Näyttelytulokset

» Lyhenteiden selitykset

Pahoitteluni, jos olen epähuomiossa unohtanut jotain tuloksia tänne kirjata. Puuttuvista tai virheellisistä tuloksista voi laittaa miulle mailia: emilia(at)viribus.info

Vuosi 2014

7.12.2014 Helsinki KV Voittaja-14, tuomari Philip John

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI2 SA PU2 VASERT VACACIB
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU3
Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" VAL ERI2 SA PU4
Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO ERI2

Kelpotulokset myös voittajasta. Valo todella hurmasi tuomarin, jota aluksi katsoi vähän vinoon. On äärettömän mukavaa, kun tuomari tekee työtä kehässä olevien koirien kanssa antaen niille aikaa. Tuomari todella tykkäsi Valosta ja lopulta nostikin sen toiselle sijalle. Onnea Salla!!
Marskin handlauksesta kiitokset Kristalle, joka poitsua hienosti kehässä vei. Loppukehässä mie olin Marskin kanssa, eikä esiintyminen enää samaa tasoa ollut. Silti hieno kolmossija. Onnea Timo!
Reetu starttasi ekaa kertaa valioissa ja ravasi lopulta neljännelle sijalle. Onnea Kirsi ja Sirpa!
Ihanaisen Reikan kanssa pääsin ite kehään pitkästä aikaa. Miulla meni vähän hösläämiseksi esittäminen kun numerolappukin liukui käsivartta pitkin aina hihnan kautta suoraan Reikan niskaan. Onneksi tytsy ei välittänyt siitä tippaakaan. Fiksu neito! Pykälää parempi tulos eilistä, tänään erinomaista ja kakkossija luokassaan. Onnea Elina ja Reijo! Ens vuonna metsästetään se vipo serti.
Kiitokset tuomarille.

6.12.2014 Helsinki KV HeWinner-14, tuomari Robert Blümel

Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" AVO ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP FI MVA HeW-14
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI1 SA PU2 VARA-SERT VARA-CACIB
Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO EH1

Reetu tempasi kunnon rutistuksen loppuvuodelle ja valmistui viimeisen tarvittavan sertin myötä tuoreeksi muotovalioksi HeW-14 -tittelin kera. Hirmuiset onnittelut maantiekiitäjästä Kirsille ja Sirpalle!! Valo hurmasi ottaen upeasti toisen sijan! Onnea Salla! Reikalla oli jäänyt laturi kotia, eikä sitä oikein jaksanut kiinnostaa näyttelyt :) Tuloksen erittäin hyvä. Kiitokset Kirsille handlauksesta ja onnea ensimmäisestä luokkasijasta Elina ja Reijo! Kiitokset tuomarille.

9.11.2014 Jyväskylä KV , tuomari George Schogol, Georgia

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI2 SA PU2 VARA-SERT, VARA-CACIB

Valo kävi nappaamassa kakkossijan Jyväskylästä. Hieno suoritus hienolta mieheltä, onnea Salla! Mitä näyttelyistä oikeasti jäi käteen? No aivan mielettömän hyvä mieli, sillä Valoa kävi ihastelemassa muutamat ihmiset kehänlaidalla ja he totesivat Sallalle kehän jälkeen, että Valohan ihan loistaa onnellisuutta! Miten ihana kommentti. Kyllä tuollainen sydäntä lämmittää, myös kasvattajatätin sydäntä.
Kiitokset tuomarille.

9.8.2014 Helsinki KV, Maailman Voittajanäyttely , tuomari Rui Oliveira

Viribus Unitis Aetna "Aiko" VET ERI2
Homareunshou Go Yamahan "Sulo" VET ERI2
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI3
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI4
Viribus Unitis Mido Inouva "Daiki" AVO ERI
Viribus Unitis Ren "Kuro" AVO ERI
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI
Viribus Unitis Uma Goten "Inuki" VAL EH
Parikisa: Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" & Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" 2. KP

Kasvattajaluokka: Viribus Unitis KASV1 KP ROP-kasvattaja
Ryhmän koirat: Valo, Aiko ja Hulda.

Iso näyttely ja hienosti meni! Unelma kävi toteen kun tuomari palkitsi miun ryhmän parhaana kasvattajaryhmänä! Niinpä mie pääsin Nikon ja Niinan sekä tietty koirien kanssa juoksemaan parrasvaloissa niinkin isossa näyttelyssä. Onhan se aina hieno kokemus. Hassua miten siinä vuoroa odotellessa tunne oli jopa jotenkin haikea, vaikkei sille ollut mitään syytä. Ehkä pitkä päivä alkoi ottaa veroaan. Kuka ties.

MV:ssä kisattiin eri säännöillä mihin meillä ollaan totuttu. Esim SA:ta ei jaettu vaan ERI kattoi sen. PU/PN kisoja ei ollut, vaan sijoitukset haettiin luokkakilpailuissa. Ja ROP:ista kisasi vain ERI:llä palkitut luokkavoittajat. Myöskään luokkia ei ilmottautumisen jälkeen saanut vaihtaa, vaikka koira olisi esim. valioitunut siinä välissä. Näinhän oli Daikin kanssa, joka kisasi avoimissa vaikka olikin jo valio.

Tuomari jakoi ERI:n lähes jokaiselle akitalle. Hänen linjansa oli selvästikin toisenlainen. Lyhyt arvostelu, mutta itse sijoitus taasen oli ison kisan ja harkinnan takana. Siihen tuomari selvästikin panosti. Voitot meni ulkomaille, mutta meidän tiimille saatiin kuitenkin muutamakin sijoitus! Suuret onnittelut niin Niinalle, Minna Riikalle & Harrille, Nikolle & Virvelle ja Timolle! Erityismainintana sanottakoot vielä Rikin pojan Toran (Yuki Tenshi Batayger) upea sijoitus toiseksi isosta junioriluokassa! Ja mie kun pääsin tätä vielä ihan läheltä todistamaan, Toraa kun kehässä vein. Suuret onnittelut Kirsi & Mikka ja onnittelut myös Toran kasvattajalle Irinalle kennel Yuki Tenshiin!

Valitettavasti kaikista koirista en löytänyt kuvia ja oma kuvasaldo jäi todella pieneksi. Mukava oli kuitenkin iso näyttelypäivä ja onnittelut pärjänneille!

1.-3.8.2014 Jönköping, Ruotsi KV

SU 3.8. tuomari Willemine van Deijl, Belgia
Viribus Unitis Uma Goten "Inuki" VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP

LA 2.8. tuomari Klaus Strack, Saksa
Viribus Unitis Uma Goten "Inuki" VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP

PE 1.8. tuomari Malgorzata Wieremijczyk, Puola
Viribus Unitis Uma Goten "Inuki" VAL ERI1 SA PU1 SE-SERT CACIB ROP SE MVA, POHJ MVA

Inuki kävi reissulla Ruotsissa helppona matkakaverina, ja tahkoi siellä tuttua voittoputkeaan. Nyt sitten plakkarissa uudet tittelit Ruotsin muotovalio sekä Pohjoismaiden muotovalio kera kolmen uuden CACIBin! Onhan noita titteleitä jo ennestäänkin kourallinen, mutta Inuki ansaitseekin ne kaikki. Hirrrmuiset onnittelut Kevin, Davina että Tuulia!! Tästä pojasta saa aina olla niin ylpeä. Kiitokset tuomareille.

1.-3.8.2014 Kuopio KV

SU tuomari Marianne Baden
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI2
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI4 SA

LA tuomari Freddie Klindrup
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI1 SA PU3

PE tuomari Anne Indergaard
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" NUO ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI2 SA PN3

Kuopion kolmipäiväiset näyttelyt oli äidin ja pojan kilpailua. Ensin voiton vei Valo VSP-sijallaan, Huldan sijoittuessa nartuissa kolmanneksi. Seuraavana päivänä Hulda ja Valo vaihtoivat paikkoja, Huldan vieden kehujen kera narttujen voiton VSP-sijallaan ja Valon kivutessa kolmanneksi uroksissa. Kolmantena päivänä Huldalle irtosi vielä SA, muttei sijoitusta paras narttu -kehästä. Valolle taasen irtosi pelkkä ERI.

Huikee viikonloppu...! Hirmuiset onnittelut Niko ja Virve Huldan upeista sijoituksista, kyllä siinä tytössä silmä lepää!! Ja hirmuiset onnittelut myös Sallalle Valon hienosta kisasta ja ekasta cacibista! Kiitokset tuomareille.

26.7.2014 Helsinki, tuomari Hana Petrusova, Tsekki

Viribus Unitis Mido Inouva "Daiki" AVO ERI1 SA PU1 SERT VSP FI MVA

Johan jännitti kehän laidalla jo ennen kehää katsoa mitä tulee, sillä tuomari ei antanut meitä edeltävälle rodulle, amerikanakitoille, yhtään SA:ta. Ja Daikihan oli jahtaamassa viimeistä sertiään. Ilo oli käsin kosketeltavaa kun Daiki kävi pokaamassa sertin, oli VPS ja näin ollen tuore Suomen Muotovalio! Mahtavaa, suuren suuret onnittelut Päivi!!! Ja Kristalle suuret kiitokset handlauksesta! Kiitokset tuomareille.

26.7.2014 Saarijärvi, tuomari Roberto Schill

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO EH1

Elinalle kovasti tsemppiä seuraaviin koitiksiin Reikan kanssa. Teillä natsaa hienosti yhteen ja kunhan turkki vaihtuu syksyä kohti ja uusi ehtii kasvaa tilalle, niin eiköhän se ole Reikakin sitten taas iskussa! Kiitokset tuomarille.

19.7.2014 Ristiina, tuomari Kirsi Tevalin

Viribus Unitis Uma Goku "Jyry" AVO EH1

Täällä oli tuomarin vaihdos, mutta yrittämään Jyry lähti silti. Viimeinen serti ei irronnut vielä, mutta sieltä se kyllä tulee! Tsemppiä Saku seuraaviin koitoksiin. Kiitokset tuomarille.

5.7.2014 Heinola, SSKY erikoisnäyttely, tuomari

Viribus Unitis Aetna "Aiko" VET ERI1 ROP-VET
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU3

Aiko on upeaakin upeampi ja oikein koreilee kesällä. Onnea Niina hienosta voitosta, taas! Marskilla oli kuuma, eikä kuumalla innosta juosta. Silti hieno kolmossija. Onnea Timo ja kiitokset Niinalle handlauksesta! Kiitokset tuomarille.

5.7.2014 Juva, tuomari Hanne Laine Jensen

Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" AVO ERI1

No kyllä se on nyt tiukassa tuo Reetun vipo serti. Kyllä se tälle kiiturille aivan satavarmasti tulee, mutta eipä tullut vielä täältä. Tsemppiä Kirsi ja Sirpa! Kiitokset tuomarille.

28.6.2014 Forssa, tuomari Pirjo Aaltonen

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO EH3

Reikan kanssa ekaa kertaa kehässä ja hienosti meni. Hyvä Elina, Reika esiintyi hienosti! Viimeisen sertin kirous on joskus tukala, mutta kyllä noin hieno tyttö sen vielä itselleen hakee. Tsemppiä seuraaviin näytöksiin. Kiitokset tuomarille.

15.6.2014 Tromsø, Norja KV, tuomari Claudio De Giuliani, Italia

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI1 SA PU1 SERT ROP

Matkailu avartaa, ja kannattaa. Hyvinkin selvästi, tuloksista päätellen... Valo hurmasi tuomari totaalisesti. Koska poika ei ole vielä ikänsä puolesta Suomen Muotovalio, niin saatu serti jää ikään kuin roikkumaan, ja aikanaan kun Valo saa itsestään FI MVA:n, niin tulee herrasta samalla myös Norjan Muotovalio. Hirmuiset onnittelut Salla!! Onnittelut myös Tuiken VSP-sijasta ja Norjan Muotovaliosta! Kiitokset tuomarille.

15.6.2014 Kotka KV, tuomari Rony Doedijns

Viribus Unitis Uma Goku "Jyry" AVO ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU2 VARA-CACIB
Viribus Unitis Aetna "Aiko" VET H

Upea päivä aivan mielettömän upeissa maisemissa ja vieläpä upealla säällä. Sain Jyryn käsiini ja lyhyen harjoittelun jälkeen akitat alkoi Jyryn vuorolla. Mukana oli kaksi harjoitusarvostelijaakin. Jyryllä oli meno päällä ja katse menosuunnassa. Niinpä Jyry jyräytti voittaen isänsä Marskin ja ottaen rotukehästä mukaansa kaikki palkinnot. Huimaa, onnea Saku!! Marski oli hienosti toinen SA:n ja vara-cacibin kera. Onnea Timo!! Aikon kohdalla meille iskettiin luut kurkkuun. Tuomari ei pitänyt juurikaan Aikosta, vaikka mummeli esiintyikin hienosti paahteessa. Tuloksena hyvä. Tsemppiä Niina seuraaviin koitoksiin! Kiitokset tuomarille.

14.6.2014 Pöytyä KR, tuomari Perttu Stålhberg

Viribus Unitis Mido Inouva "Daiki" AVO ERI

Daiki on myös turkinvaihtohommissa. Daiki kuuluu niihin akitoihin, jotka eivät koskaan ole totaalisen kaljuja. Daiki sai kehuja rakenteestaan ja liikkeistään, ilme ja korvat sen sijaan eivät olleen tuomarin mieleen. Tsemppiä viimesen sertin hakuun Päivi! Kiitokset tuomarille.

7.6.2014 Pielavesi RN, tuomari Riitta Lahtovaara

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL EH1

Myönnettäkööt, että vähän jäi hampaan koloon Huldan jääminen ilman SA:ta. Tyttö on vaihtanut turkkinsa, eikä aivan täydessä turkissaan vielä ole, muttei paljoa puutu. Ja tuomarin arvostelu oli erinomaista täynnä, joten vähän ihmeissäni olen EH:sta. Paikalla oli myös Rikin poika Tora, jolle myös EH. Toralta puuttuu pohjavilla kokonaan, muutoin kehuja sateli tuomarilta. Ei muuta kuin tsemppiä seuraaviin kehiin molemmille! Kiitokset tuomarille.

18.5.2014 Joensuu KN, tuomari Andrzej Szutkiewich

Fubuki Go Takasaki Yamaguchi "Riki" AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP FI MVA
Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO ERI1 SA PN1 SERT VSP

Aamuiseltaan kehässä starttasi isä ja tytär. Menin kehään hormonihirmun kanssa, joka näkyi Reikan kiinnostuksesta kovasti hajuihin mitä kehästä löytyi. Neiti kuitenkin tsemppasi ja molemmat olivat päivän tuomariherralle mieleen ja onnittelujen kera Rikistä leivottiin tuore Suomen Muotovalio ja Reika sai itselleen toisen sertin. Upea päivä! Hirmuisesti onnea Teemu, Niko & Virve sekä Elina & Reijo!! Kiitokset tuomarille.

17.5.2014 Joensuu KV, tuomari Tino Pehar

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI1 SA PU1 SERT ROP-jun. ROP
Fubuki Go Takasaki Yamaguchi "Riki" AVO ERI1 SA PU2 VARA-SERT CACIB
Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO ERI1
Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" AVO ERI2

Valo pamautti ylistyssanojen kera ottamalla tupla-ropit kotia! Joensuussa jaettiin Roayl Canin kisassa "junnu-roppi" parhaalle junnukoiralle. Tämän lisäksi Valo siis otti voiton myös rodusta. Kenttä oli kiitettävän kurainen, joten ei käynyt kateeksi turkkirotujen omistajia... Onneksi sää muutoin salli. Hirmuiset onnittelut Salla Valon upeasta voitosta! Saat olla ylpeä poitsustasi!

Sisarukset Reetu ja Reika sekä isä Riki olivat kaikki sertijahdissa, mutta tällä kertaa sitä ei herunut. Tuomari tykkäsi vauhdista ja Reikan SA jäi saamatta, kun ei tyttö ollut liian pirteä, mitä tuomari olisi toivonut. Kiitokset Sirpalle Reikan upeasta handlaamisesta! Reika oli upeassa turkissa. Riki oli päivän toinen sankari, joka sai SA:n. Yhden sertin päässä valioitumisesta, nyt kehästä tuomisina vara-serti. Valon ollessa vielä junnuissa, tuli kotiin kuitenkin CACIB. Onnea Teemu! Reetulla oli meno päällä, eikä Reikan juoksut auttanut asiaa. Yllättävinkin upeasti Reetu sai päänsä tasoitettua kehään, ja esiintyi hienosti. Tsemppiä seuraavaan kertaan kaikille! Kiitokset tuomarille.

1.5.2014 Lahti RN, tuomari Graeme Missen

Viribus Unitis Ren "Kuro" AVO ERI1 SA PN2 VARA-SERT

Upea tulos kisassa, jossa SA jaettiin Kuron lisäksi vain kahdelle muulle akitalle. Suuret onnittelut Mirva ja Teppo upeasta menestyksestä Kuron kanssa! Kiitokset tuomarille.

19.4.2014 Imatra KV, tuomari Hans Van Den Berg

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP
Viribus Unitis Aetna "Aiko" VET ERI1 ROP-vet

Marski tuo pokaaleita kotiin. Tämähän on jo hyvinkin tuttua. Onnea Timo & Niko & Virve!! Aiko tahkoo myös kiitettävään tahtiin ROP-veteraanisijoituksia. Onhan tyttö hienossa kunnossa, joten eipä ihme. Onnea Niina! Kiitokset tuomarille.

5.4.2014 Polvijärvi RN, tuomari Mari Lackman

Viribus Unitis Abundantia "Siru" VET ERI1 ROP-vet

Siru on niin hienossa kunnossa ja niin kunnollinen muutenkin. Onnittelut kertaalleen Annaliisa ja Perttu! Kiitokset tuomarille.

29.3.2014 Kajaani RN, tuomari Jari Fors

Fubuki Go Takasaki Yamaguchi "Riki" AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP

Riki on mahtavassa kunnossa, joten serti ei sinällään yllättänyt. On se vaan niin Riki, aina yhtä helppo. Onnea Teemu sekä Niko ja Virve!! Kiitokset tuomarille.

29.3.2014 Savonlinna RN, tuomari Irina Poletaeva

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN EH1

Tuomari tykkäsi kovasti Valosta, mutta palkintosijaa alensi ilmeisesti koirien leikkiessä irronnut etuhammas. Harmillista! Kiitokset tuomarille.

23.3.2014 Riika, Latvia, tuomari Rony Doedjins

Viribus Unitis Minerva Kopori "Topi" AVO ERI2 SA PU3 SERT LV MVA

Aivan mahtavaa, Jääkarhu haki itselleen sertin myös ulkomailta valmistuen samalla Latvian muotovalioksi! Hirmuisesti onnea Noora sekä Minna-Riikka & Harri! Kiitokset tuomarille.

8.3.2014 Joensuu (Eno) RN, tuomari Paavo Mattila

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP
Viribus Unitis Abundantia "Siru" VET ERI1 SA PN2 ROP-VET

Valolle toinen serti junioriluokasta, mahtavaa Salla! Onnea! Siru, joka kohta täyttää 10 v.!!, pyörähti kehässä pitkään aikaan. Upea menestys noin vanhalta koiralta! Hirmuisesti onnea Annaliisa ja Perttu! Kiitokset tuomarille.

8.3.2014 Seinäjoki RN, tuomari Maija Sylgrén

Viribus Unitis Mido Clef "Ruuti" NUO EH

Vitsit mikä muhkea karhu Ruutista onkaan kasvanut! Tänään Ruutille erittäin hyvä. Tsemppiä seuraaviin koitoksiin Tanja. Kiitokset tuomarille.

2.3.2014 Tallinna, Viro, tuomari Augustin Ionescu, Romania

Viribus Unitis Ren "Kuro" AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP

Yössä muuttui ääni kellossa täydellisesti. Tuomari oli tarkka mm. ilmeestä ja kävikin mittailemassa jopa Kuron korvia. Kuro teki PR:ää jo ennen kehiä hivuttautumalla vaivihkaa tuomarien luo. Noh se kannatti, sillä tuomari tykkäsi kovasti kylmänsävyisestä mammasta! Hirmuiset onnittelut Mirva ja Teppo!! Kiitokset tuomarille.

1.3.2014 Tallinna, Viro, tuomari Linda Volarikova, Slovakia

Viribus Unitis Ren "Kuro" AVO H

Näyttelyyn oli ilmotettu kolme akitaa, joista kaksi oli uroksia ja kolmas tietysti Kuro. Eipä tykännyt tuomari rodusta tänä päivänä, sillä kaikki sai lähteä pettyneenä kehästä pois. Paremmalla onnella seuraavaan!

22.2.2014 Jyväskylä KV, tuomari Christian Leneuf, Ranska

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP
Viribus Unitis Minerva Kopori "Topi" VAL ERI2
Viribus Unitis Yua "Sissi" AVO EH2

Jyväskylässä oli kasa akitoja, 19 + pennut. Tuomari oli äärimmäisen tarkka ja tiesi tarkalleen mitä etsi. Hulda pisti parastaan ollen lopulta paras narttu, häviten vain ulkomaiselle Japanintuontiurokselle! Huikean hieno voitto, suunnattomat onnittelut Virve ja Niko!! Onnittelut myös Sissin erittäin hyvästä, tiukalta tuomarilta erittäin hyvä lausunto. Loistavaa! Myös valkoinen Topi oli paikalla valioissa. Topille tällä kertaa erinomainen ilman SA:ta. Hienoa ja tasaisen hyvää jälkeä Topilta. Hyvä Noora!

16.2.2014 Jyväskylä RN, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen

Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" AVO ERI1 SA PU2 VARA-SERT

Jyväskylän näyttely oli ulkomuototuomareitten koulutusnäyttely, jossa virheitä ei katsottu sormien läpi ja akitat oli muutenkin koulutuksen takia suuremmassa syynissä. Olikin hienoa kuulla uutisia Reetun toisesta sijasta! Kovasti onnea Kirsi ja Sirpa!

Loppuun vielä Reetun hieno arvostelu:
Erittäin hyvärakenteinen, terveesti liikkuva uros. Erinom. pää. Silmät saisi olla vinommat, jolloin ilmeestä tulisi itämaisempi, mutta korvat kallistuvat vinosti. Erinom. ryhti. Kiinteä, suora selkä. Tilava rintakehä. Korkealle kiinnittynyt häntä. Vaivattomat liikkeet. Erinom. turkki. Varma, avoin käytös. Tiiviit käpälät. Urajiro saisi olla selvempi.

15.2.2014 Tuusniemi RN, tuomari Milivoje Urosevic

Viribus Unitis Mido Ascot "Reetu" AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP
Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN EH1
Viribus Unitis Yua "Sissi" AVO EH1

Reetu se vaan tahkoo hienoja suorituksiaan. Tämäkin tuomari tykkäsi katsella liikkeitä, joissa Reetu ei kakkoseksi jää. Niinpä palkinnot kotiutui Naarajärvelle. Hirmuiset onnittelut Kirsi ja Sirpa! Onnea myös Junon siskopuolelle Sotalle, joka valmistui upeassa kunnossa (ja missä iässä!) muotovalioksi ollen VSP ja ROP-vet.!

Valo alkaa todellakin miehistyä ja nyt pohjavillattomanakin se näytti isolta. Poitsu on kyllä saanut kiitettävän verran maavaraa jalkojensa alle..! Valo kera mumminsa Sissin sai tuomarilta rapsutukset ja erittäin hyvät. Kiitokset tuomarille.

2.2.2014 Joensuu RN, tuomari Tuula Savolainen

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI1 SA PU1 SERT ROP

Kuten Salla asian ilmaisi: "Valo minkä teit!". Valo oli ainut akita, jolle irtosi SA ja sitä myöten kaikki loputkin palkinnot. Turkkiaan ei ole poitsu vielä ehtinyt päälleen kasvattaa, mutta silti Valo on tyylikäs. Näinpä meillä on taas uusi sertikäs VU. Hirmuisesti onnea Salla isosta pojasta! Onnittelut myös Jitkalle! Kiitokset tuomarille.

1.2.2014 Parkano RN, tuomari Jari Fors

Viribus Unitis Minerva Kopori "Topi" AVO ERI1 SA PU1 SERT VSP FI MVA

Topihan alkoi tahkoamaan tuloksia kerralla. Nyt Jääkarhu onkin sitten tuore Suomen Muotovalio. Huikeat onnittelut Nooralle ja tietysti Topin Co-kasvattajille Minna Riikalle ja Harrille!! Kiitokset tuomarille.

18.1.2014 Turku KV, tuomari Myriam Vermeire

Viribus Unitis Minerva Kopori "Topi" AVO ERI1 SA PU2 SERT VARA-CACIB
Viribus Unitis Uma Videl "Haru" AVO ERI2
Viribus Unitis Ren "Kuro" AVO ERI3

Topi on upeassa kunnossa! Onnittelut Noora Topin toisesta sertistä! Vielä yksi ja sitten onkin pojasta leivottu muotovalio. Iso jääkarhu on kyllä näyttävä akita. Onnittelut myös Päiville & Tommille sekä Mirvalle ja Tepolle tyttöjen erinomaisista! Avoimesta luokasta tytöille sijat 2 ja 3. Kiitokset Tuijalle kuvista. Kiitokset tuomarille.

11.1.2014 Kajaani KV, tuomari Francesco Cochetti

Viribus Unitis Umare Kawari "Valo" JUN ERI1, Royal Canin ROP-junioni

Onnea Salla Valon erinomaisesta ensimmäisestä virallisesta luokasta! Valolle tarttui bonuksena mukaan ROP-juniorivoitto Royal Canin kisasta, jossa palkitaan rodun paras erinomaisella palkittu juniori. Tsemppiä seuraaviin kehiin! Kiitokset tuomarille.