SHOU-PENTUE
s. 4.12.2014

Emä
Aya akita
© Boban Nikolic
RS MVA
Dida Kensha Aya "Aya"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OKLisää Ayasta sen omilta sivuilta
Isä
Valo akita
© Soili Huohvanainen

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK (epävir.)
Silmät: OK
Näyttelyistä: mm. 4 x SERT, 1 x NO-SERT, 4 x ROP
Lisää Valosta sen omilta sivuilta sekä blogista

Pennut syntyneet 4.12.2014

Ayan ja Valon punaiset rakkauspakkaukset syntyivät joulukuun alussa ja ovat luovutusikäisiä tammikuun 2015 lopulla. Punaisia tulijoita on seitsemän. Nämä Palkintopossut koostuu kuudesta veljeksestä ja siskosta. Sekä Aya että pennut voivat hyvin.

Odotan suurella innolla jo kuudennetta oman kasvatuksen sukupolvea syntyväksi. Aya ja Valo tukee toisiaan oivallisesti ja onkin ollut suuri onni ja ilo saada varsinainen löytö tänne Suomeen. Uskon sen tuovan linjalleni sekä tervettä rakennetta, itämaista ilmettä kuin myös ihmisrakasta luonnettaan. Valolta toivon saavani sen tyrmäävää tummaa punaista väriä, tuuheaa turkkia ja hyvää kokoa. Pentueen sukutaulu on todella upea ja omaa osittain uutta sukua, osittain hyväksi todettua vanhempaa linjaa.

Pentueessa isänä on oma kasvattini Valo, jonka eteen todella on nähty vaivaa jalostuksellisesti, ja muutenkin. Valo on ikimuistoisen reissun täydentymä; Terve, upea ja ihanan luonteen omaava, iso uros. Valo on reipas poika, joka tulee juttuun helposti ihmisten kanssa. Sen parhaita puolia on hassun hupsu luonne ja maskuliinisuus. Ei ihan jokaiselle sopiva, vaan aito akitauros. Siis juuri sopiva sekoitus isäänsä Ryuuta sekä emäänsä Huldaa.

Valo on kuvattu terveeksi kauttaaltaan. Se on terve niin lonkilta, kyynäriltään, polvistaan kuin selästäänkin (selkäkuvia ei ole lähetetty Kennelliitton arvioitavaksi eli ne ovat ns. epävirallisia). Myös Valon silmät ovat virheettömät. Valolla on ennestään yksi pentue (3+0), joka syntyi kennel Cazador Grandelle kesällä 2014. Nuo pennut ovat vielä nuoria akitanalkuja. Valolla itsellään ei ole täyssisaruksia, mutta puolisisaruksia löytyy Cheko-pentueellisen verran.

Aya on äärimmäisen viehkeä, sievä tyttö, joka rakastaa lenkkeilyä. Paitsi kun mennään väärään suuntaan, sillä tämä täti omaa kyllä omaa luonnetta. Vaikkei räiskyvästi sitä näytäkään. Varsin japanilainen, sanoisin. Aya on tullut Serbiasta tänä vuonna ja on kotiutunut mukavasti. Aya on ollut äärimmäisen upea ihmisiä kohtaan, puhuttiin sitten vauvasta taikka vaarista. Aya on kasvattajansa toista kasvatussukupolvea.

Aya omaa kauniin ja terveen rakanteen ja hienot liikkeet. Aya on tänä kesänä kuvattu terveeksi lonkiltaan, kyynäriltään ja silmiltään. Ayalla on ennestään Serbiassa yksi pentue, johon syntyi viisi punaista pentua. Aya oli oivallinen emo ja synnytti normaalisti.

Näyttelyt ovat olleet varsin suosiollisia niin Valolle kuin Ayallekin. Valolla on plakkarissaan kasa näyttelymenestystä. En uskokaan Valon valioitumisen olevan hirveän vaikeaa, kun 2 v. tulee täyteen keväällä 2015. Aya on Serbian muotovalio ja sillä on yksi CACIB saavutettuna vähäisistä näyttelykäynneistään huolimatta.


Valon Ryuu-isukki
Valo, tumma kuten isänsä Ryuu
Valon isovanhemmat Daimon ja Masahime
Valon vanhemmat Hulda ja Ryuu
Aya ja pennut

Valo sekä Aya ovat terveitä akitoja, samoiten kuin on molempien vanhemmat. Valolla elää vanhempien lisäksi myös mm. isovanhemmat emän puolelta, Sissi ja Marski sekä isovanhempi Daimon isän puolelta. Daimon on tällä hetkellä jo 12-vuotias rautavaari, jolla todettiin vanhoilla päivillään kilpirauhasen vajaatoiminta. Valon isän Ryuun emä on jättänyt SA:ta jälkeläiselleen, jossa isänä on Ryuun isän isä Geenji. Ryuun emä on lopetettu syövän takia 9-vuotiaana.

Lähimmät tiedossa olevat autoimmuunisairaudet syntyville pennuille tulee Valon puolelta sen mummin veljestä, joka on menehtynyt UDS-sairauteen. Lähin SA-tapaus taas löytyy emän siskopuolesta (sama isä). Valon isällä on SA-sairas sisaruspuoli (sama emä). Ayan puolelta taasen lähin tiedossa oleva UDS-sairastunut on sen täti (emän sisko).

Pennut tulevat kasvamaan Kotkassa Ayan omassa kotona.
Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna viidellä sukupolvella. Tuleva pentue on VU-linjan kuudennetta sukupolvea.

Yhteydenotot:
Emilia Honkanen
emilia(at)viribus.info
p. 040 831 4246
Käyn päivätöissä, joten puhelut toivon saavani vasta klo 16 jälkeen

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree
KoiraNet

Viribus Unitis Umare Kawari
FI28114/13
kuva - sivu
Ryuu Akai Go Haru Kaze
CMKU/AI/2308/09
kuva - sivu
Daimon Go Haru Kaze
CMKU/AI/1596/02/03
kuva
Masahime Go Sugisawa Kensha
AKIHO 02-311
Viribus Unitis Uma Pan
FI14145/11
kuva - sivu
Hiro Go Di Casa Saporito
FI43245/12
kuva - sivu
Viribus Unitis Yua
FI25782/09
kuva - sivu
Dida Kensha Aya
FI47419/14
kuva - sivu
Dida Kensha Ashi
JR71007AKI
Kazan
JR70484AKI
Bela
JR70639AKI
Dida Kensha Keoko
JR70933AKI
kuva
Takahiro Mori
JR70293AKI
Aisha White Sox
JR70483AKI