Näyttelytulokset

Pahoitteluni, jos olen epähuomiossa unohtanut jotain tuloksia tänne kirjata. Puuttuvista tai virheellisistä tuloksista voi laittaa miulle mailia: emilia(at)viribus.info

Vuosi 2016

11.12.2016 Helsinki, Voittaja Puppy Show, tuomari Mari Pajaskoski

Viribus Unitis Kibo "Sera" PEK-

Sera esiintyi jälleen upeasti ja ihastuttikin tuomaria, joka valitteli että joutui jättämään kunniapalkinnon antamatta pihtijalkojen takia. Tuomari tykkäsi suuresti Seran yhdestä parhaimmista puolista, eli päästä ja ilmeestä! Onnea Elina ja kiitokset handlauksesta Nannalle!

Kiitokset tuomarille.

10.12.2016 Helsinki Winner KV, tuomari Gabriela Richard (He Winner), Nina Janger (Helsinki Puppy Show)

Viribus Unitis Shou Hotei "Tino" AVO ERI1 SA PU4
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VET ERI1 SA ROP-VET HeVW-16
Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO ERI3
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI
Viribus Unitis Kibo "Sera" PEK-

Tuomarina oli saksalainen pitkänlinjan akitakasvattajatuomari Gabriela Richard. On aina etuoikeus saada arvostelu tuomarilta, joka rakastaa rotua. Tino repäisi oikein kunnolla! Ensin tuli voitto avoimista uroksista, sitten SA:lla jatkoon ja lopuksi sijoitus paras uros kehässä, jossa kilpailijoita oli huimat 8 urosta! Tino oli sijoituksensa myötä paras suomalaiskasvattiuros. Wau, hieno vuosi Tinolla. Onnea Nina ja Jyrki, sekä Tinon oma, taivata handler Niina!

Mara napsi jälleen yhden lisän tittelirivistöönsä ollen rotunsa paras veteraani. Suuret onnittelut Timo, Minna, Virve ja Niko!! Pappa on vanhentunut hienosti. Vaikkakin intoa koitteli iltapäivän kehä, jota odottaminen nuuduttaa akitan lähes aina. Aya puolestaan esiintyi jälleen tasaisen varmasti ja hurmaavasti valionartuissa, jossa taso oli korkea. Ayalle erinomainen, muttei tällä kertaa enempää. Hienoa tyttöä oli kehänlaidalta katsella. Hyvä päätös hienolle näyttelyvuodelle!

Reika oli melkoisen kalju karvanvaihtamisensa takia, mutta esiintyi todella edukseen Kristan handlaamana. Ja saikin aivan ihastuttavan arvostelun. Onnea Elina ja Reijo!! Sekä kiitokset Kristalle handlauksesta! Pentunäyttelyssä esiintyi upeasti Sera, jolle ei tällä kertaa tullut sijoitusta. Neiti tepasteli kuin vanha tekijä kehässä, joten kiitokset Nannalle handlauksesta! Onnea Elina ja Reijo.

Kiitokset tuomareille.

13.11.2016 Jyväskylä KV, tuomari Stephanie Walsh

Viribus Unitis Shou Hotei "Tino" NUO ERI1 SA PU3 VARA-SERT

Ja taas, sijat vaan nousee. Nyt jo SA ja kolmossija uroksissa! Hieno päätös hienolle viikonlopulle. Kannatti lähteä. Suuret onnittelut Nina ja Jyrki! Niinalle jälleen kiitokset handlauksesta!

Kiitokset tuomarille.

12.11.2016 Jyväskylä KV, tuomari Annukka Paloheimo

Viribus Unitis Shou Hotei "Tino" NUO ERI1

Tino parantaa. Toinen näyttely, tulokset noussut EH:stä ERI:in ja jälleen nuorten voitto. Mahtavaa! Niinalle kiitokset handlauksesta!

Vietettiin Himoksella ihana, rauhoittava viikonloppu. Rinteet eivät olleet vielä auki, joten paikka oli rauhallinen. Aivan kuten mein komea vahti-Tino. Aivan ihana matkaseura!! Niin rauhallinen poitsu ja kiinnostunut ympäristöstään, mutta juuri sellaisella hyvällä akitamaisella otteella. Kyllä saan olla ylpeä omasta kasvatista. Ei ihme, että Tino on niin rakastettu.

Kiitokset tuomarille.

29.10.2016 Lahti, tuomari Regina Blessing

Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VET ERI1 SA PU3 ROP-Vet
Viribus Unitis Shou Hotei "Tino" NUO EH1

Upea narttujen voitto Ayalta. Hirmuisesti onnea Minna ja Timo!! Mara on siirtynyt veteraanikehiin ja pisti vielä komeasti nuoremmilleen hanttiin ja otti kolmannen sijan, sekä ROP-vet voiton. Onnea Timo, Virve ja Niko! Tino esiintyi ensimmäistä kertaa kehissä ja saikin hienosti erittäin hyvän sekä voitti luokkansa, jossa oli kolme kisakumppania. Onnea Nina ja Jyrki ja Niinalle kiitokset handlauksesta!

Kiitokset tuomarille.

23.10.2016 Pentunäyttely, tuomari

Viribus Unitis Kibo "Sera" PEK2

Sera oli ensimmäistä kertaa pentunäyttelyssä ja esiintyi upeasti. Tämä tyttö todella osaakin esiintyä. KP jäi saamatta liikkeitten takia. Tsemppiä jatkoon Elina ja Reijo!

Kiitokset tuomarille.

22.10.2016 Seinäjoki KV, tuomari Elina Haapaniemi

Viribus Unitis Mido Clef "Ruuti" AVO ERI1

Ruuti pyörähti kehissä saaden erinomaisen. Ihana poika, joka ehdottomasti erinomainen onkin. Tsemppiä Tanja seuraaviin kehiin, kyllähän sitä viimeistä sertiä kannattaa metsästää!

Kiitokset tuomarille.

18.9.2016 Hyvinkää RN, tuomari Hanne Laine Jensen

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO EH3

Reikalle erittäin hyvä kesän näyttelystä. Tsemppiä Elina ja Reijo tuleviin näytelmiin!

Kiitokset tuomarille.

10.9.2016 Porvoo, tuomari Maya Delaquis

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU1 ROP
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1 SA PN1 VSP

Tällä pariskunnalla on kyllä sellainen voittoputki meneillään, ettei perässä kestä! Jälleen tuplavoitto. Hirmuisesti onnea Timo ja Minna sekä Virve ja Niko!!

Kiitokset tuomarille.

4.9.2016 Kihniö RN, tuomari Anneli Pukkila

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO EH1

Reikalle erittäin hyvä. Näyttelyssä tuomari jakoi SA:n vain yhdelle. Tsemppiä Elina ja Reijo tuleviin näytelmiin!

Kiitokset tuomarille.

3.9.2016 Riihimäki KV, tuomari Kirsi Tevalin

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP

Molemmat potit kotia, ei huono! Hirmuisesti onnea Timo ja Minna sekä Virve ja Niko!! Upean pariskunnan tuo Marski ja Aya muodostaa.

Kiitokset tuomarille.

28.8.2016 Pyhäjoki RN, tuomari Hannu Talvi

Viribus Unitis Cheko Battoman "Zino" AVO EH2

Zino hurmasi ja heilutteli häntää tuomarille. Tällä kertaa löysien liikkeiden takia jäi SA saamatta. Tsemppiä Pasi ja Leea tuleviin näytelmiin Zinon kanssa!

Kiitokset tuomarille.

7.8.2016 Kuopio KV, tuomari Myrna Shiboleth

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI2 SA PN4

Hulda haki toisena näyttelypäivänä jälleen sijoituksen. Tällä kertaa paras narttu nelonen. Hienoa kehätyöskentelyä jälleen Nikolta ja Huldalta! Onnea!

Kiitokset tuomarille.

6.8.2016 Kuopio KV, tuomari Hans Van Den Berg

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI2 SA PN3 VARA-CACIB

Hulda pyörähti kotikulmilla näyttelyssä ja hakikin hyvän tuloksen, paras narttu kolmonen. Hulda tuntuu hakevan tasaisesti erinomaista tulosta kehistä. Onnea Virve ja Niko!

Kiitokset tuomarille.

23.7.2016 Helsinki, tuomari Jetta Tschokkinen

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1
Dida Kensha Aya "Aya" VAL EH2

Mara pyörähti heinäkuun näytelmissä ja haki erinomaisen. Tällä kertaa ei SA:ta herunut. Vaisumpi oli myös Ayan tulos, joka ylti erittäin hyvään. Tsemppiä seuraavaan kertaan Timo ja Minna!

Kiitokset tuomarille.

16.7.2016 Piteå, Ruotsi KV, tuomari Hanne Laine Jensen

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP SE MVA CIB

Se on siinä - uunituore, ihka ensimmäinen kansainvälinen muotovaliokasvatti!!!!!!!!!!!!!!! Suureakin suuremmat onnittelut rakkaat Virve ja Niko!!! En voi tarpeeksi ylistää VU-Mannekiinia, eli Huldaa. Ansaitseekin olla ensimmäinen. Oon niin ylpeä, että halkean.

Hulda esiintyi jälleen kerran Nikon kanssa kehässä kuin maailmassa ei mikään voisi väärin mennä. Eikä ne voineetkaan, ja tulokset sen mukaiset. Ansaittu voitto!

Kiitokset tuomarille.

16.7.2016 Mäntsälä, tuomari Maija Mäkinen

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO H

Noh, vaisu oli tulos. Onnea Elina seuraaviin koitoksiin!

Kiitokset tuomarille.

9.7.2016 Kokkola KV, tuomari Gerard Cox

Viribus Unitis Mido Clef "Ruuti" AVO ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP

Mitään ei jätetty pöydälle, täys rivistö saatavia kotia vietäviks. Suuren suuret onnittelut Tanja!!! Ihan mielettömän upeaa Ruutilta. Ja onnea myös Kiusan samoisista tuloksista ja vsp:stä!

Kiitokset tuomarille.

3.7.2016 Nastola SSKY erikoisnäyttely, tuomari Britt Nyberg

Viribus Unitis Mido Presea "Reika" AVO ERI2 SA
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI4

Vuoden erikoisnäyttely ja iso kasa akitoja paikalla. Tuomarikin erityisen mielenkiintoinen. Ja Reikalle karvattomana SA!!!! Huikea suoritus, miettömästi onnea Elina!! Ja kiitokset Kristalle Reikan handlauksesta.

Reika on petrannut tänä vuonna, juoksutreenit näkyy. Reika on hienossa kunnossa. Harmillista, että iteltäni jäi erkkarit tältä vuodelta väliin. Mutten oo yhtään pahoillani, että VU:ta edusti Reika. Enkä Ayasta, joka otti hienosti valionartuissa erinomaisella neljännen sijan. Hienoa Minna ja Timo!

Kiitokset tuomarille.

18.6.2016 Kotka KV, tuomari Annika Ulltveit-Moe

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1

Suuren suuret onnittelut Maran voitosta Timo, Minna, Virve ja Niko!! Minnalle tsemppiä, kyllä se Aya taas petraa!

Kiitokset tuomarille.

11.6.2016 Alavus, tuomari Markku Kipinä

Viribus Unitis Mido Clef "Ruuti" AVO ERI1

Kehät meni Ruutilta hienosti, tulos jäi hieman SA:sta. Vaikkakin lausunto oli hyvä ja luonnetta kehuttiin. Ja sitten päästiinkin siihen muistorikkaaseen tapahtumaan... Elikkäs pieneen vahinkoon, jossa Ruuti ärähti vihainen koira -lapun verran toiselle koiralle kehien ulkopuolella. Uskomatonta miten viralliset paperit hoidetaan niin päin persettä. Kennelliitolle oli tehty ilmoitus tapauksesta, jossa ei ollut vastapuolen kommenttia (eli Tanjan, omistajan). Onneksi Tanja otti ja soitti asiasta Kennelliittoon, sillä lappu oli kirjoitettu vielä kaiken lisäksi väärälle koiralle! Uskomatonta, että viralliset paperit voidaan tehdä mututuntuma-pohjalta, ilman faktoja. Tästä en pääse yli, enkä ympäri. Noh, Ruuti on ruutia nyt myös papereilla :D

Kiitokset tuomarille.

4.-5.6.2016 Minsk, Valko-Venäjä KV, tuomarit LA Francisko Ruiz Rodriquez, SU Georgiy Onischenko

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SERT VARA-CACIB
Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SERT VARA-CACIB BY MVA

Pitkä viikonloppu isolle reissulle. Ensimmäisenä päivänä mukaan tarttui serti ja sen myötä muotovalion titteli. Suuret onnittelut Virve ja Niko, uusi titteli plakkarissa!!! Toinen yritys seuraavana päivänä, mutta cacib meni vierestä. Kotiintuomisina vara cacib, sekä hienot tulokset. On upeaa jättää taakseen kauniit tulokset kauniista kasvatista. Hulda jätti esimerkin mitä Suomesta voi saada. Onnea Virve ja Niko!

Kiitokset tuomareille.

29.5.2016 Moletai, Liettua KV, tuomari Sedykh Nikolay

Viribus Unitis Uma Pan "Hulda" VAL ERI1 SA SERT CACIB LT MVA

Liettuan näyttelystä tarttui matkaan toivottu cacib, sekä muotovaliotitteli. Ei huono, ei ollenkaan. Suuren suuret onnittelut Virve ja Niko!! Hyvän, helpon ja kauniin matkakaverikoiruuden kanssa on hienoa reissata ulkomailla ja saada tuloksia.

Kiitokset tuomarille.

28.5.2016 Järvenpää, tuomari Myrna Shiboleth

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA ROP
Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1 SA PN1 VSP

Ja viikkoa myöhemmin täyskäännös. Hirmuiset onnittelut Timo ja Minna koirien voitosta!! Ja onnea myös Virve ja Niko!

Kiitokset tuomarille.

21.5.2016 Hamina KV, tuomari Maija Lehtonen

Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI2
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL EH2

Heh, varsin laimeat tulokset mihin on tottunut. Mutta seuraavalla kerralla paremmin!

Kiitokset tuomarille.

2.4.2016 Lahti KV, tuomari Augustin Ionescu

Dida Kensha Aya "Aya" VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP
Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL ERI1 SA PU3 VARA-CACIB

Aya hurmasi ja sai ansaitsemansa voiton! Hirmuisesti onnea Minna ja Timo ihanaisen Ayan hienosta voitosta! Mara hoiti hommansa tyylikkäästi, mutta päästi edelleen nuoremmat pojat. Onnea kolmossijasta Timo ja Minna!

Kiitokset tuomarille.

26.3.2016 Imatra KV, tuomari Panos Demetriou

Hiro Go Di Casa Saporito "Marski" VAL EH2
Dida Kensha Aya "Aya" VAL EH3
Viribus Unitis Yua "Sissi" AVO EH

Pääsiäisnäyttely Imatralla, olin taas turistina paikalla. Koirilla oli hyvä meininki ja Sissikin oli pitkästä aikaa kehissä mukana. Tällä kertaa tuomari ei vaikuttunut kenestäkään mein koirista, eritoten vaikuttumista häiritsi Ayan näyttelyhihna. Siis mitä?!! Niinpä niin, Aya sekä toinen kisakumppaninsa saivat satikutia väärästä hihnavalinnasta tuomarilta. Ja molemmilla neidoilla oli vieläpä aidot japanilaiset akitahihnat! Meille jäi epäselväksi mitä tuomari yritti sillä oikein kertoa, sillä kuitenkin mm. Sissilläkin oli sama hihna, mutta toisen värisenä tokikin. Ja se tuomarille kelpasi. Tämä menee sarjaamme "astetta oudommat lausunnot kehässä". Niin tai näin, oli tietenkin hienoa ihatella oman porukan koiria, jotka on aina maailman parhaita - jos miulta kysytään!

Kiitokset tuomarille.

5.3.2016 Joensuu RN, tuomari Hilkka Salohalla

Viribus Unitis Abundantia "Siru" VET EH1

Siru kävi pyörähtämässä veteraanikehissä ja saikin todella mairean lausunnon. Sirua ei kuitenkaan innostanut asia niin paljoa, ja se näkyi hännän laskuna alas. Ja siitä tuomari sakotti melko rankalla kädellä. Niinpä tuloksena erittäin hyvä. Anskulle ja Pertulle onnittelut, sillä ikämuori on suunnattoman hienossa kunnossa!

Kiitokset tuomarille.

16.1.2016 Turku KV , tuomari Klein Dagmar

Viribus Unitis Shou Bishamon "Keijo" JUN EH2

Iso, tummanpunainen halinalle esiintyi ahtaassa Turun hallissa hurmaten. Keijo toden totta on upea ilmestys, joka iloisena ja reippaana, ystävällisenä uroksena sai osakseen paljon ihailuja. Eikä olleet ihmiset uskoakseen, kun todistelin Keijon oleva ekaa kertaa näyttelyssä. Ihan suvereenisti Keijo näytti temppuja, köllötteli lattialla ja rakastui akitaneitoseen. Loistotyyppi!

Kehässä pääsin testaamaan pitkästä aikaan omaa menoa, eikä nyt ihan putkeen mennyt. Keijo söi näyttelyhihnaa, pomppi kuin aropupu ja osan matkaa juostiin miun ranne Keijon suussa. Mutta, tuo niin jumalaisen luonteen omaava nallekarhu sai silti annettua tuomarille märän pusun. Ja eihän nuorelle jätille vaan voi olla vihainen.

Kehästä jäi vähän takaraivoon halu näyttää, että Keijo osaa kyllä esiintyä upeastikin. Joten innolla odottelen Mikon ja Keijon ensiesiintymistä! Oli kiva nähdä Mikko ja Ksenia, ja onnittelut Keijon siististä tuloksesta! Ei muuta kuin harjottelemaan ja itse kehään seuraavalla kerralla!

Kiitokset tuomarille.