Elettra de la Mallerie des Landelles "Maia"

MUISTOISSA 2009-2023

Synt. 15.8.2009 ♀ -
kuollut 12.5.2023
Rek.nro: FI54825/09, LOF36942
Kasvattaja: Isabelle ja Loic Georges, Ranska kennel Mallerie des Landelles
Omistaja: Emilia Puustinen & Tuija Suomi
Maia jalostustietokannassa

Kuvagalleria

<-- Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

~~Runo Maialle~~

Maia on erittäin reipas bouviertyttö, joka rakastaa menoa ja meinikiä. Maia osaa olla äärettömän fiksusti kaikkien koirien kanssa ja ehkä juurin sen ansiosta kotiutuminen akitaneitojen Junon ja Martan keskelle onnistui niin helposti. Sisällä tuittupää osaa olla kauniisti, joskin alkuun tuotti suuria ongelmia yksinoleminen. Maia nimittäin huuti kuin viimeistä päivää jäädessään kotia ilman ihmisiä ympärillään. Vilanderin oppeja käyttävällä kouluttajalla käytiin ja saatiin homma pelaamaan.

Maian rakenteesta tykkään erityisen paljon. Se on hivenen pitempi rungoltaan kuin ihanne bouvier, mutta sitäkin jänteikkäämpi. Ponnistusvoimaa tytöllä tuntuu piisaavain kuin mäkihyppääjällä konsanaan. Fyysisyys ei tule esteeksi Maian kohalla, vaikka sitten mistä harrastuksesta olisi kyse. Hivenen leveyttä runkoon, niin johan silmä lepäisi.

Maia tulee Ranskasta ja on yhteisomistuksessa kennel Puvepapan omistajan, Tuija Suomen kanssa. Jos tytöstä kasvaa terve koira, tulee sen pentujakin toivottavasti maailmaan aikanaan. Pörröpää tuli meille, sillä etsin reipasta lenkkiseuraa sekä mahdollista harrastuskaveria.

Aikuisille ihmisille Maia on melko välinpitämätön. Sen kiinnostuksen kohde on ensisijaisesti omassa perheessä ja sitten tekemisessä. Mitkään rapsutukset ja taputtelut ei koskaan vedä vertoja vetoleikeille, juoksemiselle tai ylipäätään millekään tekemiselle. Lapsien kanssa Maia on mainio, etenkin aivan pienten lapsien. Jo nuorena koirana Maia käsitti vauvan ja lapsen eron ja ottikin upeasti vauvat vastaan. Maia alkoi itse asiassa paimentamaan vauvoja, samalla pysyen varovasti maassa ja liikkuen harkiten lähellä. Mitä mainioin tapaus!

Maian aikana se on ehtinyt tutustua moniin akitoihin. Kotona on tätä nykyä kaverina Ansa, kun vanhuksista on jo aika jättänyt. Maia onkin opettanut Ansan reippaille, hyville tavoille. Tämän kaksikon kanssa lenkit on kivan reippaita tehdä. Maia on aivan paras koirien kanssa, joskin pennut sitä pelottaa ja niitä Maia väistää automaattisesti. Kultakimpale Maia.

Maian harrastukset

Maia tuli ajatuksella, että saisin koirakaverin tokoon. Pentukurssilla käytiinkin ja hyvin meni. Siitä edemmäs ei omistaja nyt kehdannutkaan alkaa kouluttamaan... Maia kyllä on perustottelevainen ja juoksenteleekin paljon lenkeistään vapaana. Tokon liikkeet sille silti on vieraita.

Agilityssä käytiin alkeiskurssin verran kesällä 2011. Jatkokurssilla ehdittiin olemaan jokunen kerta, kunnes laiskuus sai taas kerran omistajasta yliotteen. Maia sen sijaan sopii agility-kentille paremmin kuin mihinkään muualle! Maiasta voisi hyvin olla kisakoiraksikin asti, kunhan se vain löytäisi itselleen oikean ohjaajan.

Maian takaa löytyy mm. hyvä käyttökoira Omer de la Saulaie des Maraiches, joten toivotaan että harrastuskoirana tämä neiti ei mene hukkaan. Ainakaan energiaa ei tytöltä puutu. Eikä vanne kiristä päätä.

Maia kävi luonnetestissä 1.4.2012 Keravalla, tuomareina toimi Mikael Laine ja Sami Heikkilä.
Luonnetestin tulokset:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Pisteet +155

Maian terveys

Maia on ollut aina terve. Silmät, kyynärät (0/0), polvet (0/0), selkä Maialla on priimaa. Lonkat C/C. Silmät on selvästi Maian herkin alue, etenkin jos etutukka alkaa kasvamaan liian pitkäksi. Tällöin silmät rähmii helposti.

Lonkat alkoi iän myötä vaivaamaan ja niihin oli vuosia hyvänä apuna Carthrophen-pistokset. Joskus 10-vuotiaana Maian oikeaan reiteen alkoi kertyä nestettä. Pahkura oli iso, muttei siitä koskaan saatu muuta kuin rasvakudosta näytteisiin.

Maialla alkoi vuotaa verta nenästä. Eläinlääkäri arveli sen olevan joko tulehtuneen hampaan tekosia, tai kasvaimen. Antibiottikuuri ei auttanut ja Maian hengitys alkoi mennä vaikeaksi. Käytännössä jäljelle jäi kasvain, joten lähes 14-vuotiaana Maia matkasi sateenkaarisilloille.

Maian sukutaulu:

Clayton de la Mallerie des Landelles
LOF36200/3778
kuva
Omer de la Saulaie Maraiche
LOF31537/3111
kuva
Matt de la Saulaie Maraiche
LOF30612/2977
kuva
Moon V. Assenrade
LOF31066/3435
kuva
Victoire de la Mallerie des Landelles
LOF34634/4140
kuva
Socrate de la Mallerie des Landelles
LOF33433/3428
kuva
Phelice de la Mallerie des Landelles
LOF32325/3751
kuva
Ambre de la Mallerie des Landelles
LOF35265/4254
kuva
Tahar de la Mallerie des Landelles
LOF34107/3503
kuva
Pharos de la Mallerie des Landelles
LOF32329/3241
kuva
Phelice de la Mallerie des Landelles
LOF32325/3751
kuva
Seymour de la Mallerie des Landelles
LOF33434/3953
kuva
Pharos de la Mallerie des Landelles
LOF32329/3241
kuva
Julia du Gaillec
LOF29307/3214
kuva