi
ER56751/08
kuva - sivu
Ryouko Go Miyagi Kozaki Kensha
JKCJL00463/01-0
kuva
Makome Go Miyagi Kozaki Kensha
AKIHO07-220
kuva
Viribus Unitis Minerva Binchi
ER48385/06
kuva - sivu
Homareunshou Go Yamahan
ER46162/06
kuva - sivu
Viribus Unitis Antevorte
ER32337/04
kuva - sivu