UMA-PENTUE
s. 26.12.2010

Emä
Sissi
© Emilia Honkanen

Viribus Unitis Yua "Sissi"
Lonkat: A/A
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Näyttelyistä: 1 x SERT
Lisää Sissistä Yukitama-pentueen sivuilta
Isä
Marski
© Emilia Honkanen
PMJV-09 EEV-10
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski"
Lonkat: B/B
Silmät: OK
Kyynärät: 0/0
Näyttelyistä: 3 x SERT, 3 x CACIB
Lisää Marskista sen omilta sivuilta

Tapaninpäivän pojat ja tytöt ovat täällä!

Sissin synnytti hienot 7 pentua! Synnytys meni erinomaisesti ja emä pentuineen voi hyvin. Pentueeseen syntyi odotetusti brindlejä ja punaisia pörröpäitä. Pentueella on oma bloginsa netissä.

» Pentueen galleria

Harrastuksellisen reippaita, iloisia ja ihmisrakkaita akitoja on kovasti toiveissa Sissin ja Marskin pennuista. Sissi on sievä brindle narttu, joka tulee toimeen lähes kaikkien kanssa. Murinoita ei Sissin suusta toisille koirille juurikaan kuulu, ja kun samaa rataa jatkaa myös Marski, niin luonteiden osalta ei toivomisen varaa juurikaan jää.

Molemmat vanhemmat ovat hienoja rotunsa edustajia ja Marskilla onkin tästä todisteena voittajatittelit pohjoismaiden voittajanäyttelystä sekä Virosta. Ja kun Marski valmistuu Suomen muotovalioksi, liitetään sen tittelirivistöön vielä Latvian & Viron muotovaliotittelitkin. Sissi on hankkinut itselleen sertin ja aina mairittelevia sanoja tuomareilta ulkonäöstään sekä luonteestaan.

Sissi on jo kolmannen polven Viribus Unitis-kasvatti! Ja Sissin pennut ovatkin sitten jo neljättä VU-polvea. Sissi on syntynyt Länsi-Suomessa ja on yhteistyötä ystäväperheeni kanssa. Marski puolestaan tulee Italiasta ja omaa upean punaiset tuontivanhemmat.

© Emilia H.

Autoimmuunisairauksia ei ihan lähimmistä sukulaisista löydy kummaltakaan vanhemmista. Keväällä Sissi menetti mumminsa (emän emä) todennäköisesti sydänvian takia. Sissin sisarukset ovat terveitä, kuten myös vanhemmat. Hiutale, Sissin emä, kutiaa karvanlähdön yhteydessä ja varmuuden vuoksi siitä on otettu biopsiat (tulos negatiivinen). Sissillä on ns. pihtikintut, jonka takia Marski on oiva valinta tytölle. Sissiä ajatellen poika Italiasta tänne matkasikin! Marskilla on Suomessa pentuja kolmen eri nartun kanssa. Jälkeläiset ovat vielä nuoria, mutta tähän mennessä ei ongelmia ole ollut. Tuontikoirana Marskin tausta on muutoin tuntemattomampaa.

Pennuista toivon luonteiden osalta paljon, mutta myös ulkonäöllisiä odotuksia on. Taipuisammat luonteet mahdollistaa erilaisille harrastuksille, joten olisi hauskaa että pennuista osa pääsisikin jonkinlaisiksi harrastuskoiriksi. Väreissä odotan brindleä ja punaista. Pennut tulevat kasvamaan Sissin kotona Jämsässä.

© Niko Koivisto

Jos pentu kiinnostaa, niin ota yhteyttä:
Emilia Honkanen
p. 040 831 4246
e-mail: emilia(at)viribus.info


Pentueen sukutaulu:

Hiro Go Di Casa Saporito
LOI09/114466
kuva - sivu
Kenshin Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO06-1390
kuva
Tensui Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO04-1460
Hanasugata Go Senshuu Takashihamasou
AKIHO05-1783
kuva
Hotaru Go Kouyazan Miyauchisou
AKIHO07-1285
kuva
Jou go Okamasa Kensha
AKIHO04-1527
Ohana Go Senshuu Takashihamasou
AKIHO06-924
Viribus Unitis Yua
ER25782/09
kuva - sivu
Tamagumo Go Mogami Igarashi
ER56751/08
kuva - sivu
Ryouko Go Miyagi Kozaki Kensha
JKCJL00463/01-0
kuva
Makome Go Miyagi Kozaki Kensha
AKIHO07-220
kuva
Viribus Unitis Minerva Binchi
ER48385/06
kuva - sivu
Homareunshou Go Yamahan
ER46162/06
kuva - sivu
Viribus Unitis Antevorte
ER32337/04
kuva - sivu