«« Shou-pentueen pääsivulle

Shou-pentueen kasvatit
s. 4.12.2014

Koska kävin hakemassa pentueen isän Valon kanssa vain pari päivää pentujen syntymän jälkeen Vuolasvirtapalkinnon voittajanäyttelyssä, oli se jotenkin otettava nimessä huomioon. Niinpä pentue sai nimen SHOU, eli palkinto japaniksi. Miun omat palkintopossut! Jokaisen pennun oma nimi taasen tulee japanilaisuudesta; Seitsemän onnen jumalaa (jap. Shichi Fukujin).

Ayan ja Valon jälkikasvu:
Keijo - Rama - Daiki - Tino - Körmy - Minttu - Aatos

Viribus Unitis Shou Bishamon "Keijo"

#1 uros

© Emilia Puustinen
Keijo akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11747/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Mikko Lindsted & Ksenia Kyttenen

Terveys:
» KoiraNet

Keijo oli syntyessään vahvasti eteenpäin menevä ja mieluusti kertoi matkallaan minne on menossa, jotta kaikki varmasti hänet tiesi ja kuuli. Keijo on hauska paketti, joka tulee ensimmäisten joukossa tervehtimään ihmisiä. Ja nimelleen sopivasti tykkää nukkua vaikkapa pää rotkottaen missä tahansa huonossa riman varassa. Hassu tyyppi!

Keijosta tuli työkaveri, sillä tämä Pelle Peloton ottaa kaikki ihmiset häntä heiluen vastaan, joten mikäs siinä viettää päivällä neuvoen työasioissa isäntäänsä. Kotona voikin sitten asettua omalle pedille haaveilemaan samurain elämästä. Keijolla on elämänasenne kohillaan. Ja vaikka pikkupentuja kuinka ympärillä hyöri, valitsi Keijo oman perheensä asettumalla syliin ja siihenhän se vaan jäi.

Bishamon on soturien ja sodan jumala.

Viribus Unitis Shou Ebisu "Rama"

#2 uros

© Roosa Ismälä
Rama akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11748/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Roosa Ismälä

Lonkat: D/D
Silmät:
Terveys: Selkä terve (epävir.)
» KoiraNet

Rama ottaa omansa vähin äänin ja muita hermostuttamatta. Rama vetäytyy kun muut riehuu ja muiden väsähtäessä alkaa Rama pitää hauskaa. Eikä Raman hauskanpito lopukkaan ihan ensimmäiseen hepuliin! Rama on miellyttävä uros, joka ei härnää eikä ahistele, vaan tykkää leikkiä vaikka itsekseenkin. Rama taisi valita omistajansa jo ihan pienenä käärönä. Hakeutuihan se jo omistajansa luo ennen kuin silmiään oli avannut.

Rama muuttaa sekarotuisen vanhemman Devi-rouvan kaveriksi. Ja voipi olla, että se on Rama joka jää katsomaan Devin menoa, eikä toisinpäin... Rama tulee tottumaan myös perhepiirin toiseen koiraan, vähän itseään isompaan kaukaasianpaimenkoiraan... Siinä sitä on pikkumiehellä ihmettelemistä.

Ebisu on kalastajien ja kauppiaitten jumala. Ebisu kuvastaa merestä saatavaa varallisuutta.

Viribus Unitis Shou Fukurokuju "Daiki"

#3 uros

© Emilia Honkanen
Daiki akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11749/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Suvi Huokuniemi

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Kastroitu
» KoiraNet

Kolmantena syntynyt punainen vesseli kulkee työnimellä Reppana. Nimi tuli alkujaan siitä, että Reppana jäi vähän jälkeen painonsa kanssa muista. Mutta sitten Reppana ikään kuin heräsi, eikä puhettakaan että tämä riiviö olisi enää pienin, saaatikka mitenkään nimensä veroinen reppana. Herra on mieleltään todella kiva, mutta kyllä keksii muitten pään menoksi vaikka sun mitä! Eikä ole pentueen rauhallisin tapaus ollenkaan.

Pentuna Daikille annettiin kolme nimivaihtoethoa. Parhaalta nimeltä maistui Daiki, joten Daiki poika siis on! Daiki muutti akitalle sopivaan ympäristöön; varuskunta-alueelle! Daiki pääsee metsälenkeille ja hurmaa omistansa fiksuna miehenä, joka osaa käyttää hienosti nenäänsä.

Fukurokuju on viisauden, onnen ja pitkäikäisyyden jumala.

FI MVA
Viribus Unitis Shou Hotei "Tino"

#4 uros

© Emilia Puustinen
Tino akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11750/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Nina Karevuori & Jyrki Mäki

Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt: VARA-CACIB

Neljäs pentu kulkee työnimellä Viuru. Poitsu on iso nallekarhu! Viuru erottui heti syntyessään joukosta värillään. Viurusta tuli mieleen emänsä Aya, niin suloisten valkoisten merkkien, vaaleamman värinsä kuin kelpoluonteensakin puolesta. Viuru tykkää silloin tällöin juiluttaa sisaruksiaan, mutta monesti se nautiskelee elämästään, eikä pistä pahaksee heittää koko poikaa pitkäkseen ja loikoilla muitten antaessa akupunktiota. Ja jos joku sattuu puremaan tarpeeksi kovaa, niin sitten Viuru muistuttaa missä raja menee.

Tino on pentueen rauhallisimmista päästä oleva, rauhaa ja nautintoa etsivä poika. Joten sopii kuin nenä päähän sen päästä kotiin, jossa on ennen ollut chow chow! Tino pääsee vahtimaan omaa pihaa ja tutustumaan naapurin isompaan tanskandoggikaveriin.

Hotei on onnellinen yltäkylläisyyden/runsauden ja terveyden jumala. Hotei on myös lasten ja heikkojen suojelija.

Viribus Unitis Shou Daikoku "Körmy"

#5 uros

© Tiia Laine
Körmy akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11751/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Tiia Laine

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Heikko takaosa
» KoiraNet

Viides poika on ilmetty isänsä Valo ja kulkee työnimellä Körmy. Tämä helmi on kaunista katsottavaa. Ja taitaahan tuo tietääkin sen, sillä Körmy muistaa tulla paistattelemaan ihailujen keskelle ja samalla tämä ninjasoturi muistuttaa muille pennuille mikä se akita olikaan. Körmy on ikään kuin kenraali pentueen keskellä. Tämä hauska tapaus ottaa mieluusti askeleita ja on ensimmäisten joukossa tutustumassa uuteen maailmaan. Pakkanenkaan ei Körmyä haitannut.

Vaikka sitä kuinka yrittää pennulle nimeä miettiä, niin joskus se vaan on tullut jo alun perin oikeana. Körmy pääsi vanhaan akitakotiin, jossa oltiin ilman akitaa vuosia ja kun se oikea pentu maailmaan syntyi, niin eipä siinä voi kun poika kotia hakea. Körmy yrittää parhaansa mukaan seurata edeltäjänsä, rakkaan Saron jalanjälkiä, tehden kuitenkin täysin omaa polkuaan edetessään.

Daikoku on varakkuuden ja kaupankäynnin jumala. "Mahtava Musta". Daikoku toteuttaa ihmisten toiveita.

Viribus Unitis Shou Benten "Minttu"

#6 narttu, pitkäkarvainen

© Emilia Puustinen
Minttu akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11752/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Timo Sivonen, Kotka

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Terveys: Synnyttänyt 2+5
» KoiraNet

Minttu on päättänyt näyttää veljilleen ettei ainoana tyttönä aio tippakaan jäädä veljiensä alle, tai muutenkaan taivu ihan tuosta vaan kenen tahansa tahtoon. Ja nokkelana tyttönä osasi jo pienenä käyttää päätään lihasten sijaan. Kun isommat veljet olivat syömässä, oli Minttu fiksu eikä alkanut riidellä helpoista nisistä, vaan nokkelana sukelsi veljiensä alle ja etsi sieltä itselleen maitobaarista paikan.

Niin kovasti toivottu ja odotettu tyttö tuli viiden pojan jälkeen! Minttu piti jännitystä yllä, sillä elättelin viimeseen saakka toivoa, että kyseessä olisi vaan tosi hyväturkkinen tyttö. Mutta oli se sitten todettava, että tämä syötävän suloinen Säästöpossu on pitkäkarvainen. Minttu jäi synnyinkotiinsa viihdyttämään sekä emäänsä Ayaa, että isoukkiaan Maraa.

Minttu on varsinainen vauhtinalle ja omaa näemmä isältään saatua kenguruverta. Koska tämä jalokivi on niin syötävän suloinen, tuli Mintusta sijoitustyttöni.

Minttu teki kuten niin monet sen taustoista aiemmin, eli synnytti seitsemän pentua. Suomi 100-pentueen myötä sijoitussopimus päättyi ja Minttu siirtyi Timon omistukseen. Kiitokset Timo aina niin hyvästä koirien hoidosta ja kaikesta!

Benten on tiedon, taiteen (erityisesti musiikin), rakkauden ja onnen jumalatar. Ja alunperin veden jumalatar.

Viribus Unitis Shou Jurojin "Aatos"

#7 uros

© Taina Ihantila
Aatos akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI11753/15
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Taina Ihantila

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt:

Aatos on pesueen viimeisenä syntynyt poika, jolla on miellyttävä luonne. Se arvioi pikkusen tilannetta ensin, eikä ole ollenkaan kiusanhenki. Mutta reippaana poika miettimisen ja tutustumisen jälkeen lähtee tutkimaan maailmaa innostuneena. Aatos on melko tyyni mieleltään ja mieluusti seuraa mitä ihmiset tekee. Uskoisin, että Aatoksesta tulee erinomainen ystävä ja näyttää poika olevan nopeasti oppivaa sorttia.

Aatos muutti 8-vuotiaan akitanarttu Fumin kaveriksi. Fumi, joka syksyllä menetti koirakaverinsa, otti samaa kieltä puhuvan pennun kaverikseen ja opettaa sille maailman menot. Niin paljon koirakaveri voikin tuoda hyvää vanhan rouvan sydämeen. Sekä ihmisväkensä.

Aatos on hauska tyyppi. Toinen osa siitä on nimensä veroinen aatostelija, joka pohtii maailman menoja ja on kiltti poika. Toinen osa taasen on energinen vesseli, jonka virtapiikki saattaa kestää pienen ikuisuuden. Persoonallinen poika!

Jurojin on seitsemästä onnen jumalasta pitkän iän jumala