Vuoden 2018 uutiset

Vuoden päätös

Lupaukset sivujen päivitysajasta jäi pitämättä, joten pitemmittä puheitta vuosi päätökseen. Vuoden viimeinen päivä oli viimeinen Soralle, joka taisteli kasvaimen kanssa. Valitettavasti enää ei ollut mitään tehtävissä ja jalassa oleva kasvain vaivasi, joten Karoliina oli armollinen rakkaalle ystävälleen ja päästi vajaan 10-vuotiaan mummokoiran kivuistaan. Osanottoni Karoliina ystävän menetyksestä!

Vuosi vei mukanaan monta vanhuskoiraa, joka on tietysti aina ikävää. Vanhan ystävän poismeno on äärimmäisen raskasta, mutta samalla myös lohdullista. Vääjäämätön totuus, joka kohtaa kaikkia. Mieluiten tietysti aina myöhempää kuin aiempaa. Vuotta en kuitenkaan haikeana muistele.

Loppuun vielä kuva elävästä 12,5-vuotiaasta nalleakita Hanista (jota ei pehmolelusta erota - syötävän suloinen kun on!)
© Sanna Juntunen
Hani akita joulu

Toivotan kaikille onnistunutta, terveyden täyteistä vuotta 2019!

Syksy pakettiin

Aika vierähtää, eikä sivut ole lähelläkään päivitettyjä. Yritän saada vuoden pakettiin ainakin perusuutisten sekä näyttely- ja terveystulosten osalta. Noin muuten syksy on mennyt mukavasti. Loppukesästä vietettiin niin ihanat VU-päivät jälleen, suurkiitos kaikille paikalle tulleille!!!! Joka vuosi sitä mietitään pitäisikö etsiä uutta paikkaa ja jaksaisiko sitä edes pitää päiviä ja joka kerta se taitaa päättyä samaan ratkaisuun. Mistä parempi paikka ja miksei nähtäisi jälleen ens vuonna. Kesän 2019 mökit on jälleen varattuna Ruokkeen lomakylästä...

Kotisaralla Ansa toipuu hyvin leikkauksestaan. Koiruus steriloitiin, jotta valeraskausoireet pysyisivät poissa. Toivon sen samalla tuovan nirsolle lisää ruokahalua. Täältä ei muuta raportoitavaa.

Tome on löytänyt uuden kodin. Olen suuresti kovasti hirveästi paljon onnellinen siitä. Nyt on Tomella uudet ympyrät uuden omistajansa kanssa. Alku lähti todella upeasti käyntiin, kyllä nämä pojat tuntuu olevan juuri oikea koirakko. Onnea, iloa ja onnistumisia Jussi!

Lopuksi haluan sanoa osanottoni poismenneiden VU-koirien perheille. Yksi erä on poissa, sillä tämä vuosi vein ensimmäisen VU-pentueen koirat, eli A-pentueesta aiemmin ilmoitetun Aikon lisäksi myös Kingin 2.1.2018, osanottoni Suvi ja perhe, sekä Sirun, osanottoni Annaliisa ja Perttu. Pitkäikäistä sakkia oli Junon pennut, joista vanhimmat kuolivat 13,5-vuotiaina. Koska näitä ihania VU-koiria on ollut olemassa jo niin kauan, niin vanhuksia riittää ja sitä myöten myös näitä kuolinilmotuksia. Mummokoira Avasta jätti aika hienossa 12 vuoden iässä. Osanottoni Riina. Vielä joudun listaamaan tähän Turon, joka nukkui ikiuneen 5.7.2018. Turo kärsi maksan vajaatoiminnasta. Osanottoni Anita. Rankkaa on rakkaan perheenjäsenen lähtö.

Niin ja myös VU-foorumi on poistunut bittiavaruuteen. Siksi meillä on tätä nykyä facebook-ryhmä. Oikein hyvää loppusyksyä ja ihanaa talven odottelua!

Kesän kuulumiset

Ensimmäisenä ja tärkeinpänä ilmoituksena kodin etsintä Tomelle. Vajaa vuotias poitsu etsii uutta kotia omistajansa sairastapauksen vuoksi. Otathan yhteyttä mikäli siulla olisi koti tarjota: emilia(at)viribus.info tai p. 040 831 4246 /Emilia Puustinen Lisää pentuja sivulla.

Näyttelyuutisia sen verran, että miun Ansa otti ja valioitui Suomen muotovalioksi Kuopion näyttelyviikonloppuna. Kiitokset upeasta koirasta kehässä kuuluu Jenni Piriselle, joka Ansaa handlasi. Kuopiossa sain ylpeänä esittää pitkästä aikaa kasvattajaryhmän, joka koostui Tinosta, Zinosta, Vienasta sekä Ansasta. Ryhmäni sai kunniapalkinnon, joten oli rotunsa paras ryhmä japanilaisen tuomarin arvostellessa. Upea tunne. Muista näyttelyistä lisää kun jossain vaiheessa ehdin päivittää tulokset kuntoon.

Vuosittainen kesäpäivä on jälleen tuloillaan, 24.-26.8. Ruokkeella, Kesälahdella. Tervetuloa päiväseltään!!

Kuulumisia

Tango pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Valitettavasti yksi valkosista uroksista joudutaan uudelleensijoittamaan. Otathan yhteyttä mikäli sylisi on vajaana valkoisesta urosakitapennusta! Salto on hauska vesseli ja vielä ihan vauvahauva. Pentuja sivulla linkit pentueeseen. Samaisella sivulla on myös Venäjän tuonnin myynti-ilmoitusta. Ystäväni Niina joutuu raskain sydämin luopumaan vajaa 2-vuotiaasta nartustaan, koska kotona koirat ottavat yhteen. Fumiko etsii itselleen pysyvää, koiratonta kotia. Yhteystiedot pentuja sivulla.

Näyttelysaralla on mennyt kivasti! Viimeisimpänä Tinon VSP voitto Kotkasta. Onnea!

Kotipesän kuulumisiin kuuluu Ansan terveystutkimukset sekä muutto. Ollaan tosiaan vaihdettu kotipesää ja näin alussa näyttää menevän hienosti. Myönnän, että jännitän edelleen ettei tuhovimma iske muutosta. Mutta kyllä se näyttää Ansa tosiaan aikuistuneen, eikä tosiaan ole hammastellut huonekaluja. Hyvä koiruus. Uusi piha on viihdyttäny molempia koiria, Ansaa ja Maiaa suuresti. Mein rakkaat vahtihirmut. Ansan terveystutkimuksista tuli hyvää ja huonoa tulosta. Terveen selän, polvet ja kyynärät omaava Ansake, mutta toisesta silmästään lähes sokea. Sikiöaikainen jäänne, verisuoni, joka ei ole supistunut pois, huonontaa näköä. Onneksi ei aiheuta kipuja tms. Ansalle. Lonkat D:t. Onneksi Ansan sisko Emi kaunotar sai terveen paperit! Emi kulta on paitsi iki-ihana luonteeltaan, kaunis niin myös terve luustoltaan sekä silmiltään. Oon onnellinen tein puolesta Natalia!

Kesän korvilla

Aika rientää, pentuset ovat jo neljäviikkoisia. Jostain syystä meillä turkkia riittää, koska jälleen kerran pesueessa on ainakin yksi pitkätukka, ehkä toinenkin. Seuranta jatkuu tiiviinä. Koska tämä pentue on herätellyt tunteita, onkin enemmän kuin sopivaa nimetä ne kiihkeän, tulisen, aistikkaan ja ehdottomasti tunteikkaan tangon mukaan. Kuvia pentusista Tango-pentueen sivuilla. Poikia on vapaana, sekä toinen tytöistä.

On hauskaa miten eri tavoin aikuiset koirat ottavat pennut. Hiro on aivan ilmiömäinen isä. Se on kiinnostunut, mutta varovainen herrasmies. Edes mammalla ei ole mitään sitä vastaan, että isukki osallistuu hoitoon. Onpahana muuten myös Tuike-koira ollut leikittämässä pentusia, joten koirakontakteja pennuilla tulee olemaan enemmän kuin tarpeeksi ennen luovutusta!

Näyttelyissä Suomi 100-pentueen tili on avattu hienosti Vienan rotunsa paras voitolla. Hienoa, onnea Sanna!

Pennut ovat täällä

Kevätpennut ovat syntyneet sopivasti näin huhtikuussa. Voit lukea lisää pentuja sivulta. Nyt vaan jäädään seuraamaan kun marsuista kasvaa koiranpentuja.

Alkuvuodesta 23.2. oli aika päästää irti Herkusta, jolla oli yhtä jos toistakin vaivaa. Jossain se raja aina menee, niinpä armoa annettiin kovasti rakkaalle perheenjäsenelle. Osanottoni Afra, oon ikuisesti kiitollinen vuosista, jotka elit Herkun kanssa.

Koska nyt ei runosuoni kuki, niin eipä tässä muuta kuin kaunista ja raikasta kevättä vaan kaikille.

Uusi vuosi on alkanut

Mieletön, uskomaton Inuki on nyt kansainvälinen muotovalio!!! Inukihan haki huimalla voittoputkellaan vuosia sitten tarvittavat palkinnot, mutta tuolloin Japanin AKIHO järjestöön rekisteröidyt akitat sukutaulussa estivät kansainvälisen tittelin saamisen. Onneksi säännöt muuttui ja Inuki saa juhlia upeaa lisää mahtavaan tittelirivistöönsä. Suuren suuret onnittelut Kevin sekä Davina!! Suuret kiitokset myös Tuulialle, jonka käsissä Inuki on monet saavutuksensa kehistä hakenut. Unohtamatta Virveä ja Nikoa, joiden käsistä Inuki on maailmaan lähtenyt!

Penturintamalla on tapahtumat laitettu alkuunsa. Maiko on viettänyt aikaa valkoisen jääkarhupoika Hiron kanssa oikein antaumuksella, joten en epäile etteikö pentuja olisi tulossa. Todennäköisesti vielä runsain määrin, jos Maiko tekee kuten edellisellä kerralla. Äärimmäisen mielenkiintoinen yhdistelmä siinäkin mielessä, ettei pennut ole sukua muulle VU-linjalle kuin K-pentueelle.

Haru on jälleen vaihtanut kotia. On todella ikävää koiralle joutua muuttamaan useasti, mutta tällä erää luulen ettei kyseessä ole kokeilua, vaan lopullinen koti. Haru on todella onnellinen päästyään sille sopivaan kotiin ja toivottavasti viihdyttää Iristä vuosia ja vuosia. Toivon kaikkea hyvää Harun kanssa!

Koska monesta asiasta alkaa olla vuosia ja vuosia, niin valitettavasti vanhuksia alkaa poistua rivistöstä. Tällä erää on 11.2.2018 jouduttu jättämään hyvästit yli 13,5-vuotiaalle Aikolle, joka eli kuin prinsessa, esiintyi kuin prinsessa ja omasi kaikki prinsessan elkeet. Olihan nimikin prinsessalta. Aikoa ei voi mainita ilman mainintaa huimasta menestyksestä näyttelykehissä. Syvä osanottoni Niina ja Jukka.

© Niina Tielinen
Aiko RIP