SUOMI 100-PENTUE
s. 11.10.2017

Emä
Minttu akita
© Janne Rantaruikka

Viribus Unitis Shou Benten "Minttu"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK

Lisää Mintusta sen omilta sivuilta
Isä
Shingen akita
©

Shingen Go Aso Inoue "Shingen"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK


Pennut syntyneet!

Emä pentuineen voi mainiosti. Minttu hoiti synnytyksen kuin vanhatekijä. Toisiaan niin ihanasti tukevan pariskunnan jälkikasvua seuraan innolla. Molemmat vanhemmista ovat Kiva koirakansalaisia! Turkin pituus selviää 5-viikkoisena viimeistään.

Tulevat pennut ovat seitsemättä VU-sukupolvea. Minttu edustaa hyvin pitkälle tuttua ja turvallista VU-linjaa, jossa yhdistyy hyvä luonne, kunnon koko, akitamaisen jurrikka luonne ja hyvä ruokahalu! Kun taasen Shingen edustaa menevää, helposti oppivaa, kuuntelevaa ja kilttia akitaa. Eipä se Shingenkään peruuttelemaan lähde, mutta Shingen ei haastamaan turhasta lähde. Tulipa pennut sitten isäänsä tai emäänsä, niin hyvin käy. Mintun ja Shingenin lisäksi Mintun suvussa on muitakin Kiva koirakansalaisia.

Minttu on Valon ja Ayan 2,5-vuotias ainokainen, pitkäkarvainen tytär Shou-pentueesta. Minttu asustaa emänsä sekä isoukkinsa kanssa. Luonteeltaan Minttu osaa olla jurrikka, etenkin jos sen pitäisi lähteä matkaan ilman omaa laumaansa. Tosin ruokapalkalla taipunee aikas moneen paikkaan... Helppo koira, kun ei ole koskaan liikoja vaatinut. Minttu omaa vahvan vartiovietin ja muistaakin kertoa kovalla äänellä, jos joku luvatta pihaan yrittää. Pitkän turkin ansiosta Minttu ei tavallisiin näyttelyihin osallistu. Vuosittain erikoisnäyttelyssä kuitenkin on erikseen nk. turistiluokka, jonne voi osallistua mm. pitkäkarvaiset veijarit. Tänä vuonna Minttu oli upeasti rotunsa paras turisti ja best in show 2-turisti! Mutta Minttu osaakin olla super super näyttävä akita!

Shingen on tuore tuonti, joka matkasi Venäjältä Suomeen elokuussa. Shingen on alun perin Japanissa syntynyt uros. Shingen on oikea kultapoika, joka on asunut perheessä. Ja siinä näkyykin luotto ihmisiin ja rauhallisuus kotioloihin, kun vertaa tarhakoiriin. Shingenillä on upeat raamit; mm. vahvat, kauniit takakulmaukset. Yhtään huonommaksi ei Shingeniä tee sen ihana hymynaama, joka toimii täydellisenä luonteen kuvaajana.

Toivon kovasti saavani pennuista syvänpunaisia, iloisia ja meneviä, fiksuja akitoja varustettuina terveillä rakenteilla ja kauniilla liikkeillä. Odotan itse asiassa hyvin perinteisiä akitoja, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Perheenjäseninä toivon jokaisen syntyvän pennun toimivan pitkään ja pysyvän rakkaina ystävinä. Suvullisesti Shingen tuo pennuille maineikkaita japanilaisia taustoja, jotka yhdistyvät Mintun harvinaisempiin, vanhempiin ja monipuolisiin taustoihin.


Lähimmät tiedossa olevat autoimmuunisairastuneet suvussa esiintyvät koirat tulevat Mintun puolelta isovanhempien kautta; Mintun isovanhemmista kolme sukupolvea taaempana on SA-kantajia sekä UDS-kantaja. Mintun emän puolelta tiedossa on isomummin veli, jolla on UDS. Mintun lähisuku takana on tervelonkkaista, mutta osalla Mintun isokokoisista veljistä on heikkoutta takaosassa.

Pennut kasvavat Kotkassa Minnan ja Timon aina niin rakastavassa hoivassa.

Yhteydenotot:
Emilia Puustinen, emilia(at)viribus.info p. 040 831 4246, soitot arkisin klo 16 jälkeen tai
Timo Sivonen p. 040 081 3312

Pentueen sukusiitoprosentti on nolla, laskettuna neljällä sukupolvella. Sukukatokerroin on 1.00, laskettuna neljällä sukupolvella.

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree (kuvallinen sukutaulu)

Shingen Go Aso Inoue
kuva
Gen No Arashi Go Genkai Otasou
Kayama Go Aso Inoue
Kiyohime Go Kyuushuu Morishita
Meishun Go Touseien
Kitanojou Go Saginuma Kensha
Meika Go Ryuukensou
Viribus Unitis Shou Benten
kuva - sivu
Viribus Unitis Umare Kawari
kuva - sivu
Ryuu Akai Go Haru Kaze
kuva
Viribus Unitis Uma Pan
kuva - sivu
Dida Kensha Aya
kuva - sivu
Dida Kensha Ashi
Dida Kensha Keoko