Uutisia vuodelta 2012

16.12.2012 :: Joulukuun näytelmät ::

Täytyy hivenen hehkuttaa näyttelymenestystä. Ensinäkin Aiko, joka oli messarissa lauantaina paikalla ja tiukan tuomarin käsittelyssä narttujen toiseksi paras (voittaja tuli ulkomailta, joten paras suomalainen akitanarttu) sekä rotunsa paras veteraani! Tulihan sieltä palkintona uusi tittelikin kannettavaksi.
Marskin Venäjällä asuva tyttö Akemi aloitti näyttelyrintamalla vauhdikkaasti ollen ensin paras pikkupentu ja sen jälkeen toiseksi paras pikkupentu kaikista roduista!
Loistava lopetus vuodelle - jälleen kerran!

Kotisivu-uudistuksesta sen verran, että olen lisännyt oman jalostusuroslistan koirat-sivuille. Jos haluat oman VU-poikasi listalle, niin otahan yhteyttä.

H-pentueen veijarit kasvaa ja ovatkin jo 8-viikkoisia naskalihampaita. Pentujen ja Hallan erinomaisesta hoidosta suuren suuret kiitokset Riihimäen perheelle, ja erityisesti Marialle!!

2.12.2012 :: Joulun odottelua ::

Aloitetaanpas uutiset Hanin kuulumisilla. Hani E-pentueesta on kunnostautunut omistajansa kera kaverikoiratoiminnasta ja siitä hyvästä päässyt oikein Kotiseutu-lehteen saakka (kuvassa vasemmalla, 22.11.2012)! Aivan mahtavaa työtä Sanna tekee Hanin kanssa!!

Kunnon Suomi turnee oli kun vierailin Kaustisilla H-pentueen pesuetta katsomassa. Tulihan noita kilometrejä paaaaljon, sillä ajoin Hki-Lpr-Kaustinen-Hki lenkin. Omat koirat jäi hoitoon Lappeenrantaan, sillä ensi viikolla on lomareissu edessä. Tyttöjen Helmin & Hannan ja tietty Marian kanssa koottiin upeaakin upeampi piparkakkutalo ja sitten tietysti leikitin, syötin, pyöritin, pallutin ja silittelin pentuja. On ne pennut aina ja aina ihania, etenkin nuo omat kasvatit ;) Mutta tässä H-pentueessa onkin 3 pitkäturkkia!!! Ei sille mitään voi, että sydän sykkii aina vaan noille turjakkeille. Miten niitä voi vastustaa?!? Uusia kuvia pennuista löydät niiden omalta sivulta. Vielä hurmureista osa etsii omaa kotiaan ja etenkin nuo pitkäturkit haluaisivat kotiin, jossa saisivat olla paljon ulkosalla!

Osallistuin Warkauden lehden kuvakisaan, jossa Maian kuva sijoittui upeasti jaetulle kolmannelle sijalle. Kuva kantaa nimeä 'hymyä huuleen'. Kiitokset Teijalle, joka kisasta kertoi!

Väinön elämässä on muutokset tuulet käynnistyneet. Väinö muutti uuteen, väliaikaiseen kotiinsa Lappeenrantaan. Rakas ystäväni Kira miehensä Jukan tekee hienoa työtä Väinön kanssa, joka on kyllä mitä mainioin luonteeltaan. Kerrassaan helppo uros. Muutoksien myötä poika siis tuntee tätä nykyä nimen Väinö, edellisen ollen Taro. Katsellaan mitä tulevan pitää Väinön kanssa.

Loppuun vielä uutisia Sakurasta. Sain vastaikää kuulla, että Sakuralla on viime vuonna todettu SA. Tämä on tietenkin todella ikävä uutinen, mutta ehkä tauti on rauhallisempaa mallia kuten äidillään Martalla? Toivotaan parasta!

Oikein mukavaa joulun odottelua!!

7.11.2012 :: Pikauutiset ::

Super suloiset ja suunnattoman suuret Hallan pennut vaan jatkavat kasvuaan ja komistumisiaan. Hauska nähdä pentueessa erilaisia vekkuleita merkkejä - eihän niitä muutoin erottaisi toisistaan! :) Kuvia ihastelemaan pääset täältä: H-pentue

Rempseä poika Saksan maalta etsii kotia. Lisätietoja Moskusta pentuja sivulla! Otathan yhteyttä, jos olet valmis tarjoamaan kodin tälle pojalle.

Loppuun vielä mainostusta uudesta yhdistyksestä; Suomen Nihonken ry. (SuNi). Yhdistys on uunituore, vaikkakin taustajoukot ovat japanilaisten kippuroiden parissa jo pitkään touhunneetkin. Käyhän kurkkaamassa yhdistyksen kotisivuja ja liity mukaan: http://www.nihonken.fi/index2.html !! Itse olen jo jäsenenä täällä.

9.10.2012 :: Syksy on tullut ::

Syksy on ihanaa aikaa, vaikkakin se sisältää vesisateet. Täällä on muutoksia yhtä jos toistakin ollut, joten koiramaailma on hivenen jäänyt taka-alalle. Pentuja kuitenkin on aivan piakkoin tuloillaan. Odotan paljon Halla-Marski yhdistelmästä, joten jäädään innolla odottamaan minkälaisia veijareita tänne saadaan. Nämä pennut kasvavat Hallan kotona ja saavatkin äärimmäisen hyvät lähtökohdat kasvaen maalaismaisemissa Kaustisilla (lähellä Kokkolaa)!

Aurantola viikonloppu oli ja meni. Ja hauskaa oli tälläkin kertaa! Kiitokset kaikille osallistujille!! Itse en saanut kuvia aikaiseksi, mutta Tielisen Niina onneksi oli reippaampi. Pääset kurkkaamaan kuvia picasa galleriasta.

6.8.2012 :: Hyvästi jää Jasmin ::

Ensimmäinen on poissa. Jopa Teräsmummo joutui taipumaan vanhuuden edessä. Hyvästit heitimme äitini kanssa rakkaalle Jasmu-pörröturkille 26.7.2012 mielettömän upeassa 14-vuoden iässä. Olo on tyhjä. Suuret kiitokset vanhemmilleni, etenkin äidilleni joka Jasmua hoiti!
Hyvästit on jouduttu jättämään myös erityisen hauskan luonteen omanneelle Kyllille, jolla tuli ongelmia takajalkojensa kanssa. Hyvää matkaa rakkaat tytöt!

Ikävistä uutisista näyttelyuutisiin. Viikonloppu meni reissussa - kuten niin moni edellinenkin viikonloppu. Kävin sunnuntaina katsomassa Kuopiossa akitakehän. Marski, jonka nimesimme Savon Kuninkaaksi, otti voitot molemmilta päiviltä kun kehään astui! Onnittelut Timo, Virve ja Niko!! Kiitokset myös Sallalle handlerinä toimimisesta. Myös Marskin tyttö Hulda Uma-pentueesta repäisi oikein kunnolla ollen lauantaina ROP! Onnittelut tästäkin Virvelle ja Nikolle.

Näyttelyonnitteluja täytyy kertoa myös Nasun porukoille Minna Riikalle sekä Harrille, sillä iso poika otti taannoin itselleen viimeisen sertin ja siten valmistui Suomen Muotovalioksi! Onnea kovasti!

Pahoitteluni kaikille, etten ole ehtinyt päivittää sivuilleni aiemmin tietoa VU-päivistä Jaalassa 7.-9-9-2012. Aikaa ei yksinkertaisesti juurikaan jää omien sivujen päivittämiseen. Päiväkävijöitä lauantaille 8.9. otetaan mieluusti vastaan! Ohjelmassa on vain hauskanpitoa, joten mukavaa aikaa tiedossa ihanien "VU-ihmisten" kera.

8.7.2012 :: Veteraaneja ja pentuja ::

Kesä on hyvää vauhtia käynnissä ja mie en oo saanut tehtyä mitään mitä olen luvannut... Maia piti käyttää kesän aikana näyttelyssä, ja kohta on kesä ohi eikä tytsyä ole vielä mihinkään ilmoitettu. Sori Tuija..! Haru on myös pitänyt käyttää kuvissa sekä näyttelyssä, mutta sekin on vaan jäänyt ja jäänyt. Toteutumassa nämä molemmat kuitenkin vielä ovat.

Kesäkuu alkoi hienosti, sillä ihka ensimmäiset VU-kasvatit A-pentueesta tulivat hienoon veteraani-ikään kun kakkuun syttyi kahdeksas kynttilä. Onnittelut ensimmäisille mukeloille!! Kyllä tuo veteraani-iän saavutus tuntuu hienolta näin kasvattajan näkökulmasta :)

Paljon kohtuttu ja puhuttu koirakuiskaaja Cesar Millan kävi Suomessa, täällä Helsingissä näyttäytymässä. Itse olin paikalla kuuntelemassa herraa, joka on totisesti ns. arvonimensä ansainnut. Tilaisuus on show, kuten arvata saattoi, mutta oikein fiksu sellainen. Päällimmäiseksi jäi tuosta mieleen Cesarin painotus, ettei päällimmäisenä saa olla kiintymys. Tuolloin koirien asema koirana muuttuu lapseksi tai vastaavaksi, ja koira pääsee ns. niskan päälle. Ja siitä nyt ei mitään hyvää seuraa.

Sissin ja Rikin pennut voi hyvin ja suurin osa onkin jo muuttanut uusiin koteihinsa. Vielä kaksi veljestä odottaa kuitenkin omia kotejaan. Otathan yhteyttä, jos raitapaidan paikka on perheessä auki!

Oikein hyvää kesää kaikille!! Jos syksyllä kiinnostaa VU:n pieni tapaaminen, niin otathan yhteyttä Emiliaan: emilia(at)viribus.info!

21.5.2012 :: Kuulumisia ::

Pennut kasvaa kohisten ja nyt on sekä silmät että korvat auenneet. Vielä kun viikko menee eteenpäin, niin sitten ne 4-viikkoiset pörröpäät on mitä ihanimpia! Kiinteä ruokakin maistuu päivä päivältä enemmän ja enemmän, vaikkakin on melko sotkusta puuhaa vielä. Sissi onneksi auttaa tässä meitä pesemällä pentunsa tarkoin. Myös Hulda isosisko on kunnostautunut hoitotoimenpiteissä ja pennut saavatkin äärimmäisen hyvän opettaja-kaverin Huldasta, kunhan ovat tarpeeksi isoja leikkimään. On kyllä yllättänyt täysin miten upea luonne Huldalla ja Sissillä on. Sissiä ei haittaa vaikka Hulda onkin pentujen luona ja Hulda ei välitä vaikka pienet naskalihampaattomat pennut yrittää kiusata sitä. Saas nähdä miten yllätys se Huldalle on kun ne naskalihampaat sieltä puhkeaa...

Inuki otti ja repäs ensimmäisessä näyttelyssään. Poika oli kansainvälisessä näyttelyssä hyvin voittoisa, hakihan tuo kaikki pystit rotukehästä kotiinsa... Myös velipoika Oliver kävi kurkkaamassa millaista on olla näyttelyssä. Ihmeissäänhän se Oliver oli ja pään pisti pyörälle kaikki sadat koirat, joita ympärillä pyöri. Ja Oliver olisi tietenkin halunnut tutustua niihin jokaiseen. Onneksi sentääs pari vierasta kävi rapsuttelemassa hienoa herraa, ettei ihan tyhjille jääty. Sissin ensimmäiset pennut, Umat, on muutenkin kunnostautuneet, sillä jo kaksi niistä on kuvattu kauttaaltaan terveeksi! Samaa rataa kun jatkaa nämä tuoreet Sissin pennut, niin johan mie pakahdun ylpeydestä ;)

Että miulla on hatara pää... Vuodenvaihde kun oli niin täynnä muutoksia, niin en ole muistanut kaikkea edes tänne laittaa. Ensinnäkin täytyy mainita Hulda, joka oli viime vuoden voitokkain pentu!! Sen lisäksi jälleen kerran Viribus Unitis kennel palkittiin voitokkaimpana kennelinä! Ei voi kuin olla ihmeissään ja tyytyväinen. Tämä oli nyt neljäs peräkkäinen vuosi kun tuo titteli tänne tuli! Tänä vuonna annan tilaa jo muille ;)

6.5.2012 :: Kuulumisia ja pentuja ::

Aloitetaanpas uutiset synttärionnitteluilla. Nimittäin oma rakas nalleni Jasmin täytti mielettömän upeat 14 vuotta 3.4.!! Teräsmummo vaan menee ja menee. Onnittelut myös muille Palokinin 2. pesueen koirille, joista tiedän ainakin Humu-siskon olevan vielä elossa.

Sitten toiseen upeaan uutiseen, nimittäin Sissin pentuihin. Vappuna juhlittiin vapun sijaan pentujen syntymää. Sissi teki taas upean työn ja putkautti maailmaan iki-ihanat 7 poikaa ja 1 tytön! Väritkin ovat juuri niin kuin odotettiin, eli pääasiassa brindleä maustettuna parilla punaisella. Odotan suunnattomalla mielenkiinnolla miltä pari hauskan värityksen saanutta brindlepoikaa tulee aikuisena näyttämään.

Sitten ikäviin uutisiin, nimittäin pojat on poissa. Sekä Miko että Karpo on jouduttu lopettamaan. Karpon luonne oli haastava ja perheen uuden uroskoiran myötä muuttui vielä haastavammaksi, niinpä Karpo matkasi viimeisen matkansa eläinlääkärille maaliskuun lopulla. Ei olisi ollut enää mitään mieltä yrittää sopeuttaa Karpoa uuteen kotiin.
Mikon elämää taasen varjosti sairaudet, joista iho-ongelmat päällimmäisinä. Monta vuotta Miko ehtikin oireilla ja muutosten edessä tuli eteen tilanne, ettei helposti stressaavaa poikaa enää kannattanut uusilla muutoksilla rasittaa. Niinpä Miko nukkui ikiuneen huhtikuun lopulla.
Olen äärettömän surullinen poikien puolesta. Osanotot molempien poikien perheille! Tiedän, että molemmat olivat erittäin rakkaita perheenjäseniä.

Valitettavasti huonot uutiset ei lopu vielä tähän. Soran pentuja odotettiin kovasti, mutta vaikka ultrassa näkyikin pentuja, oli Sora saanut keskenmenon jossain vaiheessa sen jälkeen. Niinpä pennut jäivät haaveeksi. Sora voi kuitenkin normaalisti ja kävipähän tyttö jo luonnestestinkin suorittamassa! Onneksi keskenmenosta ei ole jäänyt jälkiä Soraan.

Lopuksi sitten vielä bouvier-aiheinen uutinen. Maia kävi huhtikuun alussa luonnetestissä! Testi meni todella hienosti ja kun koiruus oli ahkera, niin kaikki pisteet jäi plussalle ja loppusaldoksi tuli +155 pistettä. Paukkujahan tyttö ei pelkääkään, joten laukauspelottomuudesta täydet pisteet, eli laukausvarma tulos. Testi muutoinkin oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja avasi silmiäni. Tuohan oli ensimmäinen luonnetesti, jossa olin itse paikalla. Tarkemmat tulokset näkyy Maian omilla sivuilla.

Loppuun vielä linkki erokirjeeseen, josta käy ilmi, että olen eronnut Akita yhdistyksestä yhdessä suurimman osan kanssa Suomen akitakasvattajista.

25.2.2012 :: Tervetuloa vuosi 2012 ::

Uusi vuosi on saatu käyntiin... Uuden Vuoden aatto meni hienosti. Maia katseli raketteja pelkäämättä ja Martta tapansa mukaan ei kehannu niistä välittää. Upein asia kun on kuitenkin onnistunut muutto. Jännitin miten koirat mukautuu uuteen ympäristöön ja lisäksi yksinolojen pitenemiseen monella tunnilla joka päivä. Mutta hyvin ovat omaksuneet koiruudet Helsingin kodikseen, eikä naapurin mukaan meiltä ole ääniä kuulunut! JES!
Uuden vuoden lupauksia en tehnyt, mutta sähköposteihin vastaaminen on viime vuonna ollut todella hidasta miun osalta... Anteeksi siitä kaikille pentukyselijöille! Vastaan kyllä kaikkiin, vaikka myöhemminkin. Ja jos vastausta ei kuulu, niin kannattaa ottaa uudelleen yhteyttä. Jos kaikki pentusuunnitelmat menisi toiveitten mukaan, niin pentuja syntyisi tänä vuonna paristakin yhdistelmästä. Niistä lisätietoja tulee sivuille kunhan ajankohdat ovat lähempänä.

Ensimmäiset suunnitelmat on saatu jo käytännön asteelle, sillä Sora ja Riki ovat tavanneet onnistuneesti. Odotan tästä pariskunnasta erittäin reippaita, mukavia ja ihmisystävällisiä akitoja. Sora on harrastuskoirana erittäin toimiva, joten harrastuksiinkin näistä pennuista varmasti olisi. Pääasiassa odotan brindlejä pentuja, mutta myös punaisia voi olla tuloillaan. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit! Pennut ovat luovutusiässä alkukesästä.

Mukava vuosi on kaiken kaikkiaan takana, vaikkakin suruilta ei nähtävästi koskaa voi välttyä. Ensimmäisenä ikävänä asiana tulee tietenkin eteen Junon poismeno viime kesänä. Ikävä puskee ajoittain mieleen edelleenkin. Omat koirat täällä kotosalla voi ihan hyvin. Tosin Martalla on alkanut iho reagoimaan, mitä odottelinkin kun eteen tämä muutto tuli. Mutta eteenpäin mennään ja eiköhän nuo oireet saada kuriin ilman lääkäriäkin.

Voittajanäyttelyt pisti taas kerran parastaan ja saatiinkin nauttia mahtavasta menestyksestä molempina päivinä! Tykkäsin kovasti molemmista tuomareista, mutta täytyy sanoa, että suomalainen tuomari oli todella piristävän miellyttävä kokemus. Marjatta Pylvänäinen-Suorsa arvosteli akitaa, ei mitä tahansa koiraa. Marski otti itselleen viimeisen sertin valmistuen Suomen Muotovalioksi ja samalla Viron sekä Latvian muotovalioiksi! Marski kyllä juhli urakalla sunnuntain voittajanäyttelyssä, sillä isosta paras narttu kehästä oli kolme narttua neljästä Marskin tyttöjä! Täytyy kyllä olla äärimmäisen tyytyväinen pojan jälkeläisnäyttöön...

Nyt on myös ensimmäinen dobing-näyte annettu näyttelyistä. Ensimmäisen kerran osui nyt miun kasvatin kohdalle. Toiseksi paras narttu kun oli määrä testata, niin sehän osui lauantaina Aikon kohdalle. Tulos näytti negatiivista, kuten kuuluukin. Sen verran nauratti, ettei ollut ihan helppo homma saada akitanartulta pissanäytettä messarista... Eihän akitanarttu tee mihin tahansa ja vielä sateessa!

Matsun oireita ollaan viime syksy pohdittu ja nyt on sitten saatu tältä osaa varmin syy iho-oireisiin: kilpirauhasen vajaatoiminta. Onneksi tuohon sairauteen on lääkitys, helppo ja halpakin vielä, joten sen puitteissa pitäisi Matsun voida elää ihan hyvää elämää. Sitä ainakin toivotaan kovasti. Tsemppiä Matsun perheelle.

Hanin ja Kendon pennut muuttivat jo viime vuoden aikana omiin koteihinsa ja kovin on hienoja pentusia niistä kasvanut. Kovasti onnea tulevaisuudelle!

Tänä vuonna yritetään pitää vähän aktiivisempi vuosi ja ehkä ensi vuonna saadaan sitten taas levätä enemmän :) Nenä menosuuntaa kohden.