TANGO-PENTUE
s. 11.4.2018

Emä
Maiko akita
© Emilia Puustinen

Izumi Gai Yamabuki "Maiko"
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK


Isä
Hiro akita
© Emilia Puustinen

Bungo Dousan Go Hakufumy "Hiro"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 1/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK

Pennut ovat syntyneet!!

Maikon ja Hiron rakkauspakkaukset ovat syntyneet 10.-11.4.2018. Pentuja syntyi seitsemän: 2 brindleä urosta, 3 valkoista urosta, sekä brindle että valkoinen narttu. Sekä uroksia että narttu vapaana.

Pennut ovat luovutusikäisiä toukokuun lopusta alkaen.

Tämä pentue ei pohjaa perinteiseen VU-linjaan, joten on mielenkiintoista seurata mitä uutta yhdistelmä tuo tullessaan. Pentueeseen syntyi brindlejä sekä valkoisia pentuja yhteensä seitsemän. Synnytys, tiineysaika sekä astutukset meni kuin oppikirjasta jälleen. Pentue on Hirolle ensimmäinen ja Maikolle toinen. Kooltaan pennut tulevat olevaan varmastikin rotevia ja isoja, joita molemmat vanhemmista ovat. Toivotaan tulevaksi vahvaluisia, ronskiluonteisia pentuja, joilla terveyttä riittäisi pääkopan lisäksi myös luustolle ja vastustuskyvylle.

Hiro on valkoinen jätti, hieman hönö poika, joka ei ollenkaan ymmärrä suurta kokoaan. Hiro tietenkin on mieleltään ikuinen vauva, joka leikkii, myllertää ja änkee syliin. Hiro on eksoottinen argentiinalainen, joka muutti aikanaan pentuna Suomeen. Ja hurmasi kaikki neidot, joihin on matkallaan tutustunut. Omasta kotilaumastaankin on Hiro löytänyt paikkansa. Ottaen kuitenkin huomioon, että samoja neliöitä se jakaa kahden neitokoiran ja yhden herraskoiran kanssa. Hieno miäs!

Maiko on upea, terve, itsetietoinen tuontinarttu Venäjältä ja se on lisäksi rekisteröity Japanin akitajärjestöön AKIHO:on. Maikon taustalla on mm. upea brindle isä Japanista. Maiko haluaa ensin tutustua ihmisiin, kunnes muodostaa mielipiteen heistä. Kun Maiko kiintyy johonkin, se kiintyy täysillä. Maiko omaa myös vahvan tahdon, joten tämä tyttö kyllä kertoo mitä on asioista mieltä, eikä peräänny haasteista. Maiko on hyvin sopeutunut elämään Maksin ja Tuikkeen seurassa ja täytyy myöntää, että sen ulkokuorta on varsin miellyttävä katsoa. Erityisesti Maikon takaosa on maininnan arvoinen, sillä se on Maikolla äärimmäisen hyvä. Maiko on terveystutkittu ja todettu terveeksi niin luustoltaan kuin silmistäänkin. Muutenkin Maiko on tähän mennessä ollut täysin terve.


Jaakko, sekä Maiko ja Hiro
Koiraperhe
Isukin ilme

En ole tietoinen Hiron SA tai UDS sairastuneista lähisukulaisista. Maikolla on SA-sairastunut sisaruspuoli samasta isästä.

Maikon aiemmassa pentueessa, K-pentue, ei ole esiintynyt autoimmuunisairauksia, ei iho-ongelmia. Luuston osalta olisi pentue saanut olla parempi.

Pennut kasvavat Huittisissa Maikon ja Maksin omistajien Jaakon ja Elisabetin hyvässä hoidossa.

Pentukyselyt ja yhteydenotot:
Jaakko Lehtinen, lorefin(at)yahoo.com p. 044 306 5442

Pentueen sukusiitoprosentti on 0, laskettuna neljällä sukupolvella ja 1,37 % laskettuna viidellä sukupolvella.

Pentueen sukutaulu:
Akitapedigree (kuvallinen sukutaulu)
KoiraNet