Kaverikoirat

Tälle sivulle on koottu Viribus Unitis kasvattien erinäisiä saavutuksia ja myönnettyjä meriittejä. Näistä saavutuksista olen erityisen ylpeä, sillä näistä koirista on todellista apua ympärilleen.

Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.
www.kennelliitto.fi/koirat/kaverikoirat-tuovat-iloa-ja-elamyksia

Lukukoiratoiminta on vapaaehtoista ja koostuu monesti Kaverikoirista. Lukukoirat ovat tavattavissa yleensä kirjastoissa, joista niille varataan aika. Lapsi tai aikuinen tulee valitsemansa kirjan kanssa lukemaan koiralle, joka kuuntelee ja rauhoittaa tilannetta, eikä koskaan arvostele.

Tukikoiratoiminta on vapaaehtoistyötä, kuten suurin osa koiraharrastuksista on. Myös tukikoirat ovat ihmisten ympärillä auttamassa minkä voivat. Tukikoirakot ovat pääasiassa mielenterveyskuntoutujien apuna kuntoutumisessa ikään kuin tukihenkilönä.
www.kums.fi/tukikoiratoiminta

Kaverikoirat, lukukoirat

Viribus Unitis Eikyuusei "Hani" Kaverikoira
om. Sanna Juntunen


Viribus Unitis Abundantia "Siru" Kaverikoira, lukukoira
om. Perttu Mertanen


Viribus Unitis Uma Dende "Turo" Tukikoira
om. Anita Leppänen