UMARE-PENTUE
s. 20.3.2013

Emä
Hulda
© Emilia Honkanen
2 x SERT, 2 x ROP, 1 x CACIB
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda"
Lonkat: B/A
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK
Lisää Huldasta sen omilta sivuilta
Isä
Ryuu Akai
© Emilia Honkanen
VDH, CZ MVA, JCZ MVA
Ryuu Akai Go Haru Kaze "Ryuu"
Lonkat: A/A
Silmät: OK


Näyttelyistä: mm. useita ROP-voittoja
Lisää Ryuusta sen omilta sivuilta

Umare-poika on täällä

Huldan Tsekin reissu tuotti tulosta! Huldan ja Ryuun upean punainen poika syntyi 20.3.2013. Hulda hoiti synnytyksen hienosti ja hoitaa ainokaistaan kuten emän kuuluukin. Pennulla on jo oma koti.

» Pentueen blogi

Hulda lähti reissuun Tsekkeihin saakka tapaamaan sulhoaan. Pariskunta ihastui toisiinsa välittömästi ja mikään ei tullut hauskanpidon keskelle. Itse asiaa saimme kuitenkin odotella tapahtuvaksi päiviä ja lähtöpäivän korvilla lykästi! Heti seuraavana aamuna alkoikin paluumatka kotia.

Pentueen isä Ryuu on äärimmäisen tumman punainen 3,5-vuotias uros, jolla ei ole turhia valkoisia merkkejä missään ja väri jatkuu kauniisti pitkälle jalkoihin. Ryuu on vankka rakenteeltaan, kauniisti kulmautunut ja vetävät askeleet omaava uros. Ilme Ryuulla on kauniin pyöreä japanilaisine viirusilmineen. Luonteeltaan Ryuu on tasainen uros, joka elelee isänsä Daimonin kanssa!

Ryuulla on yksi pentue aiemmin, johon syntyi seitsemän punaista akitaa. Nämä ovat vielä nuoria vesseleitä. Ryuun isällä, Multi MVA Daimonilla, sen sijaan on jälkeläisiä paljon Euroopassa, muttei yhtään Suomessa. Ryuu on Masahimen viimeisestä pentueesta, sen ollessa tuolloin jo 8,5-vuotias.

Hulda on energinen, pomppiva tyttö joka taasen asustaa emänsä Sissin kanssa! Hulda harrastelee agilityä ja hurmaa tuomareita näyttelyissä. On hauskaa miten Hulda on saanut yllättävän paljon piirteitään Junolta, aina neljä sukupolvea taaemmalta kantaemältään. Hulda on terve tyttö niin rakenteeltaan kuin pääkopaltaan.

Ryuun tanssiaskeleet
Ryuun upea ilme
Hulda ja Valo
Daimon ja Masahime

Pentueeseen odotettiin vain punaista väriä, ja sitähän saatiin. Odotan pennusta kasvavan vahva rotunsa edustaja, jolla on kaunis ilme, upea punainen turkki, kauniit ja vahvat kulmaukset sekä vetävä askellus. Näyttävä poika on siis odotettavissa!

Hulda sisaruksineen on olleet perusterveitä, samoiten kuin vanhempansa Sissi ja Marski. Huldalla on eno, jolla on UDS-tyyppinen sairaus, muttei ole varmaa onko se juuri UDS. En ole kuullut, että Ryuulla olisi sairastuneita sisaruksia tai sisaruspuolia. Ryuun isä on jo 11-vuotias ja edelleen voimissaan. Ryuun emä on lopetettu syövän takia 9-vuotiaana.

Umare-poika on taas yksi polvi edemmäs VU-linjaa, joten toivon mukaan pojasta kasvaa hieno ja terve akita, jolloin sitä tullaan käyttämään aikanaan jalostukseen. Umare-poika on viides VU-sukupolvi.

Umare-poika kasvaa Pieksämäellä emänsä, sekä mumminsa hoivissa.
Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna viidellä sukupolvella.

Yhteydenotot:
Emilia Honkanen
e-mail: emilia(at)viribus.info

Pentueen sukutaulu:

Ryuu Akai Go Haru Kaze
CMKU/AI/2308/09
kuva - sivu
Daimon Go Haru Kaze
CMKU/AI/1596/02/03
kuva - sivu
Geenji Go Sansei
AKIHO 99-3058
Yuka Go Maimu
AKIHO 97-1161
Masahime Go Sugisawa Kensha
AKIHO 02-311
Teppei Go Hanawa Kisaragi
AKIHO 97-3620
Honoo Go Matsuhomare
AKIHO 01-505
Viribus Unitis Uma Pan
FI14145/11
kuva - sivu
Hiro Go Di Casa Saporito
LOI09/114466
kuva - sivu
Kenshin Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO 06-1390
Hotaru Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO 07-1285
Viribus Unitis Yua
FI25782/09
kuva - sivu
Tamagumo Go Mogami Igarashi
AKIHO 08-709
kuva - sivu
Viribus Unitis Minerva Binchi
ER48385/06
kuva - sivu