«« Uma-pentueen pääsivulle

Uma-pentueen kasvatit
s. 26.12.2010

Sissin pennut syntyi joulun pyhinä, joten aihepiiriä ei ollut vaikeaa miettiä. Uma on japania ja tarkoittaa pukkia. Pukkiahan sitä lahjoineen odoteltiinkin, joten pennuista tuli Uma-pentuja. Uma tunnetaan Intiassa valon ja kauneuden henkilöitymänä. Hindun mytologiassa Uma tunnetaan myös Parvati jumalattarena, joka ilmentää suurta kauneutta ja jumalallista viisautta.

Sissin ja Marskin jälkikasvu:
Jyry - Sulo - Hulda - Inuki - Oliver - Turo - Haru

Viribus Unitis Uma Goku "Jyry"

#1 uros

© Niko Koivisto
Jyry akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14140/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Saku Pöntinen, Ristiina

Lonkat: B/B
Silmät: OK
Selkä: OK
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/1
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ROP-pentu
2 x SERT
1 x CACIB

Jyry on pentueen ensimmäinen pentu ja myös suurin kasvattajallaan ollessaan. Tyyppinä Jyry on rauhallinen hallitsija, oikein ihanne akitauros. Jyry oli selvä pomo pentueessa, mutta itse rauhallisuus.

Jyryllä on lumoava pentukatse, jolla se saa kaikki heltymään. Ja tunnusmerkkinä Jyryltä löytyy suurieleinen hännän heiluttaminen. Jyry muutti Ristiinaan vahtimaan omistajansa maita ja pitämään seuraa mm. kelkkaretkillä.

Jyrystä on kasvanut komea herra hauskalla raidoituksellaan. Jyry tulee toimeen ihmisten kanssa ja mukavien koirienkin. Rempseä poika mennä jolkottelee mielellään lenkkipoluilla. Jyrystä näkyy kuitenkin sen akitamaisuus, eikä Jyry mitä tahansa vinoilua sivusta katsele.

Goku on maan puolustaja japanilaisessa sarjassa Dragon Ball Z. Goku on japania ja tarkoittaa 'tietoinen tyhjyydestä'.

Viribus Unitis Uma Gohan "Sulo"

#2 uros

© Johanna Korhonen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14141/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Johanna Korhonen, Kajaani

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Kivesvika (toinen laskeutunut), spondyloosi selässä
» KoiraNet

Sulo on tyypiltään hyvin emänsä Sissin kaltainen. Ihana poika, joka ulkomuodollisestikin muistuttaa emäänsä. Sulo oli myös iso pentu, joka piti huolen ettei jää nälkäiseksi.

Sulo päätyi paikkaamaan perheensä koirapaikkaa edellisen, rakkaan akitapoika Eetun poismentyä. Sulon elämäntehtävä on olla rakastettu perheenjäsen, katsella pihapiiriään tarhasta käsin ja olla rapsuteltavana. Näyttelyhaaveet jouduttiin valitettavasti karistamaan pois puuttumaan jääneen kiveksen vuoksi.

Sulo on todella hienoluonteinen poika, joka tulee toimeen lähes kaikkien ihmisten ja koirien kanssa, jopa urosten.

» Sulon oma blogi

Gohan on Dragon Ball Z sarjassa Gokun poika, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi saiyanilainen. Gohan tarkoittaa japaniksi keitettyä riisiä tai lounasta.

CIB & FI, SE, BY, LT MVA
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda"

#3 narttu

© Emilia Honkanen
Hulda akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14145/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Niko Koivisto, Kuopio

Lonkat: B/A
Selkä: OK
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK
Terveys: Synnyttänyt (1+0), steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
6 x ROP
2 x CACIB
3 x ROP-pentu

Hulda on ollut heti syntymästään lähtien kunnon jyty-tyttö. Ruoka sille maistui maitobaarissa paremmin kuin hyvin ja Hulda onkin suurin syntynyt VU-narttu. Tirppana ei tyttö ole myöskään luonteeltaan, vaan halutessaan jyrää muut altaan.

Hulda on tempperamenttisempi kuin äitinsä, mutta taas omaa samaa kenguru-verta. Tällä tytöllä on aina jotain mielessään. Ulkonäöllisesti Hulda muistuttaa yllättäen eniten iso-isomummiaan Junoa! Onkin erityisen hauskaa seurata millainen Huldasta kasvaa, ja kuinka paljon Hulda tulee Junoa muistuttamaan. Eikä varmaankaan ole yllätys, että Hulda meni sijoitukseen.

Luonteeltaan Hulda onkin varsinainen Juurakon Hulda! Niin reipas ja rempseä tyttö, joka harrastelee agilityä ja riehuttaa emäänsä Sissiä pitkin päiviä. Hulda on hauska tyyppi, josta toivoisin saavani aikanaan itselleni jatkajan.

Huldan ja kumppanien blogi löytyy täältä

Huldalla on jälkikasvua Tsekin reissun tuloksena ja Umare-pentueen myötä Hulda siirtyi Nikon omaksi. Kiitokset upeasta yhteistyöstä Niko ja Virve!!

Hulda on reissannu ulkomailla keräten kasan titteleitä. On upeaa näyttää ulkomailla omaa kasvatustyötään ja jättää hieno jälki taakse. Hulda nappasi ensimmäisenä VU-kasvattina kansainvälisen muotovalion tittelin, CIB. Ennen se ei ollut byrokratian takia mahdollista, mutta nyt kun se on saatu kuntoon, niin myös AKIHO-koiria suvussaan kantavat voivat juhlia CIB-titteleistä.

Pan on päähenkilö mangasarjassa Dragon Ball, sekä animesarjassa Dragon Ball Z. Pan on Gokun pojantytär, jonka nimi tarkoittaa leipää tai kuvainnollisesti toimeentuloa.

C.I.B. & FI & SE & NO & EE & LT MVA
Viribus Unitis Uma Goten "Inuki"

#4 uros

© Meri Nyman
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14142/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Kevin Malviluoto, Helsinki

Lonkat: B/C
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Terveys:
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x RYP-2
4 x ROP
3 x VSP
5 x CACIB
3 x SERT

Inukin virallinen nimi Goten sopii sille kuin nenä päähän, sillä Inuki tulla tupsahti maailmaan vauhdilla. Ja vauhti ei syntymään jäänyt, vaan Inukista kasvoi nopeasti yksi suurimmista pennuista. Muutoinkin Inukilla on usein "sata lasissa". Täysillä eteenpäin, sanoo Goten!

Inuki muutti Helsingin vilskeeseen vanhan ladyn, Demi bullmastiffin seuraksi. Tämä kaksikko tulee taatusti herättämään huomiota lenkillä ollessaan. Demin lisäksi Inuki saa paljon koirakavereita, sillä perhepiiristä löytyy monen monta karvaturria. Ja vieläpä narttuja, Inukin onneksi.

Inuki on tumma ja tulinen, vaan ei akitamaisessa mielessä. Myös Inuki tulee suurimmaksi osaksi toimeen ihmisten ja koirien kanssa. Ja on sisarustensa kanssa melkoinen menijä.

Inukin virallinen nimi 'Goten' kuvaa hyvin pojan näyttelymenestystä: Go Ten - 'Täysillä eteenpäin'. Täysillä tämä poika on näyttelykehät startannutkin, sillä voitot on vain lisääntyneet kerta kerran jälkeen.

» galleria Inukista

Goten on Gokun poika, joka luotiin korvaamaan Gokua. Goten tarkoittaa japaniksi palatsia.

Viribus Unitis Uma Tien "Oliver"

#5 uros

© Jenni Luomaa
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14144/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Jenni Luomaa, Lahti

Lonkat:
Silmät:
Terveys:
» KoiraNet

Oliver the naskalihammas on pentueen reipas poika. Tämä veijari tulee eniten isäänsä, niin ulkonäössä kuin luonteessaankin. Oliver on tyytyväinen pentu. Virtaa sillä löytyi kaikista eniten ja yleensä se olikin juuri tämä poika, joka vielä rellesti täysillä kun muut sisarukset jo painuivat unten maille.

Oliver asuu marsujen vahtina, mutta perhepiiristä löytyy myös karjalankarhukoiria. Etenkin Nellistä on tullut Oliverille kaveri. Saatetaanpa poikaa nähdä näyttelykehissäkin jokunen kerta.

Oliver pelaa eikä pelkää ja kun poika on tullut tutuksi niin monen karvakorvakaverin kanssa. Oliverillä riittää virtaa ja se on edelleen sama nassikka, vaikkakin on jo iso poika.

» Oliverin blogi ja galleria.

Tien on voimakas soturi ja yksi voimakkaimmista ihmisistä maassa Dragon Ball Z sarjassa.

Viribus Unitis Uma Dende "Turo"

MUISTOISSA 2010-2018

#6 uros

© Emilia Honkanen
Turo akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14143/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Anita Leppänen, Jämsänkoski

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Maksan vajaatoiminta
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x PEK1

Turo oli syntyessään musta kuin murjaani ja vasta luovutusiän lähentyessä se alkoi saada raitaa paitaansa. Turo oli valinnut perheensä jo aivan syntymästään lähtien, sillä yllättäen tämä poika löysi tiensä vanhaan akitaperheeseen.

Turo on reipas poika, joka tuo mieleen emänsä Sissin. Pentutestissä Turo oli ainut joka toi lelun testaajalle takaisin ja onkin hauskaa, että jos tässä on poitsu, josta voisi saadakin jotain harrastuskoiraa, niin perhe on mitä mainioin siihen.

Turo asustaa Yaki-akitapojan sekä Eetu-koirapojan kanssa, sekä tapaa perhepiirin muita koiria satunnaisesti. Tässä sitä taas nähdään miten asiat eivät ole mustavalkoisia. Turo on kasvanut ja komistunut, mutta kotona isommat pojat ovat edelleen Turon kavereita. Omistajat ihastuivat Sissiin ja näyttää, että juuri sen he saivatkin Turon muodossa.

Turon kunto meni niin huonoksi, että rakas perheenjäsen jätti hyvästit 5.7.2018. Osanottoni Anita, tiedän että luopuminen oli rankkaa.

Dende on yksi maan vartijoista, jolla on uniikki lahja parantaa toisia.

JV-11 HeJV-11
Viribus Unitis Uma Videl "Haru"

#7 narttu

© Emilia Honkanen
Haru akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. FI14146/11
Kasv. Emilia Honkanen
Om. Iris Merikivi, Helsinki

Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Terveys: Suolistotulehdus keväällä -13, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x VSP-pentu
2 x SA

Harua odotettiin syntyväksi, mutta ehdittiin jo luulla ettei sieltä toista siskosta tulekaan, kunnes synnytyspaussin jälkeen Haru kuitenkin näytti naamansa. Tämä äärimmäisen viehkeä tyttö omaa upean luuston ja aivan ihanat viirusilmät. Oikea nallekarhu!

Haru on porukan mietiskelijä, eikä tee suina päinä mitään, vaan harkitsee ensin. Pentutestin mukaan Haru olisi erinomainen perhekoira ja toivottavasti tämä pitää paikkaansa. Haru muutti Caius-staffin kaveriksi pääkaupunkiseudulle ja upeana tyttönä on myös sijoituskoira.

Harusta on kasvanut näyttävä ja menevä tyttö. Energiaansa Haru ei turhaan piilottele ja aiheuttaa aina välillä harmaita hiuksia omistajilleen kun esittää niin akitaa. Harulla taitaakin olla aina vaan hauskaa.

Haru on japania ja tarkoittaa kevättä. Raikas kevättuuli Haru onkin! Haru oli sijoituskoira, joka siirtyi Cheko-pentueen myötä omistajalleen. Kiitos ja kumarrus yhteistyöstä Harun kanssa Päivi ja Tommi!

Akitamaisuus ja aktiiviset koiraharrastukset sekä aktiiviset koiraharrastuskaverit kotona eivät enää iän karttuessa olleet Harulle optimaaliset. Niinpä päädyttiin etsimään Harulle uusi koti, johon Harun reitti ei suorinta tietä kulkenut. Onneksi oikea ja lopullinen koti löytyi Iriksen luota, jossa Haru on viihtynyt ja suorastaan kukoistaa. Onnea ja iloa toivotan vielä moniksi vuosiksi Harulle uudessa kodissaan.

Videl on viehkeä, mutta kova taistelija. Dragon Ball Z sarjassa Videl on Panin äiti ja Gohanin vaimo.