FIN MVA V-02
Palokin Like A Dream "Juno"

MUISTOISSA 2001-2011

© Katri Takkinen

Synt. 17.4.2001 ♀ -
kuollut 27.6.2011
Rek.nro: ER20349/01
Kasvattaja: Kirsi Kuismin, Naarajärvi Palokin kennel
Omistaja: Emilia Honkanen
Juno jalostustietokannassa

Kuvagalleria

<-- Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

~~Runo Junolle~~

Juno on toinen koirani, sekä kennelin kantanarttu ensimmäisellä pentueellaan. Junon ainut pentue koostuu yhdestä pojasta ja neljästä tytöstä; A pentue.

Juno se on viimesen päälle mukavuudenhaluinen yksilö! Sade, ylimääräinen liikunta ja ulkonaoleminen ei kovinkaan paljoa viihdytä tätä koiraa. Sen sijaan ihmisten rapsuttelut ja etenkin ruoka saa Junon hykertelemään onnesta. Ja tämän ansiosta Juno onkin ikuinen laihduttaja... Ihmisiä Juno rakastaa ja rapsutuksia ottaa vastaan. Vaikka koira onkin mukavuudenhaluinen on maailmassa yksi asia, joka saa sen innostumaan ja unohtamaan säät ja ruoat, nimittäin metsästys! Juno omaa äärettömän vahvan saalistusvietin, etenkin myyrien tms. kaivaminen on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. Silloin ei haittaa vaikka muuten viimesen päälle siisti koira on yltä päältä ravassa. Muista koirista Juno ei välitä ja vanhemmiten siitä on tullut sellainen äksy rouva. Junon maailmaan riittää paremmin kuin hyvin sen oma tyttö, sekä vanhempi kaveri Jasmin. Riitaa Juno ei haasta, eihän se kehtaa. Mutta perääntymistä ei kannata edes harkita sen tekevän, jos eteen tulee tilanne joka vaatii tarkkuutta. Juno oli esimerkillinen emo ja sen ainoasta pentueesta jäi kotiin tyttö, joka on mamman oma vauva vieläkin, vaikka molemmat on jo aikuisia. "Lihavat on lupsakoita" sanotaan. Ja se sanonta pätee enemmän kuin hyvin Junoon.

Ensimmäiset vuotensa Juno eleli ulkotarhassa kavereidensa (Jasmin & Martta) kanssa. Tuo aika ei jättänyt rouvaan arpia, vaikka se niin asian haluaisikin kertoa. Kunhan vaan ei joudu uudelleen... Eikä Juno joudu.

Junon saavutuksia

Juno saavutti näyttelyissä paljon. Isoin menestys oli vuonna 2002 Voittaja-näyttelyssä kun Juno yllätti voittamalla rodun! Tuomarina oli tuolloin herra Tomio Fujihata Japanista. Tästä reissusta tuli matkaan V-02 titteli sekä kuva Koiramme-lehden tammikuun 2003 kuvastoon. Edellisenä vuonna Juno starttasi samassa paikassa, pentukehässä, ollen ROP-pentu.

Japanilaiset tuomarit ovat tykänneet Junosta, sillä Juno oli ROP vuoden 2009 erikoisnäyttelyssä, jonka tuomaroi herra Yuichi Tomimoto. Myös vuoden 2005 erkkarissa Juno pärjäsi voittamalla ison valionarttujen kehän, tuomarina herra Mitsuo Yoshinaga. Vuoden 2009 erkkarin voitto toi myös Akita yhdistyksen voiton veteraani-kisassa.

Junolla on myös toisenlaisia saavutuksia. Junolla on yksi pentue (A-pentue), johon syntyi 5 pentua. Näistä viidestä pennusta neljä narttua ovat saavuttaneet Suomen Muotovalion tittelin. Juno oli myös eräänlainen PR-koira, sillä rauhallisen ja lunkin olemuksen takia niin moni ihastui siihen ja sitä kautta akitarotuun. Junolla rakkaan lemmikin asema oli kiistaton.

Saavutukset koottuna:

  • ROP voittajanäyttelyssä 2002, tuomarina Tomio Fujihata Japanista
  • ROP-veteraani erikoisnäyttelyssä 2009, tuomarina Yuichi Tomimoto Japanista
  • Akita ry:n Vuoden Veteraani 2009
  • Emänä neljälle FI MVA -palkitulle nartulle
  • Suomen Muotovalio
  • ROP x 5

Juno terveys

Junon lonkat olivat priimat, eli A/A. Silmät tutkittiin kahdesti ja molemmilla kerroilla todettiin terveiksi.

Junolla on pientä ruoka-allergiaa itsellään sekä suvussaan tiedossa. Iho ärsyyntyy ajoittain, jos sattuu ruokakupissa olemaan jotakin sopimatonta. Hiiva todettiin korvissa aikoinaan, Junon ollessa noin 1-vuotias. Homeopatian ja raakaruokinnan nimeen vannotaan, sillä se on Junon "parantava ase". Juno on periyttänyt SA:ta tyttärelleen.

Junolta pamahti polvesta ristiside sen ollessa 10-vuotias. Tätä ennen ei ongelmaa ollut esiintynyt. Junolla kuvattiin 10 v. myös selkä ja kyynärät. Selästä löytyi lapojen kohdalta sekä alaselästä vakavat spondyloosimuutokset ja toisessa kyynärässä oli nivelrikkoa. Näiden syiden johdosta Junon ristisidevauriota ei leikattu, vaan koira päästettiin kivuistaan ikuiseen lepoon.

Junon sukutaulu:

Ängsmyren's Yori No Kogawe
ER19467/00
kuva
Ryujin-Go No Shatsuko
LOP105092
kuva
Daiji Of Kisarazu Shirai Kensha
JKCJL00226/93EO
kuva
Eri Of Tokyo Takryuh
LIRTC46128
kuva
Maiko Go Musashi Aiwa
S41971/98
kuva
Naniwa No Torazo Go Taishi Kukien
AKIHO92-994
kuva
Hakuun Go Kenshuen
AKIHO92-2100
Nijiyaka-Go
FIN36178/00
kuva
Kiro
LOI99/36275
kuva
Musashiryu Go Shirai
LOI98/15568
kuva
Raisoku-Go No Shatsuko
LOITC052631
Kina-Go
LOI98/114416
kuva
Okushiri-Go No Shatsuko
LOITC076696
kuva
Nagasakigonoshatsuko
LOITC045854
kuva