«« Yukitama-pentueen pääsivulle

Yukitama-pentueen kasvatit
s. 4.2.2009

Yukitama pentue sai nimensä vanhempiensa nimistä. Yuki on japania ja tarkoittaa lunta, joka tietenkin on pohjustettu Hiutaleesta. Tama on osa isän Tamatoran nimestä ja se tarkoittaa japaniksi sielua tai henkeä.

Hiutaleen ja Tamatoran jälkikasvu:
Max - Sissi - Musashi - Sora - Kuro - Zeni - Panda

Viribus Unitis Benkei "Maks"

#1 uros

© Jaakko Lehtinen
Max akita  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25777/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Jaakko Lehtinen, Huittinen

Terveys: Furunkuloosia tassuissa
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Sydän: OK
Silmät: Silmäluomen sisäänpäin kiertyminen = leikattu, trichiasis, tehnyt pentueen
» KoiraNet

"Mega" syntyi ensimmäisenä sai nimensä mahtavan kokonsa puolesta. Selvä uros jo syntyessään. Poika hurmaa nallemaisella olemuksellaan ja ihanalla, tummalla raidoituksellaan.

"Mega" sai nimekseen Maksimus eli Max, joka tietenkin sopii sisarusparven isoimmalle jyrmylle kuin nenä päähän. Max elelee Tuike-koirakaverin kanssa. Maksista on kasvanut aikuisena varsinainen karhu ulkoisesti, mutta nalle sisäisesti. Maksilla on pentue Maikon kanssa, VU K-pentue

Maks asustelee koirakavereittensa Maikon, Tuiken sekä Hiron kanssa. Fiksu uros, niin fiksu, että on virallisestikin Kiva koirakansalainen vuosimallia 2017!

Benkei on japanin mytologiassa kuuluisa taistelija ja miekkailija, sekä karhumaiseksi ja voimakkaaksi kuvattu samuraimunkki.


Viribus Unitis Yua "Sissi"

MUISTOISSA 2009-2017

#2 narttu

© Emilia Honkanen
Akita Sissi  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25782/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Niko Koivisto, Pieksämäki

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: Ok
Silmät: Ok
Terveys: Synnyttänyt, tapaturmasta johtunut välilevytyrä (hoitui kuntoon levolla), steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x SERT
1 x SA
3 x ERI

Sissi tuli yllättän maailmaan ja yhtä yllättäen se löysi tiensä tänne Lappeenrantaan, sijoitukseen toiselta kasvattajaltaan. Hetken mielijohde tyttö ei ollut, sillä sen omistajat olivat jo vuosia koiraa harkinneet, mutta vasta nyt aika oli otollinen.

Sissi on ulkonäöllisesti kuin isänsä Tamatora. Lumoava ilme, upea brindle väri ja upea turkki tekevät kokonaisuudesta valloittavan. Sissin ulkonäön lisäksi lumoaa sen rakastettava luonne! Sissi tulee toimeen moitteitta niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Täytyyhän sitä tytöllä sentääs jotain akitamaisuutta olla luonteessaan, ja se näkyy pienenä vartioinnilla. Ei Sissi sentääs kotiinsa kutsumattomia vieraita halua.

Sissi harrastelee agilityä, jossa se toimiikin kuin ajatus. Akitaksi Sissiltä löytyy virtaa oikein hyvin ja se selvästi nauttiikin esteiden suorittamisesta ja hauskanpidosta omistajansa kanssa.

Sissi oli sijoitusnarttu, ja tämä sopimus päättyi Uma-pentueen myötä. Tuosta pentueesta jäi Sissille kotiin kaveriksi oma tyttö, Hulda. Sissillä on myös toinen pentue; Mido-pentue.

Sissi suoritti kesällä 2017 virallisen Kiva koirakansalainen testin hyväksytysti läpi. Onnea Kiva koirakansalaisesta!

Sissi kuoli yllättäen kotiinsa 2.10.2017, syynä äkillinen pernan kiertymä. Sissi todella oli erityisen rakas perheenjäsen, joka kulkee ikuisesti sidottuna perheensä sydämiin.

» Sissin & kaverusten blogi

Yua on yhdistelmä kahdesta japanilaisesta sanasta; sidos ja rakkaus.


Viribus Unitis Musashi "Musashi"

MUISTOISSA 2009-2013

#3 uros

© Harri Kukkola
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25778/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Artturi Ruuskanen, Turku

Terveys: UDS
» KoiraNet

Tämä poika hurmasi olemuksellaan ja näöllään täysin Hiutaleen kasvattajat ja etekin perheen tyttären, Hertan, kun vierailtiin pentuja katsomassa. Muutoinkin poika muistuttaa paljon ukkiaan Suloa!

Nimi Musashi tulee legendaarisen japanilaisen samurain mukaan, joka tunnettiin myös taitavana taiteilijana. Nimen historia oli niin hyvä, että omistajat päättivät pitää sen.

Musashilla on todennäköisesti UDS. Kesällä 2011 poika alkoi oireilemaan ja Musashi käytettiin Helsingissä erikoislääkärillä, joka sairauden totesi (oireiden perusteella). Musashi vastaa hyvin lääkkeisiin ja siitä pidetäänkin erittäin hyvää huolta. Valitettavasti UDS piti otteensa ja kun oireet pahenivat, oli aika päästää rakkaasta ystävästä irti. Musashi nukkui pois kesällä 2013.

Musashi on taitava miekkataistelija samurai.


Viribus Unitis Masami "Sora"

MUISTOISSA 2009-2018

#4 narttu

© Bengt Tolkis
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25779/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om.

Lonkat: C/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK
Silmät: OK
Terveys: Kasvuiässä kasvukipuja, tuolloin röntgenkuvat kauttaaltaan ok, ei ongelmia kasvun jälkeen, kasvain leikattu anturoitten välistä syksyllä 2016, kasvain jalassa 2018
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x SA
1 x ERI
2 x EH

Sora omaa upean hopeahohtoisen brindle värin. Luonteeltaan tyttö on menevä paketti, joten Sora tykkääkin tekemisestä. Oli tekeminen sitten lenkkeilyä tai esim. nenän käyttöä, niin Sora on valmiina toimintaan.

Nimi Sora on japania ja tarkoittaa taivasta. Sora on omistajalleen erittäin rakas ystävä ja yhdessä he vaeltelevat ja viettävät aikaan.

Vanhuuden päivien rasitteeksi syntynyt kasvain jalassa kipuili niin paljon, että Sora oli päästettävä kivuistaan irti. Sora menehtyi 31.12.2018. Osanottoni Karoliina!

Sora on luonnetestattu pistein +112.

Masami on myös yhdistelmäsana japanilaisista sanoista tulla ja kaunis, kauneus.


Viribus Unitis Ren "Kuro"

MUISTOISSA 2009-2016

#5 narttu

© Ville Vainikka
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25780/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Mirva Kääriäinen, Loppi

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: Ok
Terveys: Synnyttänyt, steriloitu
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x ROP
1 x SERT
2 x SA
3 x ERI

Luonnetesti +95

Tämä tyttönen sai heti syntyessään ns. työnimen Pikkumusta. Eipä ole vaikeaa arvata mistä nimi juontuu.. Kuro on pentueen tummin kaunotar, jota toivon mukaan nähdään vielä näyttelyissä. Taisipa Kuro olla niitä ensimmäisiä, jotka pentulaatikosta oman perheensä löysi.

Nimi Kuro on japania ja tarkoittaa sopivasti 'musta, tumma'.

Kuro tulee sukuunsa ja yllätti alkuvuodesta 2011 tekemällä hienon pentueen perheen toisen akitan, punaisen Akai-pojan kanssa! Näistä kuudesta poikavesselistä sekä Kurosta ja muista perheen koirista löytyy lisää tietoa niiden omilta kotisivuilta.

Kuro nukkui pois 7,5-vuotiaana saatuaan muutaman epileptisen kohtauksen. Elämä ei ollut enää hyvää, joten Kurosta päästettiin irti. Osanottoni Mirva ja Teppo sekä lapset!

Kuron VGL-testin tulos, eli monimuotoisuustesti:
VGL sertifikaatti

Ren tarkoittaa japaniksi juhlaa ja rakkautta.


Viribus Unitis Takara "Zeni"

#6 narttu

© Emilia Honkanen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25781/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Lasse Kantanen

Terveys:
» KoiraNet

Tällä tytöllä on hauska valkoinen laikku kaulassaan, jonka takia se saikin työnimen Bumerangi. Sievä tyttönen kiinnitti kasvattajansa huomion ja olikin toinen vaihtoehdoista sijoitusnartuksi. Nykyään tyttö on isäntänsä silmäteränä rikastuttamassa päiviä.

Zeni omaa äärimmäisen upean ilmeen ja kauniin turkin. Tyttö osaa olla kauniisti, vaikka haluaisikin pistää arvojärjestykset selkeiksi toisten koirien kanssa.

Takara on japanilainen sana, joka tarkoittaa aarretta.


Viribus Unitis Hanzo "Panda"

#7 uros

© Päivi Tolmunen
  Klikkaamalla kuvaa aukeaa diashow

Rek. ER25776/09
Kasv. Emilia Honkanen & Päivi ja Harri Kukkola
Om. Päivi Tolmunen, Kajaani, kennel Pandayan

Lonkat:
Silmät:
Terveys: Kasvuiässä jonkinlaisia kasvukipuja
» KoiraNet

Näyttelyt:
1 x EH

Panda poika on mietteliäs tyyppi, joka harkitsee ennen kuin syöksyy mihinkään. Pojalla on hauska merkki jalassaan, joka näyttää siltä kuin olisi salama iskenyt etutassuun ja jättänyt pitkän jäljen muistoksi. Hurmuri se tämäkin komistus on ja hurmasikin täysin Emilian, kun käytiin porukalla pentuja katsomassa. Tosin eipä tuo ole ihmekään, sillä Panda muistuttaa erityisen paljon siskoaan Sissiä.

Nykyään poika asuu Kajaanissa, perheessä johon kuuluu vanhempien lisäksi lapset sekä Aya akitaneitonen. Panda on osa perhettä ja onkin saanut kunnian antaa nimensä Ayan kera kennelille: Pandayan.

Hanzo on näkymättömyyden taidon mestari, ninjasamurai.