Vuoden 2019 uutiset

Pikainen pentupäivitys

Kun tässä nyt sivuja päivitetty, niin pikaisesti kerrottakoon onnelliset perheuutiset. Emi synnytti kauniin narttupennun, enempää pentuja ei tullut. Pentunen ei ole myynnissä. Suuret onnittelut Natalia ja Gera!

Lepo tekee hyvää

Viime vuodet oon ottanu rauhallisesti, päästäen ikään kuin pala kerrallaan irti koirahommista. Ja se on tehnyt hyvää. Ei se vieläkään tarkota, että näyttelyihin intoa olisi tai omia pentuja kuumeisesti suunnittelisin, mutta sentääs kiinnostus on alkanut tekemään rauhallista paluutaan.

Päämäärän puute on ollut yksi suurimmista tekijöistä, jotka on saaneet tämän hiljaiselon aikaan. Kun aktiivisesti kasvattaa ja odottaa, rakentaa ja yrittää saada omaa pentuaan - eli omaa saavutusta - maailmaan, niin se into pitää vireillä. No sitten kun se on saavutettu, niin joutuukin miettimään, että mitäs nyt. Tätä oonkin tullut miettineeksi ja itse asiassa antanut asian vähän vaan olla. Edelleen pohdin mitä tässä pitäisi yrittää saavuttaa, mitä kohti kurottaa. Eteenpäinvievä kasvatus taitaa olla juurikin tämän varassa. Jos tuo päämäärä hahmottuu, tuo se innon ja halun kasvattaa mukanaan. Pelkkä 'yksi muotovalio lisää' tai 'parempi rakenteinen/värinen/kokoinen/näköinen/luonteinen/yms' ei riitä.

Yksi selvä ilmiö tästä on ollut kovin rauhalliseen tahtiin päivittyvät kotisivuni. Energian paluusta kertoo kuitenkin se, että oon käyttänyt varmaankin viikon työtunnit laittaessani kuvia kasaan. Ja nyt niistä saa nauttia! Lähes kaikkien kasvattien osalta on lisätty niiden omille sivuilleen kuvia "vauvasta vaariin -ajatuksella". Elinkaaria on itsestäni ihana seurata, koirat muuttuvat vuosien saatossa. Ja vanhuksia pitää osata arvostaa, siinä missä nuorukaisiakin ihastellaan. Niinpä tosiaan nyt löytyy pentueet sivulta kaikki pentueet ja kun valitset "pentueen pennut" -linkin, niin pääset itse koiriin, jotka ko. pentueeseen kuuluu. Sieltä kun klikkaat kuvaa, aukeaa lisää kuvia. Nautinnollisia hetkiä akitojen parissa!

Koska yhteistyössä on (suunnattomasti) voimaa, ei tämä hiljaiselo tarkoita, etteikö VU jatkuisi. Oon renkuttanut yhteistyön voimasta jo vuosia, enkä hiljene siitä edelleenkään. Kun yksilö hidastaa, alkaa ryhmä toimia. Kesäkuun alkumetreillä onkin syntymässä seitsemäs VU-sukupolvi, punainen yhteistyöpentue. Emi kävi Venäjällä tapaamassa upeaa Hasaki Team Chinatsu Jr:ia. Koska kotonani asuva Ansa ei tule pentuja tekemään, on super hienoa, että siskonsa jatkaa sukuaan. Emi on terve 3-vuotias, jolla on niin lonkat, kyynärät kuin silmätkin terveet. Lisätietoja pentueesta tulee myöhemmin pentuja sivulle.

Oli ihana päivittää kuvia koirista ja muistella kaikkea pitkää historiaa. Pitkä aika tarkoittaa myös luopumista. Tänä vuonna on vanhuus vienyt 12-vuotiaina Nanan 2.3.2019 sekä Sirkun 15.4.2019. Pitkään UDS:nsä (VKH) kanssa taisteltuaan loppui voimat myös Reetulta, josta jouduttiin luopumaan 6,5-vuotiaana. Osanottoni niin Sinille perheineen kuin Minna-Riikalle ja Harrille sekä Marille perheineen.

Sitten muita uutisia. Hannes Lohen johtaman koirien geenitutkimusryhmä on löytänyt kaksi uutta geeniä. Niinpä työryhmä on voinut käyttää verinäytteitä analysoimiseen ja saaneet testin valmiiksi, jolla mm. akitan ja amerikanakitan perimästä voidaan tarkistaa hammaskiilteen kehityshäiriö. Kyseessä on perinnöllinen autoimmuunisairaus. Lue lisää https://www.koirangeenit.fi/?x103997=606964. Omista koiristani Juno (Palokin Like A Dream) on testattu ko. sairauden osalta kantajaksi. Sairaus ei ole itselleni tuttu, eikä kasvateissani ole tiedossa sairaita. Tosin kuten tutkimuksessakin sanotaan, ei kaikkia tapauksia tule aina diagnosoiduiksi. Niin tai näin, on aina upeaa kun saadaan testi kehiteltyä.

Siinäpä mietteitä ja uutisia tälle vuodelle. Kesä on käynnissä, toivotaan ettei siitä tule edellisen kaltaisen kuumaa. Mutta nautitaan nyt auringosta kuitenkin, olkoot se miten lämmin tahansa. Pitäkäähän koirat poissa auringosta, lyhyenä lenkit ja vettä saatavilla koko ajan. Oikein mukavaa kesää!