K-PENTUE
s. 16.4.2016

Emä
Maiko akita
© Emilia Puustinen

Izumi Gai Yamabuki "Maiko"
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK


Isä
Maks akita
© Emilia Puustinen

Viribus Unitis Benkei "Maks"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Sydän: OK
Silmät: Entropim, trichiasis
Lisää Maksista sen omilta sivuilta

Pennut syntyneet 16.4.2016

Maksin ja Maikon rakkauspakkaukset ovat syntyneet. Pennuille odotetaan saavan aitoja, rakastavia koteja! Kaikki pennut ovat saaneet omat kotinsa.

K-pentue on yhdistelmä, jossa on äärimmäisen mielenkiintoinen sukutaulu sekä vahvat brindlet vanhemmat. Pentueen emä Maiko on tuonti ja pentueen isä Maks on yhteistyöpentueestani seitsemän vuoden takaa, Yukitama-pentue. Yukitamat on pentue, josta nykyinen elinvoimainen linjani koostuu! Onkin äärettömän upeaa saada siitä ikään kuin toinen haara jatkoa. Pentue on ensimmäinen molemmille vanhemmista.

Pentuja syntyi kahdeksan, mutta yksi pojista oli heikko ja nukkui pois vain muutaman päivän ikäisenä. Toinen poika jätti meidät parin viikon ikäisenä. Ilmeisesti myös toinen pentu kuoli yllättäen tapaturmaisesti. Loput kuusi pentua kasvavat hyvää tahtia. Ja opettelevat kävelemään samalla kun maailma avartuu niille päivä päivältä enemmän ja enemmän.

Maks on jo seitsemän vuotias, iäkkäämpi herrasmies, joka on vielä täydessä vedossa. Maks on luustoltaan terve ja perheensä täysin akita rotuun ihastuttanut. Maks on raamikas ja melko kookas uros, joka asuu kahden nartun kanssa. Toinen nartuista on pentueen emä Maiko. Maks on hyvin säilynyt, sen lonkat ovat priimat samoiten kuin muukin luusto. Silmissä Maksilla on silmäluomen sisäänpäin kiertymä, joka on leikattu 2015, sekä pari ylimääräistä ripseä. Maksin sairaushistoriaan kuuluu yksi hammaslääkärikeikka, kun pahasti juurestaan tulehtunut hammas on jouduttu poistamaan. Reiluun seitsemään vuoteen mahtuu myös furunkuloosia tassuissa. Maks on itsessään jo iäkkäämpi, mutta myös sen suku on pitkäikäistä. Maksilla on elossa molemmat sen vanhemmista, isän Tamatoran puolelta myös ainakin sen emä. Maksin emän Hiutaleen puolelta elossa on vielä 10-vuotias ukki Sulo. Toivonkin tätä pitkäikäisyyttä periytyvän myös K-pennuille!

Maiko on upea, terve, itsetietoinen ja vartio-ominaisuutta omaava tuontinarttu Venäjältä ja se on lisäksi rekisteröity Japanin akitajärjestöön, AKIHOon. Maikon taustalla on mm. upea brindle isä Japanista. Maiko haluaa ensin tutustua ihmisiin, kunnes muodostaa mielipiteen heistä. Kun Maiko kiintyy johonkin, se kiintyy täysillä. Maiko omaa myös vahvan tahdon, joten tämä tyttö kyllä kertoo mitä on asioista mieltä. Eikä tasan hätkähdä pienistä. Maiko on hyvin sopeutunut elämään Maksin ja Tuikkeen seurassa ja täytyy myöntää, että sen ulkokuorta on varsin miellyttävä katsoa. Erityisesti Maikon takaosa on maininnan arvoinen, sillä se on Maikolla äärimmäisen hyvä. Maiko on terveystutkittu alkuvuodesta 2016 ja todettu terveeksi niin lonkiltaan kuin silmistäänkin. Muutenkin Maiko on tähän mennessä ollut täysin terve.


Maikon upea ilme
Maiko ja Maks ennen odottelevat pienokaisia maailmaan
Vastasyntyneet pennut
Hellä emä 2-viikkoisten pentujensa kanssa

Lähimmät tiedossa olevat autoimmuunisairaudet K-pentueelle tulevat Maksin veljestä, joka on menehtynyt UDS-sairauteen. Maksin mummi on kuollut sydänvikaan viisi vuotiaana. Vanhuuden oireena Maksin ukilla Sulolla on todettu uveiitti silmissä. Maksin kaksi siskoa Sissi ja Kuro ovat jatkaneet sukuaan. Yhteensä siskokset ovat tehneet 21 pentua, eikä tähän mennessä yhdelläkään niistä ole todettu SA tai UDS sairauksia. Maikon puolelta en ole tietoinen SA tai UDS sairastuneista lähisukulaisista.

Pennut kasvavat Huittisissa Maikon ja Maksin omistajien Jaakon ja Elisabetin hyvässä hoidossa.

Koska Maikon terveystutkimuksien lausunnot tulivat Kennelliitosta puolitoista kuukautta kuvausten jälkeen, tulee nämä pennut saamaan EJ-rekisteröinnin. EJ on ei jalostukseen rekisteri. Se tarkoittaa, että pennut ovat Suomen Kennelliittoon virallisesti rekisteröityjä pentuja ja saavat täydet osallistumisoikeudet esimerkiksi virallisiin näyttelyihin. EJ-rekisteristä siirto FI-rekisteriin voi onnistua kun pennut ovat aikuisia ja terveeksi todettuja (PEVISA tutkimukset tehtyinä). Omistaja tekee anomuksen rekisterisiirrosta Kennelliitolle, joka käsittelee ne yksitellen. EJ-rekisteröinti on huomioitu hinnassa.

Yhteydenotot:
Myyjä: Jaakko Lehtinen, lorefin(at)yahoo.com p. 044 306 5442
tai kasvattaja: Emilia Puustinen, emilia(at)viribus.info p. 040 831 4246

Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna viidellä sukupolvella. Sukukatokerroin on 0 laskettuna neljällä sukupolvella.

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree (kuvallinen sukutaulu)
KoiraNet

Viribus Unitis Benkei
kuva - sivu
Tamagumo Go Mogami Igarashi
kuva - sivu
Ryouko Go Miyagi Kozaki Kensha
Makome Go Miyagi Kozaki Kensha
Viribus Unitis Minerva Binchi
kuva - sivu
Homareunshou Go Yamahan
kuva - sivu
Viribus Unitis Antevorte
kuva - sivu
Izumi Gai Yamabuki
kuva - sivu
Yashiomaru Go Akita Suzuki
Fukusuke Go Hongousou
Mitsuotome Go Akita Shibata
Azumahana Go Hanawa Kisaragi Gempei Go Kouyasan Miyauchisou
Konatsu Go Hanawa Kisaragi