KAZEN-PENTUE
s. 29.4.2021

Emä
Viena akita
© Sanna Juntunen

Viribus Unitis Justiina "Viena"
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: OK (LTV 0, SP 0)
Silmät: OK

Lisää Vienasta sen omilta sivuilta
Isä
Masaru akita
© Elina Niemi

Shiomaru Koma Go "Masaru"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK


Pennut syntyivät 29.4.2021

Viena hoiti samalla varmalla, rauhallisella otteellaan kaiken astutuksesta synnytykseen. Ihanne mamma! Punaisia pentuja syntyi neljä, tyttö ja kolme poikaa. Synnyinkotiinsa jää yksi pennuista.

Emille haluttiin upea uros, joka antaisi väriä sekä omaisi hyvän rakenteen. Ja koska näyttelystä mieleen jäänyt uros Chin sopi ulkonäkökriteereitten lisäksi myös suvullisesti Emille, niin valinta oli selvä. Chin asuu Venäjällä, joten astutusreissu vaati vähän enemmän ponnisteluja. Mutta kait se niin on, että kun jotain mieleensä saa, niin asiat järjestyy kyllä. Emi reissasi oman perheensä kanssa tapaamaan Chiniä. Odotukset oli tietenkin korkealla, erityisesti koska pentueesta haluttiin Emille kotia kaveri.

Emi on VU-linjan kuudennetta sukupolvea ja piyää sisällään lähes kaikki historian koirat, mitä VU-linjassa on käytetty ja hankittu. Itsellenihän jätin Emin siskon Ansan - monen vuoden odotuksen jälkeen. Ja koska Ansasta ei tullut jalostuskoiraa, niin olin niin onnellinen kun Natalian kanssa saimme yhteistyössä teetettyä tämän pentueen! Suurkiitos siitä Natalia ja Georgii!

Emi on oikein perinteinen akita. Ylväs, rauhallinen, jotenkin hyvin alkukantainen. Se oli jo pentuna ns. pikkuvanha, eikä se vauhkoa turhia, vaan tietää oman arvonsa. Ja pitää päänsä. Ulkoisestikin Emi on kaunis, kuin kuningatar, pehmeällä akitamaisella ilmeellään. Näyttelyistä Emillä on tilillään serti. Emi muistuttaa paljon mummiaan Harua.

Pentueen isä Chin on upean punaisen omaava uros, joka tosiaan asuu Venäjällä. Chin on kiertänyt paljon näyttelyitä ja saavuttanut niistä paljon. Se on mm. monen eri maan muotovalio. Kotiarjessa Chin asuu akitanartun kaverina. Chinillä on ulkomailla muutama pentue. Chin on pysynyt terveenä ja omaa terveet lonkat, kyynärät sekä silmät. Sukutaulullisesti Chin on hauska yhdistelmä vanhaa kantaa, sekä nykyisempää.


Lähimmät tiedossa olevat autoimmuunisairaudet pentueelle tulevat Emin puolelta; Emin isän velipuolissa on niin SA- kuin UDS-sairaskin. Chinin puolelta en tiedä lähimpiä riskejä. Niin Emi kuin Chin ovat luustoltaan sekä silmiltään terveitä.

Yhteydenotot:
Emilia Puustinen, emilia(at)viribus.info p. 040 831 4246

Pentueen sukusiitoprosentti on nolla, laskettuna neljällä sukupolvella. Sukukatokerroin on 1,00, laskettuna viidellä sukupolvella.

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree (kuvallinen sukutaulu)
KoiraNet

Hasaki Team Chinatsu Jr
kuva
Goukai Of Shinsen-En
Tozan Go Toukyou Takaryuu
B'Tenka Go Of Kamino Ken
Hasaki Team Mishiko
Hasaki Team Fuko
Ki Li Nikita
Viribus Unitis Tounan Louise
kuva - sivu
Yuki Tenshi Batayger
kuva - sivu
Fubuki Go Takasaki Yamaguchi
kuva - sivu
Masahime Go Sugisawa Kensha
Viribus Unitis Cheko Arisu
kuva - sivu
Ryuu Akai Go Haru Kaze
kuva - sivu
Viribus Unitis Uma Videl
kuva - sivu